Hoe foto's correct te crediteren op Instagram (2024)

In dit artikel zullen we zien hoe je foto's op Instagram correct kunt crediteren:

Hoewel door gebruikers gegenereerd materiaal een geweldige manier is om je publiek te laten groeien en de betrokkenheid te vergroten, is het cruciaal om te weten hoe je afbeeldingen op Instagram kunt crediteren. Je deelt op een verantwoorde manier afbeeldingen en laat zien dat je een vertrouwd lid bent van je zakelijke gemeenschap door ze te vermelden.

Het is essentieel om afbeeldingscredits te verstrekken waar credits verschuldigd zijn in je Instagram-berichten. U laat anderen in uw gemeenschap zien dat u een waardevolle partner bent wanneer u dit doet. Daardoor kun je meer verwachtensociale netwerkencross-promotie, waarmee u uw publiek kunt uitbreiden!

In dit artikel bespreken we waarom u krediet moet verstrekken, hoe goed krediet eruit ziet, de stijl van krediet, de voordelen van krediet en waarom het slecht is voor artiesten en verkopers als u geen krediet verstrekt. Door slechts één ding eenvoudig te doen - crediteren - heb je het potentieel om van je Instagram-profiel een schat aan kennis en inspiratie te maken.

Inhoud

Hoe foto's correct te crediteren op Instagram

Waarom is het nodig om foto's op Instagram te crediteren?

Hoe foto's correct te crediteren op Instagram (1)

Iemand taggen in een foto is niet hetzelfde als hem/haar de eer geven. (Sommige mensen kunnen bijvonderschrift hun fotomet "tik voor tags" of iets eenvoudigs zonder aanvullende informatie.) Tenzij je de afbeelding hebt gestyled en de foto's zelf hebt gemaakt, moet je de persoon vermelden die heeft geholpen bij het maken ervan.

Waarvoor ?

  • Omdat de foto in kwestie niet van jou is.
  • Omdat deze schattige foto door iemand is gemaakt.
  • Omdat dit mooie tafellandschap zorgvuldig is gemaakt, gekocht en gekweld.
  • Omdat iemand tot bloedens toe zo hard heeft gewerkt aan dit prachtige doe-het-zelfzaakje.
  • En omdat iemand die door je pagina scrolt alles op die foto ZAL willen hebben!

Overweeg uwDe Instagram-feed wordt een "magazine" voor je volgersdie vaak zal worden bijgewerkt. Als je een weddingplanner bent, is het taggen van alle bruiloftsverkopers een enorm netwerkvoordeel voor jou, niet alleen omdat je hiermee in contact kunt komen, maar ook omdat je hierdoor essentiële informatie kunt bieden aan toekomstige bruiden.

Denk eens aan een bruid die vorig jaar verliefd wordt op een boeket van een bruiloft - u weet misschien niet meer wie de bloemist was, maar uw etiquette wel! Voor jou, de bruid en de bloemist is dit een enorme meerwaarde.

Er is veel werk aan de winkel om dergelijk materiaal te ontwikkelen, en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn, waarderen uw kleine gebaar om hen in uw opmerking te taggen. Waarom vermeld je ze niet als je hun werk zo leuk vindt dat je het op Instagram wilt delen? Vind je het niet leuk dat mensen je op Instagram noemen en je werk delen? Ik ben er zeker van !

Plus, hier is een niet zo leuk feit: als je de foto's die je op Instagram plaatst niet correct vermeldt, kunnen de mensen die de rechten op die afbeeldingen bezitten,rapporteer je account aan Instagram, wat problemen veroorzaakt voor uw profiel.

Hoe ziet een goed Instagram-fotocredit eruit?

Hoe foto's correct te crediteren op Instagram (2)

Om de juiste beeldcredits te geven, moet je iedereen die betrokken is bij de foto in de reacties taggen. Verschillende bedrijven en instellingen zullen hier verschillende invulling aan geven.

Een vuistregel om te onthouden is om alles op die foto te taggen. Crediteer het als je het kunt zien. Als u niet weet wie er moet worden gecrediteerd, onderzoek het of vraag hetiemand die het weet.

Hier zijn nog enkele voorbeelden van het crediteren van afbeeldingen op Instagram die gespecialiseerd zijn in de trouwbranche. Zelfs als u niet in de huwelijkswereld zit, kunt u soortgelijke situaties tegenkomen wanneer u met andere leveranciers of partners te maken heeft.

Voorbeeld 1:Je bent een fotograaf en je plaatst een foto van een vrouw die zich klaarmaakt voor haar bruiloft, een mooie Etsy-jurk draagt ​​en een glas champagne bij zich heeft.

Ideaal krediet zou de bruid, haarstylist, visagist en Etsy-jurkverkoper zijn. "Dat is te veel moeite", denk je nu misschien. Hoewel dat waar is, is er een community nodig om deze prachtige foto te maken, en daarom moeten deze andere professionals de eer krijgen.

Voorbeeld #2:Je bent een bloemist en je hebt een prachtige close-up foto geplaatst van een bruidsmeisje in een turkooizen jurk met het boeket dat je hebt gemaakt. Tag de fotograaf, huwelijkscoördinator en outfit die ze draagt, evenals de bruid en bruidsmeisjes, voor grote eer.

Niemand zal ooit beledigd zijn als je ze Instagram-tegoed geeft, maar ze zullen pissig zijn als je ze weglaat! Het is meestal gemakkelijker dan je denkt om in de meeste gevallen een Instagram-afbeelding te crediteren. Je hebt zeker al contact met de betrokken leveranciers of partners. Als alternatief kunt u ook de naam en het rekeningnummer van uw klant opvragen.

Credits: foto's correct crediteren op Instagram

Er zijn verschillende methoden om beeldcredits te schrijven, maar ik pleit ervoor om uw eigen "creditstijl" te creëren om uw merk aan te vullen en er plezier mee te hebben. Wanneer u voor al uw artikelen dezelfde structuur gebruikt, zullen uw lezers wennen aan en waarderen de informatie die u deelt.

Voorbeelden van bruiloftsblogcredits zien er als volgt uit in elk bericht:

@kapper deed het haar en de make-up, @bloemist de bloemen en @robedemariage deed de jurk.

Er zijn echter andere manieren om hetzelfde te schrijven:

H+M: @hairdresser — Fotografie: @photography @florist — @weddingdress — Bloemist: @florist — Jurk: @weddingdress

foto met dank aan @photography... @hairdresser @weddingdress @weddingdress

@hairdresser @florist verzorgde de boeketten en @weddingdress verzorgde de jurk.

Overweeg om emoji's te gebruiken om het vakgebied van de huwelijksprofessional aan te geven, zoals de bloemenemoji voor de bloemist of de camera-emoji voor de fotograaf. Alle betrokkenen zullen het waarderen dat je de tijd neemt om je inspanningen te tonen, ongeacht hoe je de afbeeldingen op Instagram vermeldt.

De voordelen van krediet

Hoe foto's correct te crediteren op Instagram (3)

Het belangrijkste voordeel van het taggen van zoveel mogelijk mensen is de mogelijkheid om te netwerken.

Netwerken is sterk afhankelijk van krediet. Jij tagt ze, zij taggen jou, je volgers zien ze en hun volgers zien jou, enzovoort. Koppels ontdekken nu hun verkopers opsociale netwerken, wat zowel vreemd als charmant is. De netwerkmogelijkheden daarentegen zijn eindeloos.

Een bruid kan veel kapsels waarnemen die ze leuk vindt, en als ze merkt dat @hairdresser123 regelmatig de leiding heeft, kan ze besluiten om die persoon in dienst te nemen.

U kunt visitekaartjes op het profiel van @soandso zien die u leuk vindt, klik om te zien wie ze heeft gemaakt en gebruik dit bedrijf om uw eigen kaarten te genereren.

Je kunt zien dat @flowers + @weddingplanner een aantal fantastische stijlfoto's maken en besloten contact met hen op te nemen en zich vrijwillig aan te melden om hun volgende foto te maken.

Een bruiloftsblogger kan verliefd worden op een van je foto's en ervoor kiezen deze opnieuw te plaatsen met alle credits die je hebt opgegeven. (Yay!)

Wanneer u krediet aan anderen geeft, is de kans groter dat u er krediet voor terugkrijgt. En hoe meer mensen over je praten op sociale media, hoe gemakkelijker het is om een ​​fanbase op te bouwen. Naarmate je meer Instagram-volgers krijgt, kun je er zeker van zijn dat sommige afkomstig zijn van branchepartners en verkopers die je werk beginnen te herkennen.

Je Instagram wordt nog voordeliger voor het opbouwen van je community en het converterensociale volgersin klanten met een meer gericht publiek! Zorg ervoor dat je een link naar je profiel-bio geeft wanneer je mensen begint te taggen. Naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van uw werk, kunt u het voor hen gemakkelijker maken om contact met u op te nemen en met u samen te werken.

Het is stelen als je geen krediet geeft.

U steelt als u niet de rechten op de afbeelding bezit en de persoon/het merk/de blog/de website die de afbeelding heeft GEMAAKT niet vermeldt. Dit gebeurt vaak voor mij en mijn merk, Something Turquoise, vooral wanneer de functies "regram" en "repost" worden gebruikt.

Instagram-gebruikers zijn van mening dat het door het gebruik van dergelijke apps normaal is om foto's van andermans accounts te pakken en deze als hun eigen accounts te plaatsen. Maar al deze foto's hebben een thuis, of ze nu op een website of een blog staan, en ze zijn met een bepaald doel gemaakt.

Neem even de tijd om na te denken over je mede-makers voordat je een bericht plaatst, wees dan vriendelijk, deel met toestemming en geef eer.

Het is niet alleen goed om te doen op Instagram, het is ook goed voor iedereen. Dus doe jouw deel. Ga een stap verder. Zorg er ook voor dat je Instagram-profiel net zo "handelt" als het eruit ziet.

Gelieerde openbaarmaking:Met volledige transparantie - sommige links op onze website zijn gelieerde links, als u ze gebruikt om een ​​aankoop te doen, verdienen we een commissie zonder extra kosten voor u (geen!).

Hoe foto's correct te crediteren op Instagram (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5631

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.