Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (2024)

Het is alweer een paar jaar geleden dat deInstagramis niet langer alleen een applicatie gericht op vrije tijd en amusem*nt. Bedrijven uit de meest uiteenlopende segmenten, en zelfs particulieren, zagen in deze tool eengoede gelegenheid om te verkopen en geld te verdienen.

Over1 miljard actieve gebruikersper maand over de hele wereld groeit dit sociale netwerk jaar na jaar en is het sterk aanwezig in de Braziliaanse routine, aangezien we het tweede land zijn dat daar de meeste inhoud consumeert - de tweede na de Verenigde Staten.

Een onderzoek uitgevoerd doorOpinieboxtoonde aan dat 84% van de gebruikers in Brazilië minstens één keer per dag toegang heeft tot Instagram. Verder,82% volgt een merk of bedrijf, tegelijkertijd dat16% gebruikt het platform om hun eigen merken te promoten, diensten of producten.

Dit brengt ons een zee aan mogelijkheden, nietwaar? Daarom vermelden we in dit artikel welke debelangrijkste manieren om met het sociale netwerk te werken en hoe u geld kunt verdienen op Instagram. Laten we beginnen?

Hoe geld verdienen op Instagram?

Als je geld wilt verdienen met Instagram, moet je een aantal marketing- en verkoopstrategieën in de praktijk brengen. Bekijk onze tips enbegin met verdienen via dit sociale netwerk:

  1. Een online winkel hebben en verkopen via Instagram Shopping;
  2. Werk als digitale influencer;
  3. Verkopen met behulp van het dropshipping-model;
  4. Wees een affiliate;
  5. Verkoop auteursrechtelijk beschermde foto's, tekeningen, animaties en video's;
  6. Heb een Instablog;
  7. Word een merkambassadeur;
  8. Consulten aanbieden;
  9. Maak een online cursus;
  10. Beheer het Instagram-profiel van andere bedrijven;
  11. Verkoop aangepaste filters.

Laten we nu in detail treden over elke bovenstaande tip:

1. Heb een online winkel en verkoop via Instagram Shopping

Als je niet weet wat het is en hoe het werkte-commerce, wordt nu bijgewerkt! Welnu, deze markt is de afgelopen jaren enorm gegroeid: alleenin 2020 was de sprong73,88%. Het hebben van een internetwinkel betekent dichter bij uw klant staan, waardoor ze een nieuw alternatief krijgen voor toegang tot en/of consumptie van uw product of dienst. Met Instagram krijgt dit nog meer kracht.

De eerste stap hier is om daadwerkelijk eene-commerce platformom uw online bedrijf op te bouwen. Anuvemshopis hiervoor ideaal: inslechts 10 minutenu kunt uw virtuele winkel maken en beginnen met verkopen. Bovendien zijn de lay-outs aanpasbaar om de visuele identiteit van uw bedrijf te behouden.

💡Meer weten:Alseen online winkel opzettenin 2022?

Zodra u uw virtuele winkel actief heeft, moet u een merkpagina maken opFacebook— om toegang te krijgen tot Ads Manager en Marketplace, waar uw producten worden geregistreerd. Als laatste moet je eenzakelijke rekeninggeen Instagramom de functie "Winkelen" te activeren.

Het belangrijkste voordeel van deze functionaliteit is dat u labels kunt maken op de foto's in uw feed, inclusief de naam en waarde van elk product. Dit vergemakkelijkt enoptimaliseert het koopproces, wat kanrechtstreeks vanuit het applicatiescherm.

💡Meer weten:Hoe activeer je deInstagram-winkelenen meer verkopen op het sociale netwerk?

📹Zie ook: Hoe geld verdienen op Instagram?

2. Werk als digitale influencer

Het werk van eendigitale beïnvloederinhoudtautoriteit en reputatie. Over het algemeen gebruikt deze persoon zijn eigen imago, zijn dagelijks leven en zijn positionering om te communiceren met zijn volgers op Instagram of andere sociale netwerken.

Merken zagen dit op hun beurt als een geweldige kans om zichzelf te promoten, aangezien duizenden gebruikers geïnspireerd zijn en aankoopbeslissingen nemen op basis van wat deze opinieleiders zeggen.

Influencer marketing is dan ook een van de meest veelbelovende inzetten voor de komende jaren. De aantallen groeien sinds 2016 en volgensStaatsman— gegevensreferentie met betrekking tot de digitale wereld —,de verwachting voor 2021 is een beweging van US$ 13,8 miljard wereldwijd.

Het goede nieuws is dat in dedigitale beïnvloeders, er is plaats voor iedereen. Naast dat er verschillende soorten zijnbeïnvloeders, afhankelijk van het segment en de doelgroep die u wilt bereiken, met minder dan 10.000 volgers, kunnen samenwerkings- en advertentiemogelijkheden al verschijnen.

Hieronder scheiden we enkele tips om u te helpen deze carrière een vliegende start te geven engeld verdienen met instagram als influencer:

Definieer uw niche

Je kunt ervoor kiezen om te praten over onder andere mode, make-up, decoratie, leestips. Maar begrijp dat, in het begin, hoeveelmeer gedefinieerd en specifiek is uw publiek, hoe gemakkelijker het zal zijn om hem in dienst te nemen.

Een ander belangrijk punt is dat als je je wilt richten op segmenten die met gezondheid te maken hebben, zoals voeding of sport, het ideaal is om eigenaarschap en training te hebben om erover te praten. U moet uwverantwoordelijkheid als opinieleider en beïnvloeder.

Bovendien kunnen sommige door entiteiten gereguleerde activiteiten niet worden uitgevoerd door mensen die niet in het gebied werken. Als bijvoorbeeld iemand zonder opleiding in Sport of Lichamelijke Opvoeding trainingen samenstelt en verspreidt, kan de Regionale Raad voor Lichamelijke Opvoeding een straf opleggen voor het illegaal uitoefenen van het beroep.

Maak kennis met het statief van invloed

De driepoot van invloed wordt gevormd door drie factoren die door merken worden gebruikt om demate van invloedvan een persoon. Als u dit begrijpt, kunt u meer zekerheid en vertrouwen krijgen bij het aanbieden van uw werk.

Kijk wat ze zijn:

  • Bereik:het aantal mensen dat kan worden bereikt door uw inhoud;
  • Relevantie:betrokkenheid en belang dat de influencer heeft bij dit publiek;
  • Resonantie:potentieel dat deze volgers hebben om de boodschap van de influencer opnieuw te posten en te delen.

💡Meer weten:hoe de te verhogenniet Instagram bereiken?

Ontdek hoeveel u in rekening kunt brengen voor partnerschappen en advertenties

volgens eenLater bericht- een van de toonaangevende Instagram-marketingplatforms -,een influencer kan tussen de €100 en €10.000 per post verdienen, maar het is de moeite waard om van geval tot geval te evalueren. Kleinere accounts of accounts die net beginnen, accepteren bijvoorbeeld eerder ruilhandel, d.w.z. gratis items in ruil voor het plaatsen van eenbeoordeling.

De meest gebruikelijke manieren om kosten in rekening te brengen voor het promoten van een merk zijn voorinhoudelijke vraaggeproduceerd of doorcommissie op de verkoopuitgevoerd. Deze tweede optie omvat meestal een traceerbare link die beschikbaar wordt gesteld aan de influencer.

Om meer waarde aan je werk toe te voegen, is een suggestie: naast de openbaarmaking zelf, het bedrijf aanbiedenrapportages met de behaalde resultatenvoor de inhoud die u hebt geproduceerd.

Vind merken die hebbenfitom met jou te werken

Als je al een groter aantal volgers hebt, kunnen sommige bedrijven natuurlijk contact met je opnemen. Anders zijn er twee belangrijke manieren om deze partnerschappen te vinden.

De eerste weg is doorgespecialiseerde platformenin het verbinden van merken met influencers. De tweede isactief prospecterenbedrijven die passen bij uw doelstelling. Om erachter te komen welke bedrijven dit zijn, kun je je laten inspireren door andere influencers in jouw niche.

💡Meer weten:Hoe geld verdienen op internet?

3. Verkoop met behulp van het dropshipping-model

Odropshippingis de online verkoopmethode waarbij de winkelier verantwoordelijk is voor het maken van alleen debemiddeling tussen de leverancier en de eindklant. Dat wil zeggen, u creëert uwVirtuele winkelom te verkopen, maar de andere stappen in het proces - zoals opslag, verpakking en verzending - worden rechtstreeks gedaan door het bedrijf dat u de goederen heeft geleverd.

Aangezien u zich in dit verkoopmodel geen zorgen hoeft te maken over het logistieke gedeelte, heeft u veel meer middelen — zoals tijd en geld — omwerk aan het promoten van uw merk. En daar komt Instagram in beeld.

De applicatie werkt als eenshowcase voor uw winkel producten, omdat je hierdoor een groter aantal volgers en klanten kunt bereiken.

💡Meer weten:Hoe gebruik je AliExpress voor dropshipping?

🎥Zie ook:Hoe te verkopen met dropshipping en Instagram te gebruiken om de verkoop te verdrievoudigen?

4. Word een affiliate

Affiliate programma's zijn ook een interessante manier om geld te verdienen via Instagram. In dit geval is het de bedoeling om de "online verkoper" van een merk te zijn. Door middel vanpromotiecodes of traceerbare links, kunt u commissies factureren op gemaakte verkopen.

Over het algemeen hebben bedrijven die met affiliates werken een pagina op hun website waar u zich kunt aanmelden. Na goedkeuring hoeft u alleen maar een profiel op Insta aan te maken, uw verkoopstrategie te plannen en inhoud te produceren om uw partner te promoten.

Onze tip om op te vallen als affiliate isleer de persoon goed kennenvan dit bedrijf en misbruik maken van decreativiteit in de berichten.

Verder wedden opgesponsorde publicaties- dat wil zeggen, betalen voor Instagram om uw inhoud een boost te geven - kan ook uw inkomsten aanzienlijk verhogen. Er zijn twee manieren om deze advertenties te maken: in de Instagram-app zelf of via de Facebook Ads Manager - later zullen we een specifiek onderwerp over dit onderwerp hebben.

Hier binnennuvemshop, kunt u bijvoorbeeld lid worden van onzeAssociates-programma. Hiermee geeft u uw contacten aan en ontvangt u daarvoor commissies. Registreer u gewoon op onze website, stel uw unieke link in en begin met delen!

5. Verkoop auteursrechtelijk beschermde foto's, tekeningen, animaties en video's

Instagram is een extreem visueel sociaal netwerk. Dus als je dat bentfotograaf, illustrator of videograaf, dit kan een uitstekende manier zijn ompromoot en verkoop je werk als kunstenaar.

Naast beeldbanken die uw creaties kunnen kopen, kunt u met de applicatie verbinding maken met uw uiteindelijke publiek en rechtstreeks aan hen verkopen. Onderhandelingen kunnen snel plaatsvinden doordirectof je kunt in je bio delink die de volger omleidt naar de virtuele winkel.

💡Meer weten:Wat zijn het en hoedigitale producten verkopendoor het internet?

6. Heb een Instablog

Een instablog is in feite een Instagram-account dat inhoud produceert en deelt.binnen het platform zelf. Je hebt vast al de term "blogueirinha" gehoord om te verwijzen naar eendigitale beïnvloeder, maar de waarheid is dat het ene niet noodzakelijkerwijs met het andere is verbonden.

Als je bijvoorbeeld graag over reizen praat en je hebt al verschillende landen en regio's bezocht, maak dan een professioneel profiel aan om je ervaringen te delen of tips te geven over wat je kunt doen. Of anders, als je van schrijven houdt, wat dacht je ervan om je kronieken, korte verhalen of poëzie te delen met je Instagram-volgers?

Met de tijd en de volwassenheid van uw instablog kunnen interessante samenwerkingen met reisbureaus of boekhandels ontstaan, in het geval van de voorbeelden die we noemden.

Het is leuk om te begrijpen dat, ook al ligt de focus van Instagram op foto's en video's, veel gebruikers ernaar zoeken om meer over een onderwerp te leren of onderwerpen te consumeren die hen interesseren.

💡Meer weten:Hoe geld verdienen met PayPal?

7. Word een merkambassadeur

als je eeninfluencer met reputatie, veel volgers en goede betrokkenheidsstatistieken, een andere manier om geld te verdienen op Instagram is door merkambassadeur te worden. In dit geval wordt de maatschap met de vennootschap aangegaan voor een bepaalde periode, waarin deadvertenties zullen meer terugkerend zijn.

De regels over het goed kennen van je publiek en het kiezen van een meer specifieke niche zijn nog steeds van toepassing. Om geloofwaardigheid en verbinding met je volgers te garanderen, is het belangrijk om te selecterenmerken die waarden hebben die vergelijkbaar zijn met degene die u wilt overbrengen.

Hieronder staan ​​enkele voorbeelden:

Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (7)Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (8)

8. Bied adviesbureaus aan

Osadviesgerichte profielenkomen steeds vaker voor op Instagram en kunnen een heel coole manier zijn om geld te verdienen met je kennis. Beleggingsadvies, marketing, mode of decoratie: wat uw specialiteit of beroep ook is, er zijn mensen die uw diensten nodig hebben.

Dan hebben we twee belangrijke tips om je te onderscheiden van concurrenten. De eerste betreft hunsuccesvolle gevallen. Idealiter heb je er al een paar die je aan je toekomstige klanten kunt presenteren.

De tweede tip gaat over de content die je op de Instagram-feed gaat plaatsen. Naast creativiteit is het cooltrek uw volgers al aan met enige waardelevering, maar zonder in eerste instantie iets in rekening te brengen. Laat zien dat je het onderwerp begrijpt en er bent om te helpen. Nadat vertrouwen vestigen, zal de persoon die meer diepgang wil geen twee keer nadenken over het betalen voor uw consultancy.

9. Maak een online cursus

Online cursussen vergemakkelijkten de toegang tot verschillende soorten inhoud. Net als bij adviesbureaus, ongeacht uw expertisegebied, is er iemand die er meer over wil weten. Maar vooral omdat het gaat om het trainen van andere mensen,je moet het kennisgebied beheersen dat je besloot te verkennen.

Naast videolessen is het mogelijk om uw cursus completer te maken door e-books en andere downloadbare materialen te maken die het leren kunnen aanvullen.

Gebruik oInstagram als verspreidingsmiddelom meer mensen te bereiken. Het laten vallen van kleine pillen over wat er in je lessen aan bod komt, is een manier om de nieuwsgierigheid van de volger te wekken.

10. Beheer het Instagram-profiel van andere bedrijven

Instagram is een universum vol mogelijkheden en veranderingen, die voor bedrijven veel positieve resultaten kunnen opleveren. Om goede niveaus van betrokkenheid en conversies te bereiken, moet uverken de bronnen,dagelijks content producereneonderhouden constante interactie met uw volgers.

Kleine, middelgrote of grote bedrijven hebben professionals nodig om hun Instagram-accounts te beheren. En juist op dit punt kun je handelen en geld verdienen als eensociale media.

Er zijn veelinternetcursussendie u helpen uw kennis te verdiepen en een echte expert op dit sociale netwerk te worden.

💡Meer weten: instagram-manager: ontdek 19 opties

11. Verkoop aangepaste filters

De mode voor filters begon daar op Snapchat, maar het ging echt van start in deVerhalen doen Instagram. Ze gebruiken augmented reality-technologie om toe te passencreatieve effectenop foto's en video's van gebruikers, en bestaan ​​om de meest uiteenlopende smaken te plezieren.

Nu deze koorts het sociale netwerk overnam, besloten veel bedrijven en influencers om hun filters op maat te laten maken. Er is dus ook een goede mogelijkheid voor professionals die mee willen werkencreatie en verkoop van deze filters.

Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (9)Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (10)

Tips om je strategie een boost te geven en meer geld te verdienen op Instagram

Dat er verschillende bedrijfsmodellen zijn om geld te gaan verdienen op Instagram, weet je al. Nu gaan we het hebben over de belangrijkste functies die u hierbij zullen helpenautoriteit krijgenevergroot je bereikbinnen de app. Volg de volgende onderwerpen!

Instagram-bedrijf

Heb een account opInstagram-bedrijf, naast het geven van meer vertrouwen aan uw klanten, stelt u in staat om te hebbentoegang tot zeer relevante statistieken, zoals bereik, profielbezoeken, delen en opslaan van je posts.

💡Meer weten:Hoe maak jezakelijke Instagramen dit type account gebruiken?

Exclusieve tips in je e-mailAbonneer u op de Nuvemshop nieuwsbrief enontvangen, wekelijks,exclusieve inhoudover Marketing, Sales, E-Commerce Management en meer,direct naar je e-mail.

Bevestigd abonnement.

Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (11)

Biografie in profiel

Je Instagram-bio is het eerste waar een nieuwe volger naar zoekt op je profiel om te begrijpen wat je doet. Daarom is het belangrijk om eenduidelijke omschrijving van uw bedrijf, antwoord opmogelijke twijfelsuw klant kan hebben.

Als u bijvoorbeeld eenKledingwinkel, kan je biografie informatie bevatten zoals:

  • Openingstijden;
  • Bezorglocaties — "we verzenden door heel Brazilië" of "we bezorgen in de stad Campinas";
  • Geaccepteerde betaalwijzen (credit, debet,betalingslinkenz);
  • Contactgegevens;
  • Link naar de website van uw online winkel.

💡 Meer informatie:Wat is het en hoe maak je er een aanbio doen Instagram?

verificatie stempel

Het ontvangen van de Instagram-verificatiebadge garandeert meerautoriteitnaar je profiel. Het is alsof je je volgers informeert dat dit een authentiek profiel is. Voor online winkels en influencers is dit een essentiële functie.

Volg deze stappen om het bekende blauwe zegel aan te vragen:

  1. Toegang tot uw bedrijfsprofiel;
  2. Ga naar Instellingen";
  3. Klik op “Account” en vervolgens op “Verificatie aanvragen”;
  4. Vul je persoonlijke gegevens in en upload een documentGeld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (12)ument met foto;
  5. Wacht tot het verzoek door Instagram zelf is goedgekeurd.

Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (13) Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (14)

Instagram-advertenties

Als je een virtuele winkel hebt, als affiliate werkt of cursussen en consultancy verkoopt, is het stimuleren van je profielberichten een geweldige manier om nieuwe volgers en dus klanten te krijgen.

Maar om deze bron te gaan verkennen, is het noodzakelijk om dejuiste manier om te investeren in gesponsorde publicaties. Anders kunt u, naast het niet behalen van de verwachte resultaten, nog steeds geld verliezen.

Goede vrienden

Veel mensen weten het niet, maar deGoede vriendenis een Instagram-tool die erg handig kan zijn voor uw bedrijf. Dit komt omdat volgers die geïnteresseerd zijn om lid te worden van uw lijst met "goede vrienden", op zichzelf eenmeer betrokken publiekmet uw bedrijf.

Daar kun je delenexclusieve inhoud, bied beloningen of promotiecodes aan en creëer zelfs een trouwere relatie met hen.

Winactie op Instagram

Een goede strategie voorbetrokkenheid vergrotenvan uw pagina is om te wetenhoe winactie op instagram te doen.

U kunt ervoor kiezen om uw producten of diensten te verloten op het sociale netwerk. Op die manier vergroot u de mogelijkheden voor mensen om te weten wat uw bedrijf te bieden heeft, naastnieuwe klanten aantrekkengeïnteresseerd in uw oplossing.

👉Gratis hulpmiddel: naam trekken

👉Gratis hulpmiddel: nummer trekken

💡Meer weten:Hoe geef je weg op Instagram?

Profiel gesloten voor abonnees

Maak een gesloten profiel aan op Instagram,exclusief voor klanten en abonnees, is ook een goede bron die u kunt verkennen.

Als u bijvoorbeeld een personal trainer bent en het sociale netwerk gebruikt om uw werk bekend te maken, door een gesloten profiel aan te maken waarin alleen uw studenten worden geaccepteerd, kunt u uw dagelijkse trainingen daar direct plaatsen.

De tip is om een ​​open profiel te blijven houden om volgers aan te trekken en van daaruit de voordelen te laten zien van het betalen voor training en toegang tot de inhoud van het exclusieve profiel.

IGTV e leeft

Steeds vaker zijn mensen op Instagram op zoek naar informatie en verdieping over de onderwerpen die hen interesseren. Daarom,langere video's makenhet wordt essentieel.

Praat met je publiek via Verhalen, begrijp welke onderwerpen meer gedetailleerde inhoud verdienen en begin met opnemen. Besteed aandacht aan de kwaliteit van geluid en verlichting, maar het is de moeite waard eraan te denken dat Instagram een ​​meer casual formaat mogelijk maakt, zonder megaproducties.

Vooral het leven kan nog relaxter. Zie dit moment als een kans om live met je volgers te communiceren, zoals in een gesprek.

💡Meer weten:Leer hoe te gebruikenlevende handelin uw verkoopstrategie

Rollen

Een van de dingen die het belangrijkst zijn voor het Instagram-algoritme, is dat te beseffenje verkent alle tools die het je geeft. En een van de meest recente is Reels - of Cenas.

Daarom kan het maken van deze korte video's, met een leukere toets, het bereik van uw publicaties als geheel verbeteren. Dus, laat de schaamte achterwege, steek je hand in het deeg en veel plezier met de functie!

📹Zie ook:Hoe Instagram Reels gebruiken om meer te verkopen?

Hashtags

Hashtags zijn al bekend bij degenen die Instagram al een paar jaar verkennen, maar dat betekent niet dat ze in onbruik moeten raken. Nogal Het tegenovergestelde:het gebruik van hashtags blijft super belangrijk!

Naast het maken van een hashtag voor uw merk (om te controleren hoeveel mensen erover praten), kunt u zoeken naar hashtags in uw segment waarmee gebruikers uw profiel kunnen bereiken. Sommigehulpmiddelenhashtag-generatoren kunnen je daarbij helpen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat het maximaal toegestane aantal per publicatie 30 is, maar deze limiet wordt uiteindelijk overdreven. Daarom raden we aan om tussen de 5 en 10 hashtags te gebruiken in elke post in je feed.

Hoeveel volgers heb ik nodig om geld te verdienen op Instagram?

Een punt dat veel vragen oproept betreft de grootte en verhouding van een account: hoeveel volgers heb ik nodig om geld te verdienen op Instagram? Dit is op zijn beurt een moeilijker te beantwoorden vraag. Dit omdater is geen exact aantal.

In het universum van digitale influencers zijn er enkele classificaties met betrekking tot het aantal volgers:

  • Nano-influencers:tussen de 1.000 en 10.000 volgers hebben;
  • Micro-influencers:tussen de 10.000 en 100.000 volgers hebben
  • Macro-influencers:tussen de 100.000 en 1 miljoen volgers hebben;
  • Mega-influencers:meer dan 1 miljoen volgers hebben.

In elk van deze categorieën kunnen influencers geld verdienen met acties gericht op hundoelgroep, ook al is het niet zo breed. Maar natuurlijk, hoe groter het aantal volgers,hoger zullen de bedragen zijn die worden betaald door partnermerkendoor publicposts en andere acties.

In die zin, volgens aonderzoek vrijgegeven door Later, Agemiddelde prijs betaald in dollarsper publicatie zijn:

  • 5k tot 10k volgers: $ 100 - $ 500;
  • 10.000 tot 25.000 volgers: $500 – $800;
  • 25.000 tot 50.000 volgers: $ 800 - $ 1.500;
  • 50.000 tot 100.000 volgers: $1.500 – $2.000;
  • 100.000 tot 250.000 volgers: $ 2.000 - $ 6.000;
  • 250.000 tot 1 miljoen volgers: $ 6.000 - $ 10.000;
  • 1 miljoen of meer volgers: vanaf $ 10.000.

Zoals je kunt zien, kan iedereen verdienen met Instagram, ongeachtaantal volgers, zolang u maar weet hoe u uw strategieën moet toepassen. Zoek daarom uit wat uw doel is met dit sociale netwerk en begrijp hoe u het kunt gebruikenverander uw publiek in uw klantenkring.

💡Meer weten:Ik ga naarstap om Instagram-account te herstellen

Weet jij al hoe je geld kunt verdienen op Instagram?

Dus, vond je de tips die we in dit artikel hebben gebracht leuk? We hopen dat je hier klaar bent om geld te gaan verdienen met Instagram. 😊

En als je nog steeds geen virtuele winkel hebt om je producten via Instagram Shopping te verkopen, wat dacht je er dan van om er een te maken?creëer je gratis winkelop een platform danuvemshop? We weten zeker dat je er geen spijt van zult krijgen! 💙

Geld verdienen op Instagram: 11 bewezen strategieën (2024)

FAQs

Hoeveel verdien je met 1.000 volgers op Instagram? ›

Hoeveel betaalt Instagram voor 1k volgers? Je zult blij zijn te weten hoeveel je betaald kunt krijgen voor het hebben van 1k volgers. Met 1000 tot 10.000 volgers ben je een nano-influencer en kun je tussen de $5 en $25 per bericht verdienen, of zelfs meer.

Hoeveel verdien je met 10.000 volgers? ›

Zo kun je met 1.000 tot 10.000 volgers (nano-influencer) ongeveer 10 tot 100 euro per post verdienen. Met 10.000 tot 50.000 volgers (micro-influencer) is dat 100 tot 500 euro per post. Met 50.000 tot 500.000 volgers (mid-influencer) verdien je 500 tot 5.000 euro per post.

Hoe betaald worden door Instagram? ›

Je verdient geld met Instagram door content creator te worden, jezelf aan te bieden als social media manager, gesponsorde berichten te publiceren, merkambassadeur te worden, producten te verkopen via de Instagram-shop, de foto's en/of video's van je Instagram account te verkopen en door affiliate links te plaatsen.

Hoeveel verdien je met 100.000 volgers op Instagram? ›

Veel influencers krijgen betaald per post. Wanneer je 100.000 volgers hebt, krijg je voor een foto-post (afhankelijk van veel factoren zoals betrokkenheid, het soort samenwerking, de branche waarin je zit etc.) die je ook in je stories meeneemt, zo tussen de € 2.000 en € 4.000 ex btw betaald.

Wat moet je betalen voor 500 like? ›

100 likes (prijs vanaf €3) 500 likes (prijs vanaf €7) 1000 likes (prijs vanaf €13) 5000 vind-ik-leuks (prijs vanaf €36)

Hoe verdien je geld met reels? ›

De enige manier om rechtstreeks door Meta zelf betaald te worden is via Instagram Reels Play, een bonussysteem dat gebruikers moet verleiden om meer originele, creatieve content uit te brengen. Bereiken je video's een vooropgesteld aantal views? Dan krijg je een vooraf bepaald bedrag op de rekening gestort.

Hoe kan je snel 3000 euro verdienen? ›

  1. In loondienst. In loondienst gaan werken om 3000 euro per maand te verdienen, kan een erg slimme keuze zijn. ...
  2. Bij een medisch onderzoekscentrum. ...
  3. Vanuit huis met affiliate marketing. ...
  4. Vanuit huis met social media. ...
  5. Als zzp'er. ...
  6. 3000 euro verdienen per maand.
Jun 17, 2023

Hoe komen influencers aan hun geld? ›

Influencers verdienen inderdaad geld door digitale producten te verkopen via sponsoring en affiliaties, programma's voor merkambassadeurs en fysieke producten. Influencer verkoop omvat de verkoop van producten of diensten die gebruikmaken van de populariteit, expertise of reputatie van een persoon.

Hoe word je een influencer op Instagram? ›

Laten we even een kijkje nemen naar een aantal tips die je kunnen helpen om influencer te worden.
  1. Werk aan je content strategie. Wanneer je hebt besloten dat je een influencer wilt worden moet je erkennen dat een online presence bouwen heel veel tijd kost. ...
  2. Vind je niche! ...
  3. Creëer een Persona. ...
  4. Wees actief. ...
  5. Verdiende invloed.

Hoeveel kost een post op Instagram? ›

Als we gaan kijken naar de kosten van een Instagram advertentie, dan hangt dit af van wat voor doelgroep je wilt bereiken en hoeveel concurrentie deze doelgroep heeft. De Instagram advertentie kosten liggen op dit moment tussen de € 1,26 en € 6,30 per duizend weergaven.

Kan je geld verdienen met insta? ›

Als 'influencer' is de meest bekende manier om geld te verdienen via Instagram waarschijnlijk door het plaatsen van een gesponsorde posts. Dat kan een post zijn zoals andere reguliere posts, of een post (of meerdere) in je verhaal (zodat die 24 uur zichtbaar is).

Heb je veel volgers nodig voor affiliate marketing? ›

Wanneer kun je je aanmelden voor affiliate programma's

Hier is geen direct antwoord op. Echter, voor sommige affiliate programma's moet je een minimum aantal volgers, pageviews of hoeveelheid content hebben voordat je wordt goedgekeurd en toegestaan ​​om affiliate links te promoten en plaatsen.

Hoeveel verdien je met 100k volgers? ›

Zo zou een influencer met 100.000 volgers op Instagram zo tussen de 2.000 en 2.500 euro per post kunnen vragen, terwijl dat bedrag voor celebrities met vier tot twintig miljoen volgers wel kan oplopen tot 15.000 euro per post. Pér post!

Hoeveel verdient een influencer per post? ›

Dit verdient een influencer

Volgens Mostad verdient een influencer met 41.000 volgers gemiddeld tussen de 500 en 1.000 dollar per gesponsorde post (dat is tussen de 457 en 914 euro). Een influencer met 500.000 volgers kan zelfs 5.000 dollar (4.578 euro) per post verdienen.

Wat vragen influencers voor een post? ›

De kosten worden berekend op basis van de maandelijkse views van de website.
  • 5.000 – 10.000 views per maand: 50 tot 175 euro per post.
  • 10.000 – 50.000 views per maand: 175 tot 250 euro per post.
  • 50.000 – 100.000 views per maand: 250 tot 500 euro per post.
  • 100.000 – 500.000 views per maand: 500 tot 1.000 euro per post.

Hoeveel is een Instagram volger waard? ›

Nano: 1.000 – 10.000 volgers: 50 tot 150 euro per post. Micro: 10.000 – 100.000 volgers: 75 tot 250 euro per post. Meso: 100.000 – 500.000 volgers: 250 tot 1.000 euro per post. Macro: 500.000+ volgers: meer dan 1.000 euro per post.

Wat verdient een Instagrammer? ›

Iemand die tussen de 3.000 & 10.000 volgers heeft op Instagram kan zo'n 50 tot 100 euro per post verdienen. Als je tussen de 25.000 & 50.000 volgers hebt, kun je met één post 200 tot 300 euro verdienen. Een (Instagram)influencer uit België met 50.000 volgers verdient gemiddeld 400 tot 500 euro per post.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5677

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.