Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (2024)

  • Auto's
  • Auto Tech

Dit zijn de in aanmerking komende voertuigen van Ford, Chevrolet, Nissan, Tesla en meer die nu of binnenkort verkrijgbaar zijn.

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (1)
Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (2)

Brian Cooley Redacteur bij Groot

Brian Cooley is hoofdredacteur van CNET en werkt sinds 1995 bij het merk. Hij richt zich momenteel op elektrificatie van voertuigen, maar volgt ook de grote trends op het gebied van smart home, digitale gezondheidszorg, 5G, de toekomst van voedsel en augmented & virtual reality. Cooley is een veelgevraagd presentator door merken en hun bureaus als ze willen begrijpen hoe consumenten reageren op nieuwe technologieën. Hij was een vaste spreker op CES, Cannes Lions, Advertising Week en het Publicis HealthFront. Hij is geboren en getogen in Silicon Valley, toen de campus van Apple voornamelijk uit abrikozen bestond.

Zie volledige biografie

Brian Cooley

5 min gelezen

Denieuwe federale belastingvermindering van $ 7.500voor een nieuwe elektrische auto isingewikkeld, rekening houdend met waar een auto en zijn batterij zijn gemaakt, wat het kost en wanneer je het koopt. Om dat gemakkelijker te maken, is hier een korte lijst van de auto's die in aanmerking komen. Het is gebaseerd op onderzoek vanRapporten van de consumenten deMinisterie van Energie, met mijn aantekeningen in de marge.

Dit verhaal maakt deel uit van Plugged In, CNET's hub voor alles wat met EV te maken heeft en de toekomst van geëlektrificeerde mobiliteit. Van voertuigrecensies tot handige tips en het laatste nieuws uit de branche, wij staan ​​voor u klaar.

Nu beschikbaar

Chevrolet Bolt en Bolt EUV

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (3)

De Bolt is een echt solide keuze, hoewel hij eenblauw oog door een batterijfout in het verledenin verband met enkele branden. Dat, samen met het feit dat GM op het punt staat over te schakelen naar zijnnieuw Ultium elektrisch platformvoor al zijn EV's, kan je een pauze geven. Als u toch een Bolt selecteert, wacht dan tot 1 januari 2023, wanneer GM weer federale belastingverminderingen mag aanbieden nadat het oude programma enige tijd geleden maximaal is benut.

Ford F-150 Bliksem

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (4)

De F-150 Lightning is momenteel de enige elektrische full-size pick-up op de markt en het is een enorme hit. U moet de totale prijs onder de $ 80.000 houden om in aanmerking te komen voor het nieuwe belastingvoordeel, wat niet al te moeilijk zou moeten zijn, ook al had de truck twee grote prijsstijgingen:oorspronkelijke basis van $ 41.669met bestemmingis nu $ 53.769. Misschien wilt u ook wachten om het te vergelijken met de elektrische Silverado die in 2023 komt - een suggestie van merkhoppen die vroeger bijna ongehoord was in het vrachtwagenland.

Ford Mustang Mach-E

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (5)

De Mustang Mach-E staat vierkant tussen eeneen stel Tesla's bovenaan de verkoopgrafieken, inspirerende Fordproductieplannen te verdubbelen. Het volgende grote herontwerp is ver weg in het modeljaar 2026, dus de belangrijkste vraag is of je wacht tot kalender 2023 vooriets betere Lithium IJzer Fosfaat accu'shet zal krijgen en om het te vergelijken met deelektrische Chevy Blazerdat zou de meest directe concurrent van de Mach-E moeten zijn.

Nissan blad

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (6)

Het blad zet niemands haar in brand - dat is het welgebrek aan ziel in de mening van recensent Jon Wong- maar Nissan weet hoe hij een goed stuk elektrisch vervoer moet bouwen. Het gerucht gaat dat de Leaf in 2026 mogelijk wordt stopgezet voor de VS, maar dat is ver genoeg om niets te maken te hebben met het kopen van er vandaag een.

Rivian R1S en R1T

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (7)

De Rivians zijn echt fris en opwindend, maar je zult zelfs een lastige tijd hebben om te passende goedkoopsteonder de prijslimiet van $ 80.000 belastingkrediet voor vrachtwagens en nutsbedrijven. Een andere zorg is datRivian heeft zojuist bijna elk voertuig teruggeroepen dat het ooit heeft gemaakteen moer vastdraaien. Het is een belangrijk bevestigingsmiddel, gerelateerd aan stuurcontrole, maar ik maak me minder zorgen dan wanneer het om een ​​batterij, motor of computer gaat.

Tesla Model 3 en Model Y

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (8)

Wat is er nog niet gezegd over deze twee Tesla's, behalve dat je het nieuwe federale belastingkrediet pas op 1/1/23 kunt krijgen, wanneer Tesla opnieuw deelneemt aan het programma nadat het het eerste bedrijf was dat het maximale uit het oude programma haalde. Omdat deModel 3 is geclassificeerd als een autoje krijgt te maken met een prijsplafond van $ 55.000, terwijl Model Y dat isgeclassificeerd door de EPA als een bedrijfswagendus zou moeten genieten van het hogere prijsplafond van $ 80.000. Beide bieden voldoende ruimte om de meeste opties te krijgen, behalve de Full Self Driving-technologie van $ 15.000, maardat zou een goede zaak kunnen zijn.

Volkswagen ID.4

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (9)

Deze is een beetje lastig: de nieuwe regels voor belastingkrediet specificeren auto's die in Noord-Amerika zijn gemaakt, wat betekent dat ze van toepassing zijn als je een ID.4 koopt van gemaakt in degloednieuwe fabriek in Tennessee, die net begonnen auto's uit te schakelen terwijl ik dit schrijf. Eerdere ID.4's zijn gemaakt in Duitsland, wat verboten is onder de nieuwe belastingkredietregels. Aangezien de ID.4 wordt geclassificeerd als een kleine SUV, zou hij een prijslimiet van $ 80.000 moeten hebben; Geen probleem,voor dat bedrag zou je er twee kunnen kopen.

Binnenkort beschikbaar

Als we op 1 januari 2023 de hoek omslaan, komen niet alleen sommige fabrikanten weer in aanmerking voor de belastingvermindering, maar komen er ook enkele nieuwe modellen op de markt.

Cadillac Lyriq

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (10)

De Lyriq is het meest sexy lid van een elektrische falanx die GM in 2023-2024 zal introduceren. Het is ook een vlaggenschip voor het geroemde Ultium-platform van het bedrijf, waarop ritteneen heel nieuw balspel bij GM. Op het moment van schrijven verschijnt de Lyriqop de lijst van de EPA als een hulpprogramma, wat een prijsplafond van $ 80.000 zou betekenen.

Chevrolet Blazer EV

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (11)

Dit is de grote schoen die wacht om te vallen als je een Ford Mustang Mach-E overweegt. Denieuwe elektrische Blazerzal de Camaro kanaliseren op de manier waarop de Mach-E een Mustang kanaliseert. Weet dat de elektrische Blazer een nieuw model is, geenconventionele blazermet een elektrische ombouw. Vanaf vandaag zie ik er geen EPA-classificatie voor, maar het is duidelijk een hulpprogramma dat een prijsplafond van $ 80.000 zou moeten hebben.

Chevrolet Silverado EV

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (12)

Ford heeft de categorie elektrische pick-up gevalideerd, maar Chevy zal de eerste zijn die hem een ​​keuze biedt, die elke koper van een slimme auto mag verwachten voordat hij een stap zet. Hoewel de geschiedenis aangeeft dat vrachtwageneigenaren zelden van merk veranderen, is de overstap naar elektrische aandrijving zo ingrijpend dat ik denk dat velen zullen overwegen om over te stappen. Fords hebben nooit hun recht op een federaal belastingkrediet verloren, in tegenstelling tot GM-voertuigen die het pas op 1-1-2023 terugkrijgen, dus als u nu een elektrische pick-up nodig heeft, bijvoorbeeld om zakelijke belastingredenen, dan is de F-150 Lightning uw bosbes. En het is mij niet duidelijk dat Chevrolet veel versies van deelektrische Silverado in 2023 die onder de prijslimiet van $ 80.000 vallen, vooral als je bedenktdealer prijs gutsendie tegen je zal tellen. Hier is een wild card: Deelektrische RAM pick-up arriveert in 2024en hoewel het laat op het feest zal zijn, kan het leren van de fouten van de eerste verhuizers.

Tesla Cybertruck

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (13)

Ditvaste plant "volgend jaar" voertuigzogenaamdiskomt volgend jaar, wanneer Tesla-voertuigen voor het eerst in jaren weer in aanmerking komen voor federale belastingverminderingen. Ik heb geen enkel vertrouwen in de beloofde basisprijs van $ 39.900 van de Cybertruck in een wereld waarin Ford zich niet aan dezelfde basisprijs voor een elektrische F-150 kon houden. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat een enkele koper van de Cybertruck van gedachten zou veranderen als hij niet in aanmerking komt voor een belastingvermindering.

Koop nu een nieuwe EV of wacht op een betere kans op een belastingkrediet? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5609

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.