Kredietscore voor hypotheek: wat is minimaal nodig? (2024)

Is er een minimale kredietscore voor een hypotheek?

Een van de meest voorkomende mythen over hypotheken die we horen, is dat er een minimale kredietscore nodig is om een ​​hypotheek te krijgen. Simpel gezegd - dat is niet waar.

Uw kredietscore kan zeker van invloed zijn op uw keuze van kredietverstrekkers, aangezien banken deze gebruiken om een ​​beter inzicht te krijgen in uw financiële geschiedenis en de waarschijnlijkheid van uwin gebreke blijven met uw lening.

Gewoonlijk suggereert een hogere score dat u eerder een verantwoordelijke lener bent en uw betalingen op tijd en volledig uitvoert.

Elke geldschieter heeft echter andere regels die van invloed zijn op wat zij definiëren als een lage kredietscore ofslecht kredieten andere factoren zoals uw inkomen en leeftijd kunnen ook van invloed zijn op de beslissing van een kredietverstrekker.


Waar kijken kredietreferentiebureaus naar?

Hypotheekverstrekkers in het VK maken meestal gebruik van drie kredietreferentiebureaus;Experian,EquifaxEnTransUnion, hoewel er vele andere zijn waarnaar wordt verwezen door geldschieters in het hele VK.

Als u ooit eerder uw kredietscore heeft gecontroleerd, weet u misschien al dat elk van deze bureaus en de vele andere die informatie over uw kredietgeschiedenis verstrekken, verschillende scoresystemen gebruiken.

Dit kan frustrerend zijn omdat de ene geldschieter naar Experian verwijst en hun scoresysteem gebruikt, terwijl een andere geldschieter gegevens van Transunion gebruikt.

Waarom moet ik mijn kredietscore controleren voordat ik een hypotheek aanvraag?

Sommige toekomstige leners maken de fout om lening- of hypotheekproducten aan te vragen zonder hun kredietscore te kennen en het standpunt van de door hen gekozen geldschieter over de vraag of ze aan iemand met hun omstandigheden zullen lenen.

Altijdcontroleer of u in aanmerking komtvoordat u een kredietlijn aanvraagt ​​om schade aan uw kredietrapport te voorkomen. Kredietverstrekkers kunnen uw eerdere leningaanvragen zien bij het openen van uw kredietrapport en een recente afwijzing van krediet kan uw vermogen belemmeren om goedgekeurd te worden voor een toekomstige lening.

Welke informatie hebben kredietinformatiebureaus?

Kredietinformatiebureaus verkrijgen informatie van u uit verschillende bronnen en bewaren in het algemeen de volgende informatie:

  • De kiezerslijst. Dit geeft aan hoe lang u geregistreerd staat om te stemmen op uw opgegeven adres

  • Openbare registers. Dit toont alle vonnissen van districtsrechtbanken, faillissem*nten, IVA's, schuldverlichtingsbevelen en bewindvoeringsbevelen.

  • Account Informatie. Hierin ziet u de financiële status van uw bestaande rekeningen, hoeveel u heeft geleend en of u al dan niet op tijd heeft betaald

  • Huisbeslagleggingen. Hierop staat of u informatie heeft Dit is informatie van leden van de Raad van Hypotheekverstrekkers over teruggenomen woningen

  • Geassocieerde financiële partners. Dit toont alle mensen met wie u financieel verbonden bent. U kunt bijvoorbeeld een gezamenlijke bankrekening hebben

  • Eerdere zoekopdrachten. Hierin ziet u bedrijven en organisaties die u in de afgelopen 12 maanden heeft bekeken. Als u bijvoorbeeld in de afgelopen 12 maanden een kredietaanvraag heeft ingediend, wordt dit hier weergegeven.

Welke kredietscore wordt als goed beschouwd?

Kredietscores kunnen per persoon verschillen, afhankelijk van het kredietreferentiebureau dat ze hebben gebruikt, omdat elke CRA een iets ander scoresysteem gebruikt.

Controleer uw score bij een groot aantal CRA's, zodat u op de hoogte bent van hun scoresysteem en weet wat kredietverstrekkers zullen zien wanneer ze naar uw rapport zoeken.

Dit kan u helpen langzaam uw kredietscore op te bouwen, eventuele fouten aan te vechten en de nodige wijzigingen aan te brengen om uzelf als een gerenommeerde lener te presenteren.

Kredietscore voor hypotheek: wat is minimaal nodig? (1)

Als ik aan een minimale kredietscore voldoe, word ik dan geaccepteerd voor een hypotheek?

Niet per se, aangezien geldschieters veel factoren in overweging nemen met betrekking tot uw betaalbaarheid. De kans dat u wordt geaccepteerd, is groter als u een minimumscore haalt, omdat dit suggereert dat u een voorzichtige lener bent.

Het is echter ook belangrijk om uw aanvraag voor een hypotheek voor te bereiden door uw:

  • Loonstroken en bewijs van bonussen/provisie en betaalde belasting of aangiften eigen aangifte als u een zzp-hypotheek aanvraagt

  • Paspoort, geboorteakte en rijbewijs (indien van toepassing)

  • Bewijs van storting (bijv. laatste 3 maanden spaarrekeningafschriften)

  • Bewijs van adres (bijv. energierekeningen of creditcardrekeningen)

  • Cadeaubrief; Als u hulp krijgt bij uw aanbetaling, heeft de geldschieter een brief nodig van de persoon die het geschenk verstrekt, waarin wordt uitgelegd dat hij de aanbetaling schenkt en begrijpt dat hij op geen enkele manier eigenaar is van enig deel van het onroerend goed waarop een hypotheek rust, of verwacht dat het geld zal worden betaald. terugbetaald.

Kredietverstrekkers werken met veel verschillende criteria, en uw kredietscore is slechts een onderdeel, dus zelfs als u niet aan de 'minimum'-niveaus voldoet, moet u met een van onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs praten om te zien hoe we u kunnen helpen.

Als ik een lage kredietscore heb, heb ik dan een groot inkomen nodig om een ​​hypotheek te krijgen?

Wanneer een hypotheekverstrekker bepaalt of u aan zijn criteria voor een lening voldoet, zal hij kijken naar de factoren die van invloed zijn op de betaalbaarheid. Uw inkomen heeft zeker invloed op uw vermogen om uw hypotheek terug te betalen en het hebben van voldoende inkomen is belangrijk.

Kredietverstrekkers zullen het bedrag dat u verdient vergelijken met uw uitgaven, zoals aflossingen van schulden, rekeningen, autoverzekeringen of andere reiskosten. Als uw huidige inkomen uw huidige uitgaven en uw nieuwe hypotheekaflossingen en eventuele bijbehorende kosten ruimschoots kan dekken, kan een kredietverstrekker besluiten u goed te keuren.

Het hebben van een lager inkomen dat misschien niet voldoende is om het bovenstaande te dekken, kan voor sommige kredietverstrekkers zorgen baren, vooral als u al een lage kredietscore heeft.Uw makelaarkan de tijd nemen om te luisteren naar wat u nodig heeft van hypotheek en kan de meest betaalbare en haalbare route berekenen.

Hoeveel aanbetaling heb ik nodig om een ​​hypotheek te krijgen met een slechte kredietscore?

Het kan zijn dat om toegang te krijgen tot de tarieven van de door u gekozen geldschieter en om aan hun voorwaarden te voldoen, u een hoger percentage van de marktwaarde van het onroerend goed moet storten. Dat gezegd hebbende, het bedrag van de aanbetaling die u nodig heeft om een ​​hypotheek te krijgen, is afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder uw leeftijd en het type onroerend goed dat u wilt kopen.

Er is geen typische stortingsgrootte, maar sommige geldschieters vragen aanvragers om tot 30% te storten voor een hypotheek als ze een slechte kredietscore of lage betaalbaarheid hebben.

Voor een huis met een waarde van € 200.000 zou dat neerkomen op een aanbetaling van € 60.000. Grote deposito's zijn voor veel leners geen haalbare optie en gelukkig zijn er een handvol geldschieters die dit op prijs stellen en misschien meer bereid zijn om onder flexibelere voorwaarden te lenen.

Kan ik een hypotheek krijgen met een lage kredietscore?

Het kan geruststellend zijn om te weten dat het hebben van een lage kredietscore de mogelijkheid van een hypotheek niet uitsluit, vooral als u de hulp van een hypotheekmakelaar heeft, omdat zij u snel kunnen laten zien waar de kredietverstrekkers zijn die u mogelijk kunnen bieden. de financiering die u nodig heeft.

Sommige geldschieters houden zelfs rekening met de reden achter het slechte krediet, evenals met de ernst van het probleem en of het is opgelost.

Kortom - zelfs met ernstige en recente problemen in uw rapport die hebben geleid tot een lage kredietscore, is het misschien nog steeds mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen.Vraag een makelaarom uw kredietscore te controleren en een keuze te maken uit relevante geldschieters.

Hoe kan ik mijn kredietscore voor een hypotheek verbeteren?

Er zijn veel manieren om uw kredietscore te verbeteren, maar in het algemeen is het belangrijk om deze praktische tips te volgen:

  • Voer al uw creditcardbetalingen op tijd uit. Dit voorkomt eventuele late cijfers op uw kredietrapport en impact.

  • Doe geen kredietaanvragen binnen 12 maanden na een hypotheekaanvraag. Deze worden geregistreerd als 'moeilijke zoekopdrachten' waarbij te veel van deze eruitzien alsof u te veel op krediet vertrouwt, wat van invloed kan zijn op uw algehele score.

  • Blijf uit de buurt van uw roodstand en zorg ervoor dat uw creditcardgebruik laag is - streef ernaar uw saldo onder de 25% te houden, omdat dit uw score kan helpen en de indruk wekt dat u uw uitgaven onder controle heeft.

  • Controleer regelmatig uw kredietrapport om op de hoogte te blijven van uw leningen en een duidelijk overzicht te krijgen van uw schulden en kredietscore.

Hoe kan ik iets verkeerds in mijn kredietrapport laten verwijderen?

Als u denkt dat de informatie op uw kredietrapport onjuist is, heeft u het recht om dit te betwisten met het bedrijf dat de fout heeft geregistreerd. Dit kan soms een vervelend proces zijn, maar fouten in kredietrapporten kunnen hypotheekaanvragen vertragen en kunnen u uitsluiten van toegang tot de beste tarieven.

Als u besluit om hulp te zoeken bij een hypotheekmakelaar, zult u blij zijn te weten dat zij u kunnen helpen om een ​​slechte kredietwaardigheid uit uw dossier te verwijderen en u kunnen adviseren over hoe u uw score bij de CRA's in het VK kunt verbeteren .

Kredietscore Veelgestelde vragen

Gebruiken alle kredietreferentiebureaus hetzelfde scoresysteem?

Elk kredietreferentiebureau (CRA) gebruikt een iets ander scoresysteem dat bepaalt of een score als "zeer slecht", "slecht", "redelijk", "goed" of "uitstekend" wordt beschouwd.

Waar de scorecriteria per CRA verschillen, loont het altijd om elke CRA nauwlettend in de gaten te houden, aangezien de kans groot is dat een geldschieter een of meer van deze criteria zal controleren tijdens het hypotheekaanvraagproces.

Hier zijn de meest actuele scorebereiken voor de meest populaire kredietreferentiebureaus:

Kan ik een hypotheek krijgen met een kredietscore van 600?

Kredietinformatiebureaus zoals Equifax en Experian hebben scoresystemen die scores van 600 als redelijk classificeren, dus als uw omstandigheden voldoen aan de andere criteria van de door u gekozen kredietverstrekker, is het misschien mogelijk om goedkeuring te krijgen voor een hypotheek. Uw verhouding tussen inkomen en schuld heeft ook invloed op uw kansen op acceptatie, evenals op uw baan, regelmaat van inkomen, leeftijd en het type onroerend goed dat u probeert te verhypothekeren.

Kun je worden goedgekeurd voor een hypotheek met een kredietscore van 550?

Hoewel het waar is dat een lagere kredietscore van 550 of minder de keuze van kredietverstrekkers die bereid zijn om u te accepteren, kan verminderen, betekent dit niet dat het krijgen van een hypotheek helemaal uitgesloten is.

Om de kredietverstrekkers te vinden die specifiek aan u willen lenen, kunt u een makelaar vragen die gebruik kan maken van hun toegang tot de markt en hun kennis van kredietverstrekkers om de beste deals voor u uit te lichten.

Hoe kan ik mijn kredietscore met 100 punten verhogen?

Er zijn eenvoudige dingen die u kunt doen, zoals inschrijven in het kiezersregister, uw schulden vereffenen en uit uw roodstand blijven. Vraag ook geen krediet aan in de aanloop naar het aanvragen van een hypotheek.

Hoe kan ik snel mijn kredietscore verhogen om een ​​huis te kopen?

Als er een fout in uw kredietrapport staat, is het misschien mogelijk om deze binnen 30 dagen uit uw rapport te laten wissen, afhankelijk van de efficiëntie en het proces van de schuldeiser. Dit kan helpen om uw kredietscore snel te verbeteren, hoewel registreren om te stemmen en schulden afbetalen, indien betaalbaar, ook kan helpen om uw kredietscore en uw leencapaciteit in de loop van de tijd op te bouwen.

Hoeveel jaar krediet heb ik nodig om een ​​huis te kopen?

Er is niet noodzakelijkerwijs een minimum aantal jaren dat u een "goede" kredietscore moet hebben gehad, maar als u probeert uw rapport zo lang mogelijk vrij te houden van onbetaalde schulden en kredietproblemen, kan dit helpen, aangezien toekomstige schuldeisers dit zullen kunnen zien een goede staat van dienst op het gebied van geldbeheer als het gaat om het controleren van uw betaalbaarheid voor een hypotheek.

Mocht je toch besluiten om tegoed af te sluiten, betaal dit dan altijd op de afgesproken datum en met het volledige bedrag terug. Verschillende kredietverstrekkers hebben verschillende criteria, dus zelfs als uw kredietrapport onlangs is verbeterd of misschien nog moet worden gerepareerd, is het misschien nog steeds mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen.

Wat is een goede credit score voor mijn leeftijd?

Uw leeftijd kan van invloed zijn op uw vermogen om een ​​hypotheek te krijgen, zoals sommige kredietverstrekkers kunnen betwijfelenoudere lenermogelijkheden om hun hypotheek binnen de looptijd af te lossen. Er is echter niet noodzakelijkerwijs een perfecte leeftijd die je nodig hebt om een ​​huis te krijgen of een score die je op een bepaalde leeftijd moet hebben behaald.

Iedereen is anders en onze kredietscores weerspiegelen een fractie van de beslissing van een geldschieter bij het beoordelen van uw hypotheekaanvraag. Het hebben van een goede kredietscore kan helpen, maar vergeet niet dat er andere factoren zijn waarmee u rekening moet houden, zowel voor u als voor de door u gekozen geldschieter.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik ben afgewezen vanwege een lage kredietscore?

Krijgengeweigerd voor een hypotheekis niet het einde van de weg en het is mogelijk dat er elders een alternatieve optie is. We hebben veel mensen geholpen die in het verleden zijn afgewezen en onze adviseurs kunnen controleren of u in aanmerking komt om te voorkomen dat uw kredietscore verder wordt beïnvloed.

Ze kunnen u ook advies geven om uw score op te bouwen en uw aanvraag voor te bereiden, zodat u in de beste positie verkeert om met succes goedkeuring te krijgen.

Neem contact op met een expert met een lage kredietscore

  • Aan de telefoon op02380 980304om rechtstreeks met een makelaar te spreken

  • Via onze online chat met praktisch advies en hulp

Via onzeContact Formulierwaar u uw vragen kunt stellen

Kredietscore voor hypotheek: wat is minimaal nodig? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6186

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.