Hoe om te gaan met inbreuk op het Instagram-auteursrecht (2024)

i

Noot van de redactie: deze blogposts vertegenwoordigen de mening van de schrijvers van DoNotPay, maar de situatie en omstandigheden van elke persoon verschillen enorm. Daarom moet u ervoor zorgen dat u uw eigen onafhankelijke onderzoek doet. Omdat iedereen uniek is, is het nooit gegarandeerd dat onze zelfhulptools helpen bij een specifieke situatie. DoNotPay is geen advocatenkantoor en heeft geen licentie om de wet uit te oefenen. DoNotPay biedt een platform voor juridische informatie en zelfhulp.

Instagramis misschien begonnen als een platform voor amateurfoto's van eten en schattige kittens, maar tegenwoordig is deze sociale media-gigant een go-to marketingtool voor grote merken, fotografen, muzikanten en andere soorten artiesten.

Met een grotere blootstelling komt er een hoger risico opschending van het auteursrecht, dus leren over de V.S.copyright wetten, deWet op het digitale millennium auteursrecht (DMCA), en deDMCA-beschermingvan uw inhoud is cruciaal geworden.

Als je je originele inhoud op Instagram plaatst, zou je dat moeten wetenhoe copyrightje foto's en video's, hoe nuttigcopyright mededelingenEnvorderingenzijn enhoe auteursrecht werktop Instagram in het algemeen.

Wat is auteursrecht?

Auteursrecht vertegenwoordigt een reeks exclusieve rechten die elke auteur automatisch verkrijgt bij het maken van origineel werk. Als het om Instagram gaat,de inhoud die auteursrechtelijk kan worden beschermd en die als doelwit voor inbreuk op het auteursrecht kan dienen, omvat:

  • Audiovisuele en visuele werken—Foto's, schilderijen, films, tv-programma's, videogames, enz.
  • Geschreven werken—Kranten- en tijdschriftartikelen, romans, gedichten, songteksten, manuscripten, enz.
  • Audio werkt—Spraakopnamen, liedjes, geluidsopnamen in het algemeen, enz.

Als je een foto voor Instagram maakt, bezit je in de meeste gevallen de rechten erop, maar kwesties over auteurschap kunnen soms verwarrend zijn. De volgende situaties zijn de moeite waard om verder te onderzoeken:

  1. Op de foto staan—Het is misschien contra-intuïtief, maar u bezit niet de rechten op een foto alleen omdat u erop staat. De rechten behoren meestal toe aan de fotograaf
  2. Een foto maken van hetzelfde onderwerp—U kunt anderen er niet van weerhouden soortgelijke foto's van het Empire State Building te maken, maar u kunt wel voorkomen dat uw werk opnieuw wordt geplaatst en gekopieerd
  3. Werken als fotograaf voor iemand anders—Als het maken van foto's onder uw verantwoordelijkheden valt zoals vermeld in uw arbeidsovereenkomst, is uw werkgever mogelijk de eigenaar van het auteursrecht

Een andere belangrijke vraag is:hoe lang duurt het auteursrecht? Alle werken die na 1976 zijn gemaakt, behoren gedurende hun leven plus nog eens 70 jaar toe aan de eigenaar van het auteursrecht. Na die periode gaat de creatieve inhoud over in het publieke domein en kan iedereen deze zonder speciale toestemming gebruiken.

Wat telt als inbreuk op het Instagram-auteursrecht?

Inbreuk op het auteursrecht verwijst naar de schending van enkele van de exclusieve rechten van de auteur. Meestal betekent inbreuk op Instagram het kopiëren van de inhoud van iemand anders of het zonder toestemming gebruiken voor financieel gewin.

Aangezien het gemakkelijk is om het creatieve werk van iemand anders opnieuw te posten of te kopiëren op sociale media, doen de meeste mensen dit zonder zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen.Auteursrechtschending op Instagram kan deze voorbeelden omvatten:

  • Het afspelen van auteursrechtelijk beschermde nummers, ook al heb je de muziek gekocht
  • Je video's delen met auteursrechtelijk beschermde muziek op de achtergrond
  • Het opnieuw posten of kopiëren van werk van andere makers, zelfs als u de eer geeft of een disclaimer opneemt waarvan het niet de bedoeling is dat u inbreuk maakt op hun rechten
  • Inhoud kopiëren zonder de bedoeling deze commercieel te gebruiken
  • Het werk van iemand anders bewerken
  • Het plaatsen van inhoud gevonden op andere sociale media of elders op internet

HoeMeld inbreuk op het auteursrecht op Instagram

De eerste stap die je kunt nemen als je merkt dat iemand op Instagram jouw creatieve werk zonder toestemming gebruikt, is het melden van inbreuk op het auteursrecht.Met Instagram kun je een schending van je auteursrechten claimen door:

  1. Het invullen van deRapportageformulier auteursrecht
  2. Contact opnemen met de aangewezen DMCA-agent

De contactgegevens voor de DMCA-agent van Instagram staan ​​in de onderstaande tabel:

Telefoon650-543-4800
Adres

Instagram, LLC

Attn: Instagram Aangewezen Agent

Wilgenweg 1601

Menlo Park, Californië 94025

E-mailip@instagram.com

Als u ervoor kiest uw rechten uit te oefenen door contact op te nemen met de DMCA-agent, dient u een volledige auteursrechtclaim in uw melding op te nemen.Instagram staat niet toe dat je namens iemand inbreuk op het auteursrecht meldt.Zoals vermeld op zijnauteursrechtenpagina deelt Instagram uw contact- en rapportgegevens met de persoon die wordt beschuldigd van inbreuk.

Verwijdert Instagram uw account wegens inbreuk op het auteursrecht?

De inbreuk op intellectuele eigendomsrechten druist in tegen die van InstagramGebruiksvoorwaardenwaar iedereen het mee eens is als ze een rekening openen.Het populaire platform voor het delen van foto's heeft een beleid voor herhaalde inbreukmakers en als u eenhandelsmerk of auteursrechtexclusieve rechten van de eigenaar, kan Instagram je account uitschakelen of je pagina verwijderen.

De ernst van de acties van Instagram tegen overtreders hangt af van het type gerapporteerde inhoud en de virtuele locatie van de post.

Het beleid van Instagram specificeert niet hoe vaak iemand je kan beschuldigen van inbreuk op het auteursrecht voordat ze beginnen met het beperken van je toegang tot bepaalde functies.

Kan ik een klacht indienen wegens inbreuk op het auteursrecht op IG?

Hoewel je mogelijk automatisch auteursrechten hebt wanneer je nieuwe inhoud maakt, zolang het in een tastbare of zichtbare vorm is vastgelegd, is het uitoefenen van die rechten voor de rechtbank een andere zaak.Als je de persoon die je inhoud op Instagram heeft gestolen voor de rechter wilt dagen, moet je je auteursrecht registreren bij deAuteursrechtbureau van de Verenigde StatenEerst.

Het verkrijgen van een copyrightcertificaat dat uw eigendom bewijst, is online of per post mogelijk. Elektronische auteursrechtregistratie is sneller, kost minder en omvat de volgende stappen:

  1. Meld u hiervoor aan voor een Copyright Office-accountbladzijde
  2. KiezenRegisterwanneer u zich aanmeldt
  3. Vul het registratieformulier in
  4. Gebruik uw creditcard om de registratiekosten te betalen
  5. Upload een kopie van je werk in een van de toegestane formaten

Als je geïnteresseerd bent inhoeveel het kost aan copyrightuw foto's of andere creatieve inhoud, bekijk de onderstaande tabel:

Online-registratiesEén auteur, dezelfde eiser, één werk, niet te huur$ 45
Alle andere aanmeldingen$ 65
Papieren registraties (formulieren PA, SR, TX, VA, SE)$ 125

Aangezien copyrightregistraties tot 18 maanden kunnen duren, kunt u het proces versnellen door de speciale administratiekosten van $ 800 te betalen.

DoNotPay maakt het bestrijden van inbreuk op het Instagram-auteursrecht gemakkelijker

Hoe om te gaan met inbreuk op het Instagram-auteursrecht (1)

Als je besluit contact op te nemen met de aangewezen DMCA-agent van Instagram, moet je een volledig verwijderingsbericht bijvoegen, geschreven volgens de vereisten van deDigitale millenniumauteursrechtwetvan 1998.

Onderzoeken wat die vereisten betekenen en relevante juridische terminologie leren, kost veel tijd, maar als u DoNotPay gebruikt, lost u dit probleem in slechts enkele minuten op.Met ons platform kun je op maat gemaakte, zeer efficiënte DMCA-verwijderingsmeldingen maken die je originele inhoud op Instagram op de best mogelijke manier beschermen.

Het hele proces duurt slechts een paar stappen:

  1. Meld u aan voor een DoNotPay-account in elk
  2. HitDMCA-verwijderingwanneer u zich aanmeldt
  3. Geef de naam van je werk en relevante Instagram-links op
  4. Bevestig uw contactgegevens
  5. Klik opTeken en verzendaf te maken

Tenzij je een professionele fotograaf of artiest bent, heb je je werk waarschijnlijk niet officieel geregistreerd. Met de verwijderingsverzoeken van DoNotPay hoeft u dat niet te doen, omdat ze werken, zelfs als u geen eigendomsbewijs heeft naast de webpagina waarop u uw inhoud in eerste instantie hebt gepost.

Heb je meer Instagram-gerelateerde problemen?

Hoe om te gaan met inbreuk op het Instagram-auteursrecht (2)

Ons platform is een geweldige bron voor het oplossen van andere Instagram-gerelateerde problemen. DoNotPay kan u helpencontact opnemen met de klantenservice van Instagramzonder gedoe of bescherm jezelf wanneer eenex blijft stalkenben je online.

Toegang tot DoNotPay vanaf elken leer meer over andere handige oplossingen voor dagelijkse administratieve problemen, waaronder:

  • Een einde maken aan sms-spam
  • Omgaan met creditcardproblemen
  • Afschaffen van abonnementen en lidmaatschappen
  • Iedereen aanklagen in de rechtbank voor geringe vorderingen
  • Wraak nemen op robocalls
  • Afscheid nemen van inbreuk op het auteursrecht
  • Restituties of compensatie krijgen voor vertraagde en geannuleerde vluchten
  • Verkeersboetes betwisten
  • Omgaan met hoge rekeningen
  • Snelheidsboetes bestrijden
  • Jezelf beschermen tegen stalking en intimidatie
  • Terugbetalingen veiligstellen wanneer winkelen naar het zuiden gaat
  • Parkeerkaarten betwisten
  • Het uitbannen van spammail
  • Voorkom lange wachttijden bij het bellen met vertegenwoordigers van de klantenservice
  • Aanmelden voor klinische proeven
  • In contact komen met uw gedetineerde dierbaren
  • Probleemloos een DMV-afspraak plannen
  • Gratis proefversies zonder risico gebruiken
Hoe om te gaan met inbreuk op het Instagram-auteursrecht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5719

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.