Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (2024)

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (1)

8 minuten

Gepost door:Ze werken

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (2)

eSports-gidsen9.7

Toneelstuk

Wedtips9.5

Toneelstuk

BestBookies9.8

Toneelstuk

Overwatch is een van de beste games van Blizzard. Het is ook de enige shooter en een van hun verschillende succesvolle esports.

De originele game werd uitgebracht in 2016 en er zijn meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Toen, in 2022, kwam Overwatch 2 uit en verving het.

Op dit moment kijkt elke Overwatch-fan uit naar het volgende seizoen van de Overwatch League. Als je nieuw bent in het spel, zal deze gids je op de hoogte brengen en je alles vertellen wat je moet weten over Overwatch-rangen en het Overwatch-classificatiesysteem.

Hoe Overwatch werkt

Overwatch 2 is een first-person shooter die de originele formule vereenvoudigt. In plaats van zes spelers per team heeft de nieuwe game er slechts vijf.

Dit betekent dat Overwatch 2 beter is ontworpen voor esports-doelgroepen, die een 1v1-gevecht of een 5v5-gevecht zijn gaan verwachten.

InOverwacht 2, kies je personages die helden worden genoemd. Er zijn er ongeveer 35 en elk is in elk opzicht uniek. Deze game legt veel nadruk op vooraf gedefinieerde personages en verwacht niet dat je zeer genuanceerde keuzes maakt als je ze eenmaal hebt geselecteerd.

In die zin is Overwatch 2 net als Team Fortress 2. Op het moment dat je je personage hebt geselecteerd, heb je ook bepaald welke wapens je gaat gebruiken, welke statistieken je hebt en welke speciale vaardigheden je tot je beschikking hebt.

Overwatch-helden vallen in drie grote categorieën: Tank, Schade en Ondersteuning.

Tankhelden zijn er goed in om in de frontlinie te blijven en tankschade op te lopen. Schadehelden zijn degenen die de meeste moorden plegen. En ondersteuningshelden zijn meestal verantwoordelijk voor genezing en andere buffs.

Overwatch 2 kan in meerdere spelmodi worden gespeeld. Maar de belangrijkste hiervan is de competitieve modus.

Hoe de competitieve modus werkt in Overwatch 2

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (6)

Afbeeldingen met dank aan Blizzard Entertainment

Competitieve modus draait om 5v5-gevechten. Je kunt deze modus echter niet meteen spelen. Je zult een aanzienlijke hoeveelheid tijd moeten besteden aan het spelen van unranked en het aanscherpen van je vaardigheden.

Alle esports, zoalswaarderenhebben bijvoorbeeld deze vereiste en Overwatch 2 is daarop geen uitzondering.

Nadat je deze fase hebt voltooid, moet je plaatsingswedstrijden spelen om je eerste Overwatch-rang te krijgen.

Iedereen die Competitive Mode in Overwatch speelt, wil zo vaak mogelijk winnen en de ladder beklimmen. Hoe hoger je klimt, hoe sterker de tegenstanders worden. Dat geldt ook voor je teamgenoten.

Het spel is dus altijd in balans. Zolang je je deel goed genoeg doet om je huidige rang te verdienen, blijf je in die divisie.

Maar als u vooroploopt en aanzienlijk meer gaat bijdragen dan u zou moeten voor uw rang, zult u vaker gaan winnen en zult u worden gepromoveerd. Het systeem is zo gebouwd dat de sterkste spelers naar de top stijgen.

De eerste Overwatch 2-rang krijg je zodra je zeven wedstrijden hebt gewonnen. Daarna verandert je rang elke keer dat je een bepaald aantal overwinningen of verliezen behaalt.

Een ding om op te merken over het Overwatch-classificatiesysteem is dat elke rol afzonderlijk wordt gerangschikt. Dus als je de Tank-rol speelt, word je gerangschikt als een Tank, niet als een Support.

Daarom is het een goed idee om zo vroeg mogelijk te bedenken in welke rol je je wilt specialiseren en je vervolgens te concentreren op het beheersen van die rol.

Het Overwatch-ranglijstsysteem

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (7)

In Overwatch is rang een indicatie van hoe bekwaam je bent ten opzichte van andere spelers. Alle rangen in Overwatch impliceren een bepaalde mate van vaardigheid, maar degenen die strijden in de hoogste divisies zijn veel sterker dan degenen die strijden in de laagste divisies.

Het matchmaking-systeem van Overwatch 2 probeert je in teams van spelers te plaatsen met dezelfde rang als die van jou.

Je tegenstanders worden op dezelfde manier gekozen. Het doel van het systeem is om altijd een eerlijke wedstrijd te creëren, ook al kom je af en toe echt zwakke teamgenoten tegen.

Twee andere problemen in Overwatch zijn smurfen en het kopen van accounts. Sommige spelers van hoog niveau vinden het leuk om voor de lol tegen veel zwakkere tegenstanders te strijden. Evenzo spelen sommige spelers met een laag niveau graag verschillende rangen boven hun werkelijke vaardigheidsniveau.

Dergelijke gebeurtenissen kunnen van tijd tot tijd vervelend zijn. Maar de overgrote meerderheid van de spellen die je gaat spelen, zal eerlijk zijn. Als je echt beter bent dan andere spelers, win je meestal en zul je uiteindelijk een hogere rang krijgen.

De Overwatch-rangen

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (8)

In Overwatch 2 zijn er in totaal acht rangen:

  • Bronzen
  • Zilver
  • Goud
  • Platina
  • Diamant
  • Meester
  • grootmeester
  • Bovenste 500

Tegen de tijd dat je grootmeester bent geworden, ben je ongetwijfeld een van de beste Overwatch-spelers ter wereld. Maar je kunt nog hoger klimmen en een poging wagen om een ​​professional te worden.

Elke vaardigheidslaag heeft vijf divisies. Dus om van brons naar zilver te gaan, moet je je omhoog werken en vijf keer klimmen. Dit incrementele systeem helpt spelers om wat hoopvoller te worden over hun vermogen om de volgende rang te bereiken.

Zonder dat zouden velen het onderweg opgeven omdat het lang duurt om van goud naar platina of van platina naar diamant te gaan.

Je kunt het proces versnellen door bepaalde principes te volgen, maar het kost nog steeds tijd om goed te worden in het spel.

Voor elke rang is de laagste divisie de vijfde. De hoogste is de eerste. Dus elke keer begin je vanaf de vijfde en klim je omhoog naar de eerste.

Om de ladder te beklimmen, moet je wedstrijden winnen. Het systeem werkt echter niet op dezelfde manier als in andere esports.

Je wordt pas gepromoveerd of gedegradeerd nadat je bepaalde drempels hebt bereikt. Je hebt zeven overwinningen nodig om te promoveren en 20 nederlagen om te degraderen.

Het antwoord op de vraag "hoe werkt de Overwatch-ranglijst?" is een beetje ingewikkelder dan dat, omdat je natuurlijk wedstrijden zult winnen en verliezen zonder een lange reeks te behalen (positief of negatief).

Alleen door het spel te spelen kun je zien hoe snel je gepromoveerd of gedegradeerd wordt op basis van je resultaten. Maar het basisidee is dat u hoger of lager scoort ten opzichte van uw winstpercentage.

Samenwerken met andere spelers

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (9)

Als je een team wilt vormen met andere spelers, moeten die spelers qua rang dicht bij je staan. Tot aan de Diamond-rang kunnen spelers samenwerken binnen 2 vaardigheidsniveaus. Vanaf Master zijn de voorwaarden wat strenger.

Spelers in de hoogste rangen moeten binnen drie divisies van hun teamgenoten blijven. In de lagere rangen kun je samenwerken met mensen met een heel ander vaardigheidsniveau.

Het maximale aantal niveaus dat tussen de spelers kan bestaan, is echter twee.

Dit betekent dat als je een Silver-speler in je team hebt, je niet ook een Diamond-speler kunt hebben. Om deze reden kom je vaak teams van spelers tegen die allemaal in dezelfde rang strijden.

Voor een Diamond-speler kan het een beetje frustrerend zijn om in hetzelfde team te spelen als een Gold-speler, omdat het vaardigheidsverschil aanzienlijk is. Maar soms doen vrienden dat gewoon voor de lol, ook al weten ze dat hun winkansen lager zijn.

Competitiepunten verdienen

Competitieve punten worden gebruikt om gouden wapens voor helden te ontgrendelen. Elke keer dat je het doet, moet je echter 3.000 punten uitgeven, wat best veel is in vergelijking met het aantal dat je aan het einde van het seizoen krijgt.

Je krijgt 15 punten voor het winnen van een wedstrijd en 5 voor het gelijkspel. Op basis van je rang aan het einde van het seizoen, krijg je een bepaald aantal competitieve punten.

  • Brons: 65 pnt.
  • Zilver: 125 pnt.
  • Goud: 250 pnt.
  • Platina: 500 punten.
  • Diamant: 750 punten.
  • Meester: 1200 ptn.
  • Grootmeester: 1750 ptn.
  • Top 500: 1750 punten.

Hoe u sneller kunt stijgen in Overwatch 2

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (10)

In Overwatch 2 sta je sneller in rang door langere winstreaks te krijgen. En om dat te doen, moet u verschillende dingen doen:

1. Volg de beste spelers

Als je veel sneller goed wilt worden, kijk dan regelmatig naar de beste spelers en leer van hen. Na een tijdje zul je patronen van beweging, positionering en gebruik van vaardigheden gaan opmerken.

Je zult je realiseren dat de reden waarom ze zo succesvol zijn, is dat ze alle goede dingen doen en geen van de verkeerde dingen.

Als je elk aspect van je spel optimaliseert, is het moeilijk om je resultaten niet te verbeteren. En debeste Overwatch 2-spelersin de wereld hebben duizenden uren besteed aan het optimaliseren van hun doel en hun besluitvormingsproces tijdens teamgevechten.

Een ding dat hier heel belangrijk is, is om spelers te volgen die experts zijn in dezelfde rol waarin jij goed wilt worden. Als je Tank echt goed wilt spelen, volg dan 3-5 Tank-experts en kijk hoe zij het spel in elke situatie benaderen.

Je merkt misschien dat ze bepaalde dingen doen aan het begin van een gevecht. Of dat ze zich niet gedragen zoals jij zou doen. Je zou je moeten afvragen: “Waarom? Wat is de reden achter deze beslissing?”

2. Specialiseer

Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (11)

Het is erg verleidelijk om elke rol te spelen, want alle Overwatch 2-helden zijn leuk. Maar het is veel beter om even te experimenteren met de mogelijkheden en je daarna te specialiseren.

Als je 500 uur in slechts één rol besteedt, word je een veel betere speler dan evenveel tijd te besteden aan het leren van elke rol.

Net als andere esports is Overwatch 2 een enorme game die jaren nodig heeft om onder de knie te krijgen. Je kunt niet in alles een expert worden, maar je kunt wel een expert worden in het spelen van één rol en een handvol helden.

3. Bekijk je eigen herhalingen

Als je het spel speelt, heb je niet zoveel tijd om erover na te denken. Je maakt vooral gebruik van de kennis die je in eerdere games hebt opgedaan. En daarom is het belangrijk om je herhalingen te bekijken.

Anders weet je niet wat je goed hebt gedaan en wat je verkeerd hebt gedaan, en herhaal je dezelfde fouten keer op keer.

De beste Overwatch-spelers ter wereld kijken regelmatig naar hun herhalingen en proberen hun speelstijl te verbeteren.

Ze besteden aandacht aan elk onderdeel van hun spel en vragen zich af: “Waarom heeft mijn team hier gewonnen? Waarom hebben we verloren? Wat heb ik goed gedaan? Wat heb ik verkeerd gedaan? Wat had ik anders kunnen doen om een ​​beter resultaat te behalen?”

Zonder dit soort probleemdiagnose of zelfevaluatie zal uw voortgang veel langzamer zijn. Wat u wilt doen, is ervaring opdoen en die ervaring vervolgens analyseren om er belangrijke lessen uit te trekken.

Als je dat niet doet, neem je in feite voedsel binnen zonder dat je lichaam er ooit de voedingsstoffen uit kan opnemen. Het is niet effectief.

ONLINE BOEKEN:

  • eSports-weddenschappen

BRONNEN:

  • eSports-gidsen
  • Wedtips

ONLINE BOEKEN:

  • eSports-weddenschappen

BRONNEN:

  • eSports-gidsen
  • Wedtips
Overwatch Ranks uitgelegd - Leer hoe het Overwatch Ranking System werkt (2024)

FAQs

How does Overwatch rank system work? ›

Like its prequel, Overwatch 2 players will be placed in any rank from Bronze to Master after their placements matches are done. Each rank operates as a different tier. If you get enough SR, you advance to the next rank. If you lose too much, you risk being demoted down a rank.

How does the ow2 ranking system work? ›

Overwatch 2 ranks are broken up into seven medals that represent each skill tier. Each skill tier has five numerical divisions within it that ascend until you break into the next highest tier. So if you're Gold 1, win seven games and go up in rank, you'll be Platinum 5.

How do you get your rank to show up in Overwatch? ›

To navigate to your Career Profile, go to the main menu screen and press Esc (for PC) or Start (for console). From the menu that pops up, select “Career Profile”. In your Career Profile, you'll see your rank for each role in the current Competitive season as well as Open Queue.

Why is my rank not changing in Overwatch 2? ›

The placement system in Overwatch 2 Competitive seasons has changed, and is no longer displayed after each match. The competitive division and skill tier will be reviewed every 5 wins, or 15 losses, instead of every single game. If necessary, ranking will be adjusted at that time.

Why am i bronze 5 in Overwatch 2? ›

Bronze 5 bug or flawed ranking system? For those who don't know, Overwatch switched their ranking system a bit when they went into Overwatch 2. Now, instead of seeing your rank go up or down after each win or loss, the game hides it from you until you win seven games or lose/draw 20.

How many games do you need to unlock rank in Overwatch? ›

If you're new to Overwatch, you'll need to complete 50 matches in Quick Play to unlock Competitive mode. If you owned Overwatch, Competitive will be immediately accessible to you when the game opens.

Do you have to win 7 games in a row to rank up OW2? ›

Rank Updates

Players will receive a rank update every 5 wins or 15 losses/draws. Outside of Top 500, the player's rank will not change between these rank updates.

Is Silver 5 good in Overwatch 2? ›

Silver 5-1: Players in the Silver rank get 125 competitive points as a reward. This rank is for players who have a basic understanding of the game and want to improve their skills.

Is OW2 easier to rank up? ›

Overwatch 2 Players Claim Ranking Up Is Easier in Season 3 of Competitive. Several reports from Overwatch 2 players indicate that with the release of Season 3, ranking up in competitive mode has gotten easier.

Why is it so easy to rank up in Overwatch? ›

They've changed something dramatic with matchmaking. There are large groups of people who are ranking up quickly and easily to tiers they've never been to. They're either doing it so matchmaking times won't be so high at higher tiers or they fixed a bug where people were hard stuck when they shouldn't be.

Why did I rank down after 5 wins in Overwatch? ›

There's a current known bug that, when you win 5 matches and go in for your rank up, the game will demote you 5 subdivisions before adjusting your rank. This bug has happened to me 6 times since the launch of OW2. That means I have lost 30 ranks due to this bug.

Why is my Overwatch 2 rank so low? ›

Most players will find their rank is slightly lower when they start out, as they will be learning new concepts and metas. However, players who got to learn more about the game in our betas, or who follow the Overwatch League, may find themselves ranked higher than ever."

Why is my rank not displaying in Overwatch 2 competitive? ›

Your current ranks are not shown with only a placeholder dash and all the stats displayed for this season are your old season 2's stats. The way to fix this is to just play 1 single game of open queue comp. After that your stats will display as normal.

Is Bronze 1 or 5 better? ›

In terms of what those numbers mean, the skill level gets higher as the number gets lower, so Bronze 1 is the upper echelon of the Bronze rank, Silver 1 is the highest Silver rank, and so forth.

Is 1 or 5 higher in Overwatch 2? ›

Grandmaster 5-1: Players in the Grandmaster rank get 1,750 competitive points as a reward. This is the highest rank in Overwatch 2 and is reserved for the best of the best. Those in the Grandmaster rank are among the elite players in the game.

Do you have to win 7 games in a row to rank up in Overwatch 2? ›

After 7 wins or 20 losses/ties you get a rank update but depending on how your last set of games went you could rank up, rank down, or stay the same. They haven't been transparent with how factors are weighed but I think it's a mixture of W/L record as well as individual performance.

How does top 500 rank work in Overwatch? ›

The Top 500 rank is the ultimate position to be in competitive Overwatch 2. You need to complete 25 games for each role in the Role Queue, or 50 games in Open Queue to qualify for the Top 500. The leaderboard showcases the top players in the region.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5699

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.