Vervaldatums van creditcards: wat u moet weten (2024)

Noot voor de redactie: we verdienen een commissie via partnerlinks op Forbes Advisor. Commissies hebben geen invloed op de mening of evaluaties van onze redacteuren.

Niets duurt eeuwig, zeker geen creditcards (hoewel het plastic waarvan ze zijn gemaakt niet te snel biologisch afbreekt). Dit is wat elke kaarthouder moet weten over de vervaldatums van creditcards.

Vind de beste creditcards voor 2023

Geen enkele creditcard is de beste optie voor elk gezin, elke aankoop of elk budget. We hebben de beste creditcards gekozen op een manier die is ontworpen om het meest nuttig te zijn voor de meest uiteenlopende lezers.

Kom meer te weten

Wat betekent de vervaldatum op een creditcard?

Een vervaldatum op een creditcard is simpelweg de datum waarop de kaart zelf niet meer werkt en vervangen moet worden. Voor kaarthouders betekent dit niet dat de eigenlijke kredietrekening ophoudt te bestaan, het betekent gewoon dat je een nieuw stuk plastic van de bank nodig hebt. Kaartuitgevers nemen vaak de taak op zich om ruim voor de vervaldatum een ​​nieuwe kaart te versturen, hoewel sommige kaarthouders mogelijk contact moeten opnemen met een uitgever voor een vervanging.

Hoe u de vervaldatum van uw creditcard kunt vinden

Vervaldatums verschijnen op de voor- of achterkant van een creditcard in een tweecijferig maand-/jaarformaat. Creditcards vervallen aan het einde van de maand die op de kaart staat. De vervaldatum van een creditcard kan bijvoorbeeld 24/11 zijn, wat betekent dat de kaart actief is tot en met de laatste dag van november 2024. De rekening van een kaarthouder blijft actief zolang de kaarthouder een goede reputatie heeft, hoewel deze mogelijk gesloten is. te allen tijde door de rekeninghouder of de uitgever.

Hoe vervaldata van creditcards worden bepaald

Creditcards verlopen elke drie tot vijf jaar, afhankelijk van de uitgever. Banken stellen vervaldata in op basis vaneen aantal factoren, inclusief fysieke slijtage van de kaart, beveiliging en het aanmoedigen van consumenten om hun creditcardplannen opnieuw te evalueren voor een upgrade.

Wat gebeurt er nadat een creditcard verloopt

Nadat een creditcard verloopt, is het niet meer mogelijk om er aankopen mee te doen. De kaart werkt niet in winkels en bij online aankopen en retourneert een "afgewezen" bericht van de bank.

De meeste creditcarduitgevers sturen kaarthouders automatisch een vervangende kaart 30 tot 60 dagen voor de vervaldatum van de kaart. De nieuwe kaart heeft een nieuwe vervaldatum en een nieuwe beveiligingscode voor kaartverificatiewaarde (CVV). Tenzij het account wordt geüpgraded of het product wordt gewijzigd, blijft het creditcardnummer meestal hetzelfde.

Een creditcardmaatschappij kan ook een brief sturen waarin de kaarthouder wordt gevraagd of hij zijn kaart wil verlengen. De kaartuitgever heeft dan de mogelijkheid om een ​​account opnieuw te evalueren voordat ze een nieuwe kaart sturen. Dit kan gebeuren als de kaarthouder een slechte reputatie heeft of de rekening niet meer gebruikt, in welk geval de uitgever kan besluiten de relatie te beëindigen en als gevolg daarvan geen nieuwe kaart te sturen).

Wat te doen als de nieuwe kaart arriveert

Elke nieuwe kaart moet worden geactiveerd door een nummer te bellen dat op een sticker op de kaart staat of door de activeringswebsite van de kaart te bezoeken. Om de identiteit te verifiëren, vereist activering dat de kaarthouder de bijbehorende documentatie overlegt of inlogt op het gekoppelde online account.

Controleer of de voorwaarden zijn waarvoor u bent goedgekeurd door de APR van de kaart, de vervaldatums voor betalingen, de kredietlimiet en eventuele bijbehorende kosten te controleren. Creditcardmaatschappijen maken mogelijk niet duidelijk wanneer belangrijke gegevens zijn aangepast.

Alle automatische abonnementen of terugkerende betalingen die aan een creditcard zijn gekoppeld, moeten door de kaarthouder worden bijgewerkt zodra de vervaldatum van een creditcard is verstreken en er een nieuwe kaart wordt uitgegeven. Zelfs als een creditcardnummer hetzelfde blijft, moet een kaarthouder de factureringsgegevens bijwerken met de nieuwe CVV-code en vervaldatum. Het lijkt misschien een gedoe, maar de vervaldatums van creditcards helpen alle betrokken partijen ervoor te zorgen dat financiële informatie veilig blijft.

Hoe een verlopen creditcard te verwijderen

Oude creditcards moeten worden vernietigd of gerecycled. Sommige experts raden aan om oude creditcards te versnipperen om te voorkomen dat het creditcardnummer in snode handen valt. De kaart in kleine stukjes knippen voordat je hem in de prullenbak gooit, werkt ook. Recycling van het speciale plastic dat wordt gebruikt voor creditcards (PVC genoemd) met een soort recyclerGrondwerken systeembiedt een handige manier om afval binnen de perken te houden.

Metalen kaarten zijn moeilijkerop de juiste manier afvoeren. De meeste kunnen worden teruggestuurd naar de uitgevende bank of het bedrijf voor veilige recycling in een speciale envelop die wordt verstrekt wanneer de nieuwe kaart arriveert. (Een envelop kan ook worden aangevraagd door contact op te nemen met de uitgever via telefoon of online chat). Hoewel experts zeggen dat het soms een acceptabele oplossing is om de kaart met blikscharen door te snijden, raden ze af om te proberen er een door een papierversnipperaar te voeren. Kaarthouders moeten wegblijven van externe verwijderingsdiensten. De enige plaats waar iemand een oude kaart moet opsturen voor verwijdering, is de plaats waar deze vandaan kwam.

Waarom verlopen creditcards?

Het lijkt misschien vreemd om een ​​creditcard om de paar jaar te vernieuwen, vooral als deze niet bijzonder in de portemonnee is gedragen. Creditcarduitgevers hebben een paar prikkels om deze praktijk bij te houden:

  1. Belangrijke onderdelen van de kaart kunnen verslijten. De magneetstrip op de achterkant van een creditcard kan na verloop van tijd slijten of minder effectief worden, zelfs als de kaart er niet slechter uitziet door slijtage. Het plastic van de kaart kan ook afbrokkelen of uit elkaar vallen. Om de paar jaar een nieuwe kaart ontvangen, is een trefzekere manier om vervelende aankooponderbrekingen te voorkomen.
  2. De vervaldatum is een essentiële beveiligingsmaatregel tegen fraude. In combinatie met de CVV-code op de achterkant van een kaart voorkomt de vervaldatum dat mensen die alleen toegang hebben tot het creditcardnummer, frauduleuze aankopen doen. Door deze datum vaker te verlengen, worden de mogelijkheden voor deze fraude beperkt.
  3. Het is een kans voor creditcardmaatschappijen om de voorraad te vernieuwen. Nieuwe kaarttechnologieën zoals chips of tap-to-pay-mogelijkheden komen zowel de uitgever als de klant ten goede. Bij verlenging van de kaart kunnen beide partijen er zeker van zijn dat de kaarthouder de meest up-to-date versie gebruikt met maximale beveiliging en up-to-date technologie.
  4. Het is een marketingkans voor de creditcardmaatschappij. Soms neemt de kaartuitgever het op zich om de klant te upsellen met een opgewaardeerd account. Ze kunnen een klant op de hoogte stellen van nieuwe deals, wat ertoe kan leiden dat de klant zich aanmeldt voor een geheel nieuw account in plaats van of naast zijn bestaande account. Het is ook een excuus voor de uitgever om een ​​inactieve klant te herinneren aan een vergeten kaart.

Beste creditcards met directe goedkeuring van 2023

Kom meer te weten

Het komt erop neer

Vervaldatums van creditcards kunnen als een gedoe aanvoelen, maar ze hebben een aantal specifieke voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een glimmende nieuwe kaart bij de post, ze zorgen er ook voor dat een kaart altijd in goede staat verkeert wanneer u deze gaat gebruiken en bieden kritische bescherming tegen fraude. Zorg ervoor dat je je nieuwe kaart meteen activeert en gooi je oude kaart op de juiste manier weg.

Veel Gestelde Vragen

Vervallen creditcards aan het einde van de maand?

Creditcards verlopen aan het einde van de maand die als vervaldatum is afgedrukt, niet aan het begin. Veel kaarten vervallen technisch gezien een dag na het einde van die maand. In ieder geval, tenzij ze een specifieke vervaldag samen met maand en jaar vermelden, zouden ze tot het einde van hun vervalmaand moeten werken. Kaarthouders moeten niet wachten tot het laatste moment om een ​​vervangende kaart te bemachtigen.

Waar staat de vervaldatum op een betaalpas?

Vervaldatums staan ​​op de voor- of achterkant van een creditcard. Zoek naar een tweecijferig maand-/jaarformaat, zoals "11/24" dat november 2024 aangeeft.

Vervallen creditcardpunten?

Wanneer uw kaart verloopt, worden uw beloningen niet meegenomen. Tenzij er een tijdslimiet is ingebouwd in een bepaalde puntenpromotie, blijven de punten over het algemeen even lang geldig als het account. De vervaldatum van een creditcard heeft geen invloed op aspecten van een account, zoals het beloningssaldo. Er wordt gewoon een nieuw stuk plastic uitgegeven om het oude te vervangen.

Wat gebeurt er als ik een verlopen creditcard gebruik?

Kortom, niets. Hoe dit eruit ziet vanuit het perspectief van de kaarthouder hangt af van de aard van de poging tot aankoop, maar de kaart werkt niet in de winkel en ook niet voor online aankopen. Het zal lezen als "geweigerd", net zoals een opgeschorte kaart om een ​​aantal andere redenen zou kunnen zijn.

Vervaldatums van creditcards: wat u moet weten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5970

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.