Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (2024)

Vanaf 16 augustus 2022 komt de Toyota RAV4 Prime plug-in hybride-elektrische auto (PHEV) niet langer in aanmerking voor een federaal belastingkrediet, aangezien de eindmontage niet plaatsvindt in Noord-Amerika.

De federale overheid biedt sinds 2010 belastingvoordelen aan kopers van elektrische auto's, met kredieten van $ 2.500 tot $ 7.500, afhankelijk van de batterijcapaciteit. Tot de in aanmerking komende voertuigen van Toyota behoorden de Toyota Prius Prime en RAV4 Prime plug-in hybrides - tot de goedkeuring van een nieuwe inflatiefactuur waardoor voertuigen die buiten Noord-Amerika zijn geassembleerd niet in aanmerking komen voor het krediet.

Nu de RAV4 Prime niet in aanmerking komt voor federale belastingverminderingen,moet je er nog een kopen?

Betrouwbare verzekeringsmakelaar

en vergelijkingsapp

Jerry

is hier om u te helpen uw opties af te wegen en te besparen

autoverzekering

. We bespreken de voor- en nadelen van het kopen van de RAV4 Prime zonder belastingvermindering en bekijken vervolgens enkele geweldige alternatieve PHEV's en elektrische SUV's.

Ten slotte laten we u zien hoe u nationale en lokale belastingverminderingen kunt krijgen en kunt besparen

Toyota RAV4 Prime verzekeringskosten

om het bezit van deze geweldige hybride betaalbaarder te maken!

Komt de Toyota RAV4 Prime nog steeds in aanmerking voor federaal belastingkrediet?

Nee, de Toyota RAV4 Prime komt vanaf 16 augustus 2022 niet meer in aanmerking voor federale belastingverminderingen van de IRS.

Laten we een back-up maken voor wat context. In 2010 introduceerde de federale overheid een EV-belastingvermindering van maximaal $ 7.500 voor de aankoop van nieuwe elektrische voertuigen, met een maximum voor autofabrikanten die meer dan 200.000 elektrische voertuigen hebben verkocht. General Motors en Tesla waren de eerste twee bedrijven die aan dat verkoopplafond voldeden, wat betekent dat hun voertuigen niet langer in aanmerking komen voor belastingverminderingen.

Toyota heeft de grens van 200.000 voertuigen bereiktjuni 2022en was klaar om belastingverminderingen tegen oktober 2023 geleidelijk af te schaffen – totdat president Biden in augustus de Inflation Reduction Act van 2022 ondertekende,federale EV-belastingverminderingen beperken tot voertuigen waarvan de eindmontage plaatsvindt in Noord-Amerika.

Het resultaat is de RAV4 Prime, Toyota's populaire plug-in hybride compacte SUVkomen niet meer in aanmerking voor federale belastingverminderingen. Evenmin is de

Toyota Prius prime

of Toyota's veelgeprezen bZ4Xall-elektrische SUV.

Wat u moet weten over de nieuwe federale EV-belastingkredietvereisten

Zelfs voor EV's die in Noord-Amerika zijn geassembleerd, stelt de nieuwe wet behoorlijk strenge eisen om in aanmerking te komen voor de resterende federale belastingverminderingen.

Ten eerste zijn erinkomenseisen. Kopers van een enkele auto komen alleen in aanmerking als ze tot $ 150.000 per jaar verdienen, terwijl kopers die samen met een echtgenoot belasting betalen een inkomenslimiet hebben van $ 300.000.

Per 1 2023 treden nadere bepalingen in werking omtrent deprijsvan het voertuig. Sedansminder dan $ 55.000komen in aanmerking voor belastingverminderingen, terwijl vrachtwagens, bestelwagens en SUV's dat wel moeten zijnminder dan $ 80.000Gebruikte voertuigen daarentegen hebben over de hele linie een prijsplafond van $ 25.000.

Maar de grootste hindernis voor autofabrikanten zullen nieuwe eisen zijnbatterij constructie. Om in aanmerking te komen voor belastingverminderingen, moeten EV-batterijen een bepaald percentage materialen uit Noord-Amerika of een Amerikaanse vrijhandelspartner bevattenEnworden vervaardigd en geassembleerd in Noord-Amerika.Er zijn momenteel geen elektrische voertuigen op de markt die aan die eisen voldoen, wat betekent dat het heel moeilijk zal zijn om in 2023 een federaal belastingkrediet te krijgen.

Naarmate die vereisten van kracht worden, naderen steeds meer autofabrikanten de limiet van 200.000 voertuigen op credits. Toyota is het meest recente bedrijf dat voorbij dat doel is geschoten, maarNissanEndoorwaadbare plaatszullen beide naar verwachting die mijlpaal tegen het einde van het jaar of begin 2023 bereiken.

Andere stimulansen voor elektrische voertuigen

Als dit allemaal deprimerend klinkt,Houd er rekening mee dat er tal van andere prikkels zijn voor elektrische voertuigen en plug-in hybrides. Deze omvatten staatskortingen plus kortingen en belastingverminderingen om de kosten van het installeren van een verbeterde thuislader te helpen dekken.

Om erachter te komen waarvoor u in aanmerking komt, moet u controleren op stimuleringsprogramma's in uw regio. Bijvoorbeeld,

Incentives voor elektrische voertuigen in Californië

erbij betrekkenkortingen tot $ 7.000. In Florida daarentegen

stimulansen voor elektrische voertuigen

zijn beperkt tot regionale energieautoriteiten en variëren van een korting van $ 100 van de Kissimmee Utility Authority tot belastingverminderingentot $ 7.500voor klanten van Jacksonville Electric Authority.

MEER:

8 top Toyota RAV4-concurrenten

AANBEVOLEN

Autoverzekeringen vergelijken

Geen spam of ongewenste telefoontjes · Geen lange formulieren · Nooit kosten

Postcode

Zoek verzekeringsbesparingen (100% gratis)

Is de Toyota RAV4 Prime nog de moeite waard om te kopen?

Is het, met dit alles in gedachten, nog steeds de moeite waard om een ​​Toyota RAV4 Prime te kopen?Misschien.

Zelfs zonder het federale belastingkrediet is de RAV4 Prime dat wel

een geduchte mededinger

in de plug-in hybride markt. Car and Driver geeft een beoordeling van 8,5/10, terwijl Edmunds het een solide 7,8/10 geeft, waardoor het opNummer 2 op de ranglijst van plug-in hybride voertuigenachter de

Chrysler Pacifica MPV

.

Wat maakt de RAV4 Prime zo goed?Snelle acceleratievan de hybride elektrische aandrijflijn, een indrukwekkende42 mijl rijbereik, en hetzelfdebruikbaarheidEnbetrouwbare prestatiesdat maakt de gewone RAV4 zo'n bestseller. Het is niet het meest opwindende om te rijden, maar het klaart de klus.

Is het de prijs waard? Vanafadviesprijs van $ 41.515, is de Toyota RAV4 Prime uit 2022 misschien $ 7.500 duurder zonder het belastingkrediet, maar het is nog steeds een behoorlijke waarde voor een plug-in hybride SUV, vooral als je bedenkt datde hybride aandrijflijn kan uw brandstofkosten meer dan halveren.

Waar het op neerkomt:de Toyota RAV4 Prime is nog steeds de moeite waard om te kopen. Maar als u alleen naar de RAV4 Prime keek voor het belastingkrediet of als uw budget niet helemaal kan oplopen tot die $ 41.000, is het misschien de moeite waard om naar andere opties te kijken voordat u naar de dealer gaat.

MEER:

Is de Toyota RAV4 Prime plug-in hybride een goede auto?

Wat te kopen in plaats van een Toyota RAV4 Prime

Zowat elke automaker - van

Kom op

naar

Mercedes

-heeft tegenwoordig een elektrische of hybride SUV. Maar welke komen nog in aanmerking voor belastingvermindering en wat zijn de beste alternatieven voor de RAV4 Prime?

De meeste voertuigen die

komen nog steeds in aanmerking voor federale belastingverminderingen

op basis van hun montagelocatie zijnluxe voertuigen, vrachtwagens, ofSUV's van fabrikanten die hun verkoopplafond al hebben bereikt. De Audi Q5, BMW X5 en FordMustang Mach-E komen misschien allemaal in aanmerking, maar ze zijn alle drie aanzienlijk duurder dan de RAV4 Prime, net als de drie pick-ups van Rivian. Tesla en Chevrolet hebben ondertussen de limiet van 200.000 voertuigen bereikt, dus hun belastingverminderingen zullen worden verlaagd of helemaal niet beschikbaar zijn.

Dus wat moet u kopen als u op zoek bent naar een nieuwe auto die bespaart op brandstofkosten maar de bank niet kapot maakt? Hier zijn onze suggesties.

Als u echt het federale belastingkrediet wilt: 2022 Ford Escape PHEV

Startprijs: $ 36.950

Mogelijk belastingkrediet: $ 7.500

Een van de resterende voertuigen die in de toekomst in aanmerking zouden kunnen komen voor federale belastingverminderingen, is deFord Escape PHEV. Deze ruime compacte cross-over is een geweldig en betaalbaar alternatief voor de RAV4 Prime met een EPA-geschat rijbereik van 60 kilometer in volledig elektrische rijmodus. Als een gewone hybride haalt hij ongeveer 40 mijl naar de gallon gecombineerd, wat zich vertaalt naarenorme besparing op brandstof.

Er is één groot nadeel: hoewel de Escape behoorlijke beoordelingen krijgt van experts,het mist een optie voor vierwielaandrijving, waarmee hij qua populariteit iets achterblijft bij andere plug-in SUV's.

MEER:

Is de Ford Escape plug-in hybride uit 2022 een goede auto?

Vergelijk verzekeringsoffertes van50+dragers met Jerry in minder dan 45 seconden

Postcode

Vind besparingen!

Vind besparingen!

Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (1)Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (2)

4,7/5 App Store-beoordeling. Vertrouwd door2+ miljoenKlanten.

Als je gewoon een geweldige PHEV wilt: 2022 Hyundai Tucson SEL PHEV

Startprijs: $ 35.975

Als vierwielaandrijving een prioriteit is en uw budget ergens tussen de sticker van minder dan $ 30.000 op de Ford Escape en de $ 41.000 van de RAV4 Prime ligt,Hyundai Tucsonmisschien wel jouw perfecte match.

Nieuw voor 2022, de Tucson PHEV kan reizen33 mijlop een enkele lading en krijg80 MPGegecombineerd. Het komt ook methet beste garantiepakket voor nieuwe auto's in de branche- een beperkte garantie van vijf jaar/60.000 mijl, 10 jaar/100.000 mijl garantie op de aandrijflijn en gratis onderhoud gedurende drie jaar of 36.000 mijl. Hij is ruim, stil en comfortabel - en goedkoper dan een RAV4 Prime.

MEER:

Is de Hyundai Tucson plug-in hybride uit 2022 een goede auto?

Als u klaar bent om volledig elektrisch te gaan: 2022 HyundaiIoniq 5

Startprijs: $ 41.245

Maximaal bereik: 303 mijl

Als je klaar bent om de sprong te wagen naar volledig batterijgevoed terrein, dan is er deHyundai Ioniq5, een stijlvolle, volledig elektrische SUV die goedkoper is dan de RAV4 Prime en de prijs voor auto en bestuurder 2022 EV of the Year won.

De Ioniq 5 komt niet in aanmerking voor belastingvermindering, maar het is een verrassend betaalbare elektrische SUV met indrukwekkende specificaties: laadsnelhedentot 350kWmet DC snelladers een maximaal rijbereik van303 mijl, en tot320 pkafhankelijk van uw aandrijflijnkeuzes. Hij is gebouwd om op te vallen op de weg, zowel door zijn futuristische ontwerp als door zijn moeiteloos geweldige prestaties.

Oh, en hebben we desemi-autonome Highway Driver Assist 2-modus? Achter het stuur van de Ioniq 5 zeg je "Tesla wie?"

MEER:

Hoe kies je een milieuvriendelijke auto?

Hoe u kunt besparen op de kosten van een elektrische autoverzekering

Staats- en lokale prikkels kunnen u nog steeds geld besparen op een nieuwe Toyota RAV4 Prime-aankoop, maarje moet bereid zijn om behoorlijk hoge verzekeringspremies te betalen. Terwijl

Toyota RAV4 verzekeringskosten

zijn over het algemeen laag dankzij de betaalbare prijzen en uitstekende veiligheidsbeoordelingen van de SUV, RAV4 Prime-bezitters zullen waarschijnlijk hogere tarieven zien.

Als u meer betaalt dan u wilt voor uw Toyota RAV4 Prime-verzekering, downloadt u de

Jerry

app. Als erkende makelaar met meer dan 55 partnerbedrijven kan Jerry je in 45 seconden vertellen of je te veel betaalt - en je helpen om op maat gemaakte realtime offertes te vinden om je tarief te verlagen.

'Mijn polis dekt twee personen en vier auto's: een vrachtwagen, SUV, cabriolet en muscle car.

Jerry

hielp me van het betalen van $ 308 per maand naar $ 125 per maand met dezelfde dekking. Ik ben dol op de besparingen. —Jocelyn A.

AANBEVOLEN

Duizenden klanten bespaarden bij Jerry gemiddeld $887/jaar op hun autoverzekering

Deze app is geweldig, maar de klantenservice is nog beter! Om niet te zeggen handig!

Mijn man en ik kregen het laagste tarief (veel lager dan de tarieven die ik online vond via mijn eigen zoekopdrachten), snel en vrijwel allemaal via sms! Heel erg bedankt voor een probleemloze ervaring👍

Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (3)

Gabriël R.

Zoek verzekeringsbesparingen (100% gratis)

Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (4)Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (5)

4.7/5 Beoordeling in de App Store

Toyota RAV4 Prime belastingkrediet geschiktheid | GetJerry.com (2024)

FAQs

Does the RAV4 plug-in hybrid qualify for tax credit? ›

Under the new guidance, hybrid vehicles without a plug are not eligible for the federal tax credit, making the RAV4 Hybrid ineligible. The new credits only apply to plug-in electric vehicles and plug-in hybrid vehicles.

Is RAV4 Prime eligible for tax credit in 2023? ›

The Toyota RAV4 Prime no longer qualifies for a $7,500 federal tax credit. That's because the popular plug-in hybrid isn't assembled in the United States. The change took effect after the Inflation Reduction Act was signed into law.

Can RAV4 Prime run on gas only? ›

RAV4 Prime uses a series parallel hybrid system, which means it can drive the wheels using both electric motors and/or its gas engine. A green battery indicator means RAV4 Prime can run on the electric motors only.

Should I charge my RAV4 Prime every night? ›

There may be times when you want or need to charge up your EV to get maximum range. But charging it to the max shouldn't be done every night. In general, the SOC for the battery in your electric car should be maintained between 30% to 80% capacity.

How to qualify for the full $7500 federal electric vehicle tax credit? ›

The MSRP of the car must be $25,000 or less. The car must be at least 2 years old. If you bought it in 2023, it must be from model year 2021 or earlier. Used vehicles purchased before 2023 are not eligible.

What is the income limit for EV tax credit 2023? ›

EV tax credit income limits 2023

You won't qualify for the EV tax credit if you are single and your modified adjusted gross income exceeds $150,000. The EV tax credit income limit for married couples filing jointly is $300,000.

Does 7500 tax credit apply to hybrid cars? ›

The hybrid tax credit is the same as the EV tax credit for your IRS return. The Clean Vehicle Credit - formally the Qualified Plug-In Electric Drive Motor Vehicle Credit - can be worth up to $7,500 in nonrefundable credit. It applies to plug-in hybrid vehicles, or PHEVs, and plug-in electric vehicles, EVs or PEVs.

How much is the monthly payment for the 2023 Toyota RAV4 Prime? ›

Lease a 2023 RAV4 Prime for $489 for 36 Months. Qualified lessees can lease a new 2023 RAV4 Prime 4WD 5Dr. Wagon SE L4 CVT Model 4544 for $489 per month for 36 months with $3,999 Due At Signing. Based on 10,000 miles/yr.

Can I charge my RAV4 prime at a Tesla charging station? ›

Yes, you can charge your Toyota RAV4 Prime at a Tesla charging station using a Tesla-to-J1772 adapter. However, you cannot use a Tesla Supercharger. What kind of charger does a RAV4 Prime use? The Toyota RAV4 Prime uses a J1772 charging port, also known as a “j-plug”.

How long will the RAV4 prime battery last? ›

Your 2021 Toyota RAV4 Prime battery will typically last between 3 to 5 years, but that can vary laboriously depending on battery size, type of battery, weather conditions and driving habits.

How much does it cost to charge a Toyota RAV4 plug-in hybrid? ›

Cost of charging a Toyota RAV4
PlaceAvg. costCost/mile
Home (empty to full)*£4.5611.67p
Public rapid chargers (20%-80%)**N/AN/A
Apr 6, 2022

How far can a RAV4 Prime go on a tank of gas? ›

The advertised total range of the R4P is 600 miles.

How many kilowatt hours does it take to charge a RAV4 Prime? ›

With the RAV4 Prime's standard 3.3-kilowatt onboard charger, charging times for the 18.1-kilowatt-hour battery range from 4.5 hours on a 240-volt outlet (16 amps) to 12 hours on a household-style 120-volt outlet (12 amps).

How many MPG does a RAV4 Prime get without electric? ›

Compare Side-by-Side
2021 Toyota RAV4 Prime 4WD
EPA Fuel Economy 1 gallon of gasoline=33.7 kWh Show electric charging stations near meElec + Gas Reg. Gas
Combined MPG on Electricity:94 MPGe Combined MPG on Gas Only:38 MPG combined city/highway combined city/highway
.0 gal/100mi of gas + 36 kWh/100mi 2.6 gal/100mi
11 more rows

Does a plug-in hybrid count for tax credit? ›

Since traditional hybrid vehicles rely primarily on combustion and do not use a plug to charge, they do not qualify for tax credits at the federal level. Credits apply to plug-in electric vehicles which includes plug-in hybrid EVs and battery electric vehicles (BEVs).

Does a plug-in hybrid get the tax credit? ›

Federal Tax Credit Up To $4,000!

Pre-owned all-electric, plug-in hybrid, and fuel cell electric vehicles purchased on or after January 1, 2023, may be eligible for a federal income tax credit. The credit equals 30% percent of the sale price up to a maximum credit of $4,000.

Is there a tax credit on a Toyota hybrid? ›

Toyota Prius & Prius Prime Plug-in Hybrid Tax Credits

Toyota Prius Prime Plug-in Hybrid models between the 2017 – 2022 model years qualify for tax credits up to $4,502. Giving you the power to drive in either EV or hybrid modes, Prius/Prius Prime plug-in hybrid models save you cash, while also saving the environment!

Do Phev count for tax credit? ›

PHEVs with a battery of at least 7 kWh may qualify for a tax credit as long as they meet all of the other requirements. Starting on Dec. 31, 2023, vehicles with components from countries that have been designated “foreign entities of concern” will no longer be eligible for a tax credit.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5383

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.