Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (2024)

ThuisbloggenInstagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan)

Er worden voortdurend nieuwe sociale-mediaplatforms gelanceerd, maar hoe weet u in welke het de moeite waard is om uw tijd en geld in te investeren?

Threads is het nieuwste socialemediaplatform van Meta dat in juli 2023 werd gelanceerd. Hoewel er al veel geroezemoes is over dit opkomende kanaal, vraagt ​​u zich misschien af ​​of Instagram Threads het waard is voor uw bedrijf. We hebben je gedekt met deze complete walk-through van de nieuwste social media kid on the block.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (1)

Inhoudsopgave

  • Wat is draad?
  • Waarom zijn Instagram-threads belangrijk?
  • Discussies versus Twitter
  • Past Threads bij uw bedrijf?
  • Een Instagram Threads-account maken
  • Tips voor Instagram-threads

Wat is draad?

Threads is een op tekst gebaseerde app voor sociale mediaMeta gelanceerd in juli 2023. Binnen Threads kunnen gebruikers berichten van maximaal 500 tekens lang delen. Berichten kunnen ook links, foto's en video's van maximaal 5 minuten bevatten. Gebruikers kunnen op berichten reageren en zo een 'thread' maken.

Threads is momenteel alleen beschikbaar voor Instagram-gebruikers met toegang tot iOS of Android in 100 landen. Echter,dat kan veranderenomdat Threads kan worden uitgebreid naar desktopwebbrowsers en meer.

Om te helpen begrijpen hoe Threads werkt, hebben veel mensenvergeleek het met Twitter, die op dezelfde manier is opgezet.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (2)

Bron

Meta zelfsonlangs uitgebrachteen "volgende feed", vergelijkbaar met die op Twitter (heet nu X) zodat gebruikers alleen berichten kunnen zien van degenen die ze volgen.

Waarom zijn Instagram-threads belangrijk?

Met zoveel nietjessociale media-platformsdomineert de branche al, het komt zelden voor dat een nieuwe app populair wordt. Laten we de context bespreken waarom Meta, het moedermerk vanInstagram en Facebook, heeft Threads gemaakt.

Threads verschilt van Instagram doordat het in de eerste plaats bedoeld is voor op tekst gebaseerde berichten. Aangezien elk Thread-antwoord echter wordt toegevoegd aan de originele thread, kunnen gebruikers een gesprek vloeiender voeren dan het standaard commentaargedeelte van Instagram.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (3)

Bron

Discussies versus Twitter

Threads is niet alleen gemaakt om het aanbod van Instagram uit te breiden - er wordt gespeculeerd dat Threads bedoeld is om rechtstreeks te concurreren met Twitter. Instagram Threads heeft bijvoorbeeldopenlijk gewezendat het bedoeld is om meer voor amusem*ntsdoeleinden te worden gebruikt dan voor nieuws of politiek zoals op Twitter.

Twitter heeft een tumultueuze rebranding doorgemaakt nadat Elon Musk het platform had overgenomen. Dit opende de deur voor de sociale ruimte om competitiever te worden (ook TikTokonlangs aangekondigdhun eigen op tekst gebaseerde kenmerken). Het gebruik van Twitter is zelfs afgenomen25%sinds Musk het heeft overgenomen, en zelfs de meest actieve gebruikers van Twitter tweeten over het algemeen minder. Bovendien is het verkeer naar Twitter bijna afgenomen6%van januari 2023 tot juni 2023. Bovendien heeft Twitter alleen al in de VS ongeveer vijf miljoen gebruikers verloren, gaande van88 miljoenteruggebracht tot 83 miljoen. Hoewel, Twitter heeft nog steeds over200 miljoenactieve gebruikers wereldwijd.

Ondertussen bereikte Threads binnen een paar dagen na de lancering 100 miljoen gebruikers, wat een van de snelste groeipercentages is voor een app voor sociale media ooit geregistreerd. Dat aantal daalde echter net zo snel als de app een70%afname van dagelijks actieve gebruikers sindsdien. Dit geeft aan dat Instagram-gebruikers Threads waarschijnlijk uitproberen en kort daarna besluiten om zich af te melden en hun accounts te verwijderen.

Kortom, het is nog te vroeg om de levensduur van Threads in vergelijking met Twitter te zeggen, vooral omdat Twitter ons met de minuut veranderingen blijft sturen, zoalsde recente rebranding van Twitter in “X.” Als u echter rekening houdt met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de twee, kan uw bedrijf voorop blijven lopen.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (4)

Moet uw bedrijf op Instagram Threads staan?

Dus als het gebruikersbestand van Instagram Threads blijft ebben en stromen, moet uw bedrijf daar dan wel staan?

Het korte antwoord is ja. U wiltmaximaliseer de online aanwezigheid van uw bedrijfen zorg ervoor dat uw merk online goed vindbaar is. Bijhouden metde vermeldingen van uw bedrijf, profielen op sociale media en algemene aanwezigheid op het web verhoogt uwMerk reputatie. Er zijn ook geen kosten verbonden aan deelname aan Instagram-threads die je zouden opetenbudget voor marketing.

Zie het op deze manier: als een potentiële klant op Threads naar uw bedrijf zoekt, is het beter om daar te zijn dan niet. Bovendien is een Instagram Threads-account snel en gemakkelijk aan te maken (hierover later meer).

Maar zoals met alles in marketing, is er geen goed of fout antwoord als het gaat om wat het beste is voor uw bedrijf. U wilt geen ander platform aannemen als u niet over de bandbreedte beschikt om uw account goed te beheren. Als je bijvoorbeeld geen sterke hebtzakelijke Instagram-account, is het waarschijnlijk het beste om eerst aan je Instagram te werken voordat je Threads uitprobeert.

💡Ontdek meer manieren om uw bedrijf buiten Threads te promoten met onze gratis gids over de30 beste manieren om uw bedrijf te promoten.

Een Instagram Threads-account maken

Als u besluit dat Instagram Threads geschikt is voor uw bedrijf, kunt u als volgt een Instagram Threads-account maken:

  1. Downloadende Threads-app.
  2. Inloggenhet Instagram-account van uw bedrijf. (P.S. Heb je nog geen Instagram-account? Lees hoe je dat doetmaak een nieuw Instagram-account aanhier).
  3. Kraanimporteren van Instagramom alle huidige instellingen en informatie van je Instagram-profiel op te halen. Anders kunt u uw account indien nodig handmatig personaliseren. Tik bijvoorbeeld op het plusteken naastNaamom een ​​profielfoto te uploaden (we raden aan om uwklein bedrijfslogo). KraanBioom uw toe te voegenzakelijke beschrijvingen tik opKoppelingom links aan uw profiel toe te voegen, zoals uwkleine zakelijke website.
  4. KraanVolgendeonderaan als je klaar bent.
  5. Selecteerof u bovenaan de pagina een openbaar of privéprofiel wilt hebben (iedereen onder de 16 of 18 jaar, afhankelijk van het land, moet een privéprofiel hebben). Tik vervolgens opDoorgaanaan de onderkant.
  6. Beoordelingde voorwaarden en het beleid en tik vervolgens opMaak een profiel aanaan de onderkant.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (5)

Bron

✋ Wacht! Linkt u naar uw website vanuit uw Threads-account? Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat uw website klaar is om te schitteren met behulp van onzegratis website-grader.

5 tips om aan de slag te gaan met Instagram Threads

Hier zijn een paar snelle Instagram Threads-tips om in gedachten te houden.

1. Verstevig de Instagram-aanwezigheid van uw bedrijf

Als het Instagram-account van je bedrijf nog niet volledig is geoptimaliseerd, ben je waarschijnlijk nog niet klaar om Threads aan te pakken. Ten eerste wil je zeker weten dat je dat bentbehoud van merkconsistentiein je Instagram-profielgegevens. Op die manier wordt het opzetten van je Instagram-threads eenvoudiger omdat je profielinformatie en instellingen worden overgedragen.

Bovendien kunnen uw Instagram-volgers op de hoogte worden gesteld om u te volgen op Threads. Desterker uw Instagram-aanwezigheid, hoe succesvoller uw Threads-lancering zal zijn. Niet alleen dat, maar u kunt uw threads opnieuw delen metInstagram-verhalenof berichten om potentiële klanten aan te moedigen u op het nieuwe platform te vinden.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (6)

2. Bekijk je concurrentie

Het beoordelen van uw concurrentie is altijd een goed idee wanneer u een nieuwe probeertmarketing kanaalzoals Instagram-threads. Zoek naar concurrenten in jouw branche op Instagram Threads om te zien wat hun aanpak zou kunnen zijn. Zo kun je je identificerenkansen voor uw bedrijf om zich te onderscheidenop Threads van tevoren.

3. Stel doelen

Jouwdoelen op sociale mediakan een leidraad zijn wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met Instagram Threads. Denk na over wat u wilt bereiken met Threads, of het nu gaat om naamsbekendheid, betrokkenheid of zelfs om klanten naar beneden te halen.trechter voor sociale media. U wilt een manier waarop u het succes van uw Threads-initiatieven kunt volgen, en het stellen van doelen met behulp van de SMART-methode (specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdgebonden) kan een goed begin zijn.

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (7)

4. Wees actief en doe mee aan gesprekken

Als je Instagram Threads-profiel eenmaal live is, laat het dan niet zomaar rondhangen zonder enige activiteit. U wilt uw publiek laten zien dat u actief bent binnen de Threads-community en het volgen waard bent. Dit betekent dat je zowel op een thread wilt reageren als je eigen thread wilt starten.

5. Promoot je Instagram Threads-account op andere kanalen

Afgezien van het promoten van je nieuwe Threads-account op je Instagram, wil je eencross-channelbenadering van marketinguw Threads-account. U kunt bijvoorbeeld een koppeling maken naar uw Threads-account op uw website of uw volgers op LinkedIn en Twitter aanmoedigen om u ook op Threads te vinden.

Loop voorop met Instagram Threads

Als u klaar bent om uwstrategie voor sociale mediaen voer zinvolle gesprekken met uw publiek, ga naar Threads! Instagram-threads kunnen een geweldig alternatief zijn voor bedrijven die geen succes hebben gezien op Twitter. Bovendien is Instagram Threads gewoon een nieuwe en opwindende kans voor u om het bereik van uw bedrijf online uit te breiden!

Instagram-threads: wat u moet weten (+5 snelle tips om aan de slag te gaan) | WordStream (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5696

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.