Veelgestelde vragen over RAV4 Prime (2024)

Veel Gestelde Vragen

Rijd nooit met de RAV4 Prime zonder benzine in de tank. Hoewel u onder bepaalde voorwaarden alleen op elektriciteit mag rijden, heeft het voertuig altijd benzine nodig om goed te werken.

Nee, maar het is over het algemeen voordelig om hem opgeladen te houden. Afhankelijk van uw elektriciteitstarief kunt u geld besparen door de stekker in het stopcontact te steken. Hoe vaker u de RAV4 Prime volledig opgeladen houdt (thuis, op het werk of waar dan ook met een openbaar laadstation), hoe groter uw kans op potentiële brandstofbesparingen. hoe meer avonturen RAV4 Prime kan aangaan.

RAV4 Prime maakt gebruik van een serie-parallel hybridesysteem, wat betekent dat het de wielen kan aandrijven met behulp van zowel elektromotoren als de gasmotor. Een groene batterij-indicator betekent dat de RAV4 Prime alleen op de elektromotoren kan werken. Wanneer de batterij-indicator "gereduceerd" aangeeft, wordt de HV-modus automatisch geactiveerd, waarbij zowel de gasmotor als de elektromotoren worden gebruikt om de auto te besturen wanneer ze nodig en beschikbaar zijn.

De batterij van de RAV4 Prime kan in ongeveer 12 uur volledig worden opgeladen door de meegeleverde oplaadkabel aan te sluiten op een standaard huishoudelijk stopcontact. (120V 12A)Bij gebruik van een openbaar laadstation (240V) kan de RAV4 Prime volledig worden opgeladen in slechts 2 uur en 30 minuten met de 6,6 kW boordlader (32A).

De batterij in de RAV4 Prime is ontworpen om jarenlang probleemloos te werken, ondersteund door garantie.

Een plug-in hybride voertuig (PHV) heeft een grote batterij en krachtige motoren, waardoor hij veel langer in volledige EV-modus kan rijden en u kunt genieten van een opwindende rit. U hebt de controle en kunt minder gas gebruiken als u ervoor kiest om hem thuis, op het werk of bij een openbaar laadstation aan te sluiten. Wil je hem niet aansluiten, geen probleem. U kunt de auto nog steeds in hybride modus rijden met een laag brandstofverbruik.

In vergelijking met de RAV4 Hybrid heeft de RAV4 Prime een groter rijbereik in de EV-modus, krachtigere elektromotoren en een lager brandstofverbruik. Hij blijft zich onderscheiden met een unieke onderste voorspoiler en een grille met ruitpatroon.

De RAV4 Prime heeft een indrukwekkende EPA-geschatte actieradius in de EV-modus van 68 km als hij maar één keer wordt opgeladen.De werkelijke actieradius is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder tankgedrag, voertuigomstandigheden en hoe/waar u met uw auto rijdt.

Nee, maar het is over het algemeen voordelig om hem opgeladen te houden. Afhankelijk van uw elektriciteitstarief kunt u geld besparen door de stekker in het stopcontact te steken. Hoe vaker u de RAV4 Prime volledig opgeladen houdt (thuis, op het werk of waar dan ook met een openbaar laadstation), hoe groter uw kans op potentiële brandstofbesparingen.

De batterij van de RAV4 Prime kan in ongeveer 12 uur worden opgeladen door de meegeleverde oplaadkabel aan te sluiten op een standaard huishoudelijk stopcontact. Bij gebruik van een openbaar laadstation (240V) kan de RAV4 Prime in slechts 2 uur en 30 minuten volledig worden opgeladen.

De batterij in de RAV4 Prime is ontworpen om jarenlang probleemloos te werken, ondersteund door garantie.

RAV4 Prime moet zijn aangesloten om de batterij volledig op te laden. Het voertuig kan zichzelf ook gedeeltelijk opladen met opladen aan boord wanneer de motor draait, evenals met een regeneratief remsysteem dat werkt tijdens het vertragen. Tijdens het remmen gebruikt het kinetische energie van de voorwielen om elektriciteit te produceren die de batterij gedeeltelijk oplaadt en helpt om je actieradius te vergroten.

De RAV4 Prime blijft werken zolang er voldoende brandstof in de benzinetank zit, zodat u zich tijdens een langere reis geen zorgen hoeft te maken over een lege batterij.

Voor RAV4 Prime is geen speciale oplaadapparatuur vereist. De RAV4 Prime wordt geleverd met een standaard oplaadkabel van 120V/12A.

U kunt de batterij van de RAV4 Prime eenvoudig opladen door de meegeleverde oplaadkabel aan te sluiten op een standaard stopcontact. Er is geen extra oplaadapparatuur nodig.

Om uw besparingen te maximaliseren en uw emissies te minimaliseren, moet u zo vaak mogelijk opladen om van de meeste elektrische kilometers te genieten. Als de lading toch opraakt, heeft de RAV4 Prime een benzinehybridesysteem, zodat u de actieradius achter u kunt laten en vooruit kunt kijken.

Standaard 15-amp GFCI-stopcontacten zijn meestal 120V, terwijl laadstations 240V-oplading hebben die doorgaans ongeveer twee keer zo snel oplaadt als een standaard 120V-stopcontact van 15 ampère. Als u thuis sneller wilt opladen, kan een erkende elektricien een 240V-oplader installeren om de oplaadtijden te verkorten en het gemak te vergroten.

Vind eenvoudig oplaadstations in de buurt met de beschikbare oplaadstationkaart op de beschikbare 9-in. multimedia-weergave. Onderweg aansluiten was nog nooit zo eenvoudig. Voor meer informatie kunt u terecht op onzeoplaadkaart

RAV4 Prime gebruikt minder dan 6,6 kW om op te laden met een aan de muur gemonteerde lader van niveau 2, wat ongeveer gelijk is aan het voeden van een kleine airconditioning voor woningen. Het gebruik van de oplaadkabel kost veel minder stroom. De kabel en oplader zijn niet inbegrepen bij de aankoop van RAV4 Prime.

RAV4 Prime gebruikt de industriestandaard J1772 voor het opladen. Volledig compatibele apparatuur zou moeten werken met RAV4 Prime. De meegeleverde oplaadkabel maximaliseert de compatibiliteit.

De laadinlaatklep bevindt zich op het zijpaneel rechtsachter. Gebruik de meegeleverde oplaadkabel door deze zo vaak mogelijk in een standaard stopcontact te steken om uw kilometers te maximaliseren.

De RAV4 Prime blijft werken zolang er voldoende brandstof in de benzinetank zit, dus u hoeft zich tijdens een langere reis geen zorgen te maken dat de batterij leeg raakt.

Rijd nooit met de RAV4 Prime zonder benzine in de tank. Hoewel u onder bepaalde omstandigheden alleen in de EV-modus kunt rijden, heeft het voertuig altijd benzine nodig om goed te kunnen functioneren, zelfs in de hybride modus.

Dit helpt bij het vergelijken van het aantal gereden kilometers in EV-modus met het algemeen gebruikte mpg-cijfer voor voertuigen op gas. RAV4 Prime in EV-modus heeft een EPA-geschatte MPGe-classificatie. De Environmental Protection Agency (EPA) gebruikt het mpg-equivalent (MPGe) om de meting van het vermogen dat wordt gebruikt door plug-in hybride voertuigen, elektrische voertuigen en andere voertuigen die niet op vloeibare brandstoffen rijden om te zetten in iets dat lijkt op de meer bekende mpg-classificatie.

De RAV4 Prime heeft een indrukwekkende EPA-geschatte actieradius in de EV-modus van 68 km als hij maar één keer wordt opgeladen.De werkelijke actieradius is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder tankgedrag, voertuigomstandigheden en hoe/waar u met uw auto rijdt.

Wanneer de RAV4 Prime volledig is opgeladen, is hij geschikt voor een EPA-geschat rijbereik van 68 km in EV-modusvoordat u converteert naar HV-modus. Het werkelijke bereik van de EV-modus is afhankelijk van een aantal factoren. Als de batterij echter bijna leeg is, gaat de RAV4 Prime door in de HV-modus totdat de batterij is opgeladen.

Ja. Over het algemeen zullen de prestaties van RAV4 Prime worden beïnvloed, net als een voertuig op gas. Extra verwarming in de cabine en andere factoren verbruiken elektriciteit die gebruikt zou kunnen worden om te rijden, waardoor het bereik van de EV-modus afneemt. Er is echter een elektrische verwarming in het batterijpakket geïnstalleerd om de batterijtemperatuur tijdens het opladen te verhogen. Dit verbetert het EV-kilometerrendement en de rijeigenschappen bij lage temperaturen en vermindert het opstarten van de motor tijdens de EV-modus. Het zeer efficiënte airconditioningsysteem met warmtepomp regelt het klimaat in de cabine en minimaliseert het elektriciteitsverbruik voor betere prestaties in de EV-modus. En maak je geen zorgen, als je batterij ooit bijna leeg raakt, schakelt de RAV4 Prime naadloos over naar de hybride modus om je aan de gang te houden.

De elektromotoren van de RAV4 Prime bieden een betere respons om acceleratie te ondersteunen dan een benzinemotor. In de EV- of hybride modus is de plezierige acceleratie van de RAV4 Prime ontworpen om vanaf het begin en op de snelweg soepel te zijn.

In vergelijking met de RAV4 Hybrid heeft de RAV4 Prime een groter rijbereik in de EV-modus,krachtigere elektromotoren en verbeterde brandstofefficiëntie.

Probeer zo vaak mogelijk in de EV-modus te rijden. Hoe meer u de batterij opgeladen houdt, hoe meer u de elektrische modus kunt gebruiken, wat gas kan besparen en u helpt geld te besparen.

De RAV4 Prime heeft een indrukwekkende EPA-geschatte actieradius in de EV-modus van 68 km als hij maar één keer wordt opgeladen.De werkelijke actieradius is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder tankgedrag, voertuigomstandigheden en hoe/waar u met uw auto rijdt.

RAV4 Prime kan helpen de totale uitstoot van voertuigen te verminderen door elektriciteit te gebruiken om het benzineverbruik te verminderen. In veel delen van de VS veroorzaakt elektriciteit minder uitstoot per kilometer dan benzine. Afhankelijk van de elektriciteitskosten kan het ook goedkoper zijn om per kilometer op elektriciteit te rijden dan op benzine. Dit alles helpt om RAV4 Prime goed voor jou en iedereen te maken, zonder dat dit ten koste gaat van het rijplezier.

Een accupakket van 18,1 kWh is zorgvuldig onder de passagierscabine geplaatst om het rij- en rijcomfort te verbeteren. Door de opzettelijke plaatsing van de batterij wordt er geen binnenruimte opgeofferd, waardoor de maximale laadcapaciteit wordt gegarandeerd en het dagelijkse woon-werkverkeer wordt geoptimaliseerd met een door de EPA geschatte actieradius in de EV-modus van 68 km.

De hybride motor van de RAV4 Prime is ontworpen voor efficiëntie. Het Toyota Hybrid System II combineert een 2.5L 4-cilinder benzinemotor met krachtige elektromotoren voor een indrukwekkende acceleratie van 0-100 km/u en levert een gecombineerde EPA-geschatte 38 mpg op.

RAV4 Prime maakt gebruik van verschillende slimme functies om uw efficiëntie te maximaliseren. Het multi-informatiedisplay op het dashboard geeft interactieve feedback over uw rit via stuurwielbedieningen, real-time rijgegevens en een ECO-score die tips geeft om uw efficiëntie te verbeteren. Klikhierom alle slimme, efficiënte functies van RAV4 Prime te zien.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie kunnen plug-inhybrides meer dan 5.000 pond besparen. van CO2equivalent per jaar in vergelijking met voertuigen op gas.

RAV4 Prime kan tot 14,5 liter gas bevatten.

Ja. Over het algemeen zullen de prestaties van RAV4 Prime worden beïnvloed, net als een voertuig op gas. Extra verwarming in de cabine en andere factoren verbruiken elektriciteit die gebruikt zou kunnen worden om te rijden, waardoor het bereik van de EV-modus afneemt. Er is echter een elektrische verwarming in het batterijpakket geïnstalleerd om de batterijtemperatuur tijdens het opladen te verhogen. Dit verbetert het EV-kilometerrendement en de rijeigenschappen bij lage temperaturen en vermindert het opstarten van de motor tijdens de EV-modus. Het zeer efficiënte airconditioningsysteem met warmtepomp regelt het klimaat in de cabine en minimaliseert het elektriciteitsverbruik voor betere prestaties in de EV-modus. En maak je geen zorgen, als je batterij ooit bijna leeg raakt, schakelt de RAV4 Prime naadloos over naar de hybride modus om je aan de gang te houden.

RAV4 Prime heeft een EPA-geschatte 94 MPGe-classificatie.De werkelijke kilometerstand is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de staat van uw voertuig en hoe/waar u rijdt.

Zorg dragen voor uw RAV4 Prime is de sleutel tot zowel veiligheid als betrouwbaarheid. Daarom nemen we ToyotaCare op,ons kosteloze onderhoudsplan, met de aankoop of lease van elke nieuwe Toyota voor 2 jaar of 40.000 km, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. 24-uurs Pechhulp is ook inbegrepen gedurende 2 jaar, onbeperkt aantal kilometers.

Individuele kopers van een RAV4 Prime kunnen mogelijk profiteren van belastingverminderingen en andere prikkels.Om te zien of incentives van toepassing kunnen zijn, gaat u naar onzevolledige lijst met prikkels.

De batterij in de RAV4 Prime is ontworpen om jarenlang probleemloos te werken, ondersteund door garantie.

De batterij van de RAV4 Prime is vrijwel onderhoudsvrij; het vereist echter wel periodieke inspecties om ervoor te zorgen dat het zo efficiënt mogelijk werkt.

Ja. Als u binnen een meter van uw Prime komt, met de Smart Key fob in uw zak of tas, gaat de binnenverlichting automatisch branden, kunnen de voorportieren worden ontgrendeld met slechts een aanraking en kan de auto worden gestart met een druk op de knop. knop.

Het beschikbare Head-Up Display (HUD) in kleur van de RAV4 Prime maakt gebruik van op vliegtuigen geïnspireerde technologie om belangrijke informatie over uw rit op de voorruit te projecteren, waar deze gemakkelijk te zien is. U kunt eenvoudig de huidige snelheid, energiemonitor, stapsgewijze navigatieaanwijzingen en Toyota Safety Sense™ 2.5+ (TSS 2.5+) bekijkenwaarschuwingen - allemaal zonder uw ogen van de weg te halen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie kunnen plug-inhybrides meer dan 5.000 pond besparen. van CO2equivalent per jaar in vergelijking met voertuigen op gas.

Zorg dragen voor uw RAV4 Prime is de sleutel tot zowel veiligheid als betrouwbaarheid. Daarom nemen we ToyotaCare op,ons kosteloze onderhoudsplan, met de aankoop of lease van elke nieuwe Toyota voor 2 jaar of 40.000 km, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. 24-uurs Pechhulp is ook inbegrepen gedurende 2 jaar, onbeperkt aantal kilometers.

RAV4 Prime is beschikbaar 10,5 inch. multimediadisplay biedt tal van entertainment- en streamingdiensten. Intuïtieve knijp-, zoom-, tik- en veegbewegingen creëren een vertrouwde smartphone-achtige ervaring terwijl je eenvoudig toegang krijgt tot de functies die er het meest toe doen. Krijg turn-by-turn aanwijzingen, een SiriusXM®Proefabonnement van 3 maanden Platinum Plan,en verkeer en weer met HD Radio™.

Bedoeld voor gebruik op de snelweg, Full-Speed ​​Range Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)laat je rijden met een vooraf ingestelde snelheid. Het systeem is ontworpen om te functioneren tussen 0-180 km/u en maakt gebruik van voertuig-tot-voertuig afstandscontrole, waardoor een vooraf ingestelde afstand tot het voertuig voor u wordt aangehouden.

Het Pre-Collision-systeem met voetgangersdetectie (PCS met PD)is ontworpen om in bepaalde situaties een voertuig of een voetganger te helpen detecteren. Met behulp van zowel een camera als een radar kan PCS w/PD een audio/visueel alarm geven om u onder bepaalde omstandigheden te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding. Als u niet reageert, is het systeem ontworpen om automatisch te remmen.https://www.toyota.com/safety-sense/

RAV4 Prime biedt opmerkelijke veelzijdigheid als het gaat om laadruimte. Til de achterklep op om toegang te krijgen tot 33,5 cu. ft. laadruimte.

Veelgestelde vragen over RAV4 Prime (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5607

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.