2023 VW ID.4 geproduceerd in Chattanooga gelanceerd in de VS (2024)

Update: sectie '2023 VW ID.4 prijs & reserveringen' bijgewerkt.

Gedurende twee modeljaren, 2021 en 2022, verkocht Volkswagen de in Duitsland gebouwde ID.4 in de VS. Voor het modeljaar 2023 is het bedrijf overgestapt op een lokaal geproduceerde, bijgewerkte en meer betaalbare ID.4. Hier is alles wat u moet weten over de 2023 VW ID.4.

Inhoud verbergen

1. Amerikaanse productie

1.1. verkoop

1.2. De productie van ID.4 brengt nieuwe banen naar Chattanooga

3. Eerste indrukken

5. VW ID.4: Een belangrijke lancering voor de EV-ambitie van VW

6. Volkswagen versnelt de lancering van elektrische voertuigen in de VS

6.1. De operaties beginnen bij 22 miljoen BEL USD

7. Detailhandel

8. Electrify America kondigt uitbreiding laadnetwerk aan

9. TopElectricSUV zegt

Amerikaanse productie

De Amerikaanse productie van de VW ID.4 uit 2023 vindt plaats in de fabriek van het bedrijf in Chattanooga in de staat Tennessee. Volkswagen is op 26 juli 2022 begonnen met het maken van de 2023 ID.4 in de Amerikaanse fabriek. De Duitse automaker heeft 800 miljoen dollar geïnvesteerd in de elektrificatie van deze fabriek.

Chattanooga is wereldwijd de zesde productielocatie voor VW EV's. Specifiek voor de ID.4 is dit de vijfde productiesite. De eigen fabrieken van Volkswagen in Zwickau en Emden in Duitsland en de fabrieken van de joint ventures in Anting en Foshan in China maakten de elektrische cross-over al. Lokalisatie zal de beschikbaarheid van de ID.4 in de VS aanzienlijk verbeteren. De productie in Chattanooga komt aanvankelijk traag op gang, maar het bedrijf is van plan de maandelijkse productie geleidelijk te verhogen.

Volkswagen was van plan om de maandelijkse productie van de ID.4 in Chattanooga te verhogen van het (niet bekendgemaakte) initiële aantal naar 7.000 eenheden in het vierde kwartaal van 2022. De jaarlijkse productiedoelstelling voor 2023, het eerste volledige productiejaar, is 90.000 eenheden, bevestigde Pablo Di Si, President en CEO, Volkswagen Group of America, en CEO, Volkswagen North American Region, op 23 augustus 2022 (viaReuters). Dit betekent dat de maandelijkse productie verder zal verbeteren tot 7.500 eenheden in 2023, waardoor wachttijden worden verkort.

Ter voorbereiding op de productie had Volkswagen honderden robots besteld bij het Japanse robotbedrijf FANUC voor zijn productiefaciliteit in Chattanooga. Het bedrijf gebruikt deze om de carrosserie te produceren en de batterij van het ID-model te monteren.

De fase van onderdelentekorten is nog niet voorbij. Volgens een rapportRij Tesla Canadauitgebracht op 16 januari 2023, is Volkswagen gestopt met het uitrusten van de in de VS gebouwde ID.4's met de optionele warmtepomp in Canada. In de VS biedt het bedrijf zelfs optioneel geen warmtepomp aan, waarschijnlijk om dezelfde reden.

verkoop

Voordat de leveringen van de lokaal gebouwde ID.4 begonnen, had Volkswagen in 2022 11.072 exemplaren van de in Duitsland gemaakte ID.4 in de VS verkocht. Dat was aan het einde van het derde kwartaal. In het vierde kwartaal van 2022 leverde Volkswagen 9.439 exemplaren van de ID.4 in het land, wat het jaartotaal op 20.511 brengt – een verbetering van 22,5% op jaarbasis (2021: 16.742 exemplaren).

De productie van ID.4 brengt nieuwe banen naar Chattanooga

Ter voorbereiding op de productie van de ID.4 in de fabriek in Chattanooga in de VS breidt Volkswagen zijn personeelsbestand uit. Onder verwijzing naar Burkhard Ulrich, Senior Vice President – ​​Human Resources, Volkswagen Chattanooga, een rapport vanChattanooga Times gratis persin april 2022, zei dat het bedrijf ongeveer 1.000 nieuwe werknemers aanneemt om een ​​derde ploeg toe te voegen. Het zal dan in totaal 4.500 werknemers hebben, volgens het rapport. Volkswagen kondigde de start van de productie aan en bevestigde dat het meer dan 1.000 nieuwe productieteamleden aanwerft voor de fabriek in Chattanooga.

Novonix heeft op 22 november 2021 de eerste spade geslagen voor de eerste anodefabriek van het land in Chattanooga. Het zal synthetisch grafietanodemateriaal produceren dat wordt gebruikt in lithium-ionbatterijen.FoxChattanoogaciteert Chris Burns, CEO van Novonix, die de levering van onderdelen voor de EV-batterijen van VW bevestigt. Deze productiesite zal 290 extra banen toevoegen aan de stad.

2023 VW ID.4 wijzigingen

Behalve dat hij in de VS wordt gemaakt, heeft de VW ID.4 uit 2023 verschillende wijzigingen ondergaan, variërend van ontwerp tot functies en prijzen. Hij is verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Standard, Pro, S, Pro S en Pro S Plus.

Buitenkant

De 2023 VW ID.4 ziet er stijlvoller uit met glanzend zwarte accenten op de voorbumper en een verlicht merklogo aan de achterkant (uitrustingsniveaus S, Pro S en Pros S Plus). Bovendien pronkt hij met nieuwe lichtmetalen velgen in het hele assortiment.

In totaal zijn er drie nieuwe ontwerpen. De uitrustingsniveaus Standard en Pro zijn voorzien van de meest eenvoudige 19-inch wielen. De uitrustingsniveaus S en Pro S hebben grotere 20-inch wielen. De eersteklas uitrustingsniveau Pro S Plus heeft uniek ontworpen 20-inch wielen. Alle koetswerkkleuropties van de 2023 ID.4 zijn nieuw. In tegenstelling tot het oude model is het ook verkrijgbaar in tweekleurige kleurenschema's:

  • Puur wit
  • Puur grijs
  • Diep zwarte parel
  • Toermalijnblauw metallic
  • Zilvermist metallic
  • Opaalwit (USD 395)
  • Aurora rood metallic (USD 395)
  • Poolblauw metallic (USD 395)
  • Puur grijs met zwart dak
  • Opaalwit met zwart dak (USD 395)
  • Toermalijnblauw metallic met zwart dak
  • Aurora rood metallic met zwart dak
  • Arctic Blue Metallic met zwart dak

Interieur

De VW ID.4 uit 2023 heeft een nieuwe middenconsole die meer geschikt is voor de behoeften van Amerikaanse consumenten. De uitrustingsniveaus Standard en Pro bevatten een nieuw multifunctioneel premium stuurwiel met aanraakscherm. Ook nieuw is het Climatronic automatische klimaatregelsysteem met drie zones, bedieningselementen achterin en verwarmde buitenste achterstoelen, inbegrepen in het uitrustingsniveau Pro S Plus.

De Standard-uitvoering heeft nieuwe stiksels op het dashboard en nieuwe, gemêleerde stoffen en kunstleren stoelzijsteunen. Klanten kunnen hun 2023 ID.4 Standard specificeren in twee nieuwe interieurkleuren: Stone of Nutmeg. Het stenen interieur heeft zwarte en grijze accenten, terwijl het Nutmeg-interieur bruine tinten heeft.

Wat de uitrustingsniveaus S, Pro S en Pro S Plus betreft, zijn er twee nieuwe kunstlederen interieurkeuzes: Galaxy en Cosmic. Het Galaxy-interieur omvat zwarte kunstleren stoelinzetstukken, platinagrijze zijsteunen in deurinzetstukken en dashboard, en zwart stuurwiel en displays. Het Cosmic-interieur omvat stoelinzetstukken van grijs kunstleer, blauwe kussens, deurinzetstukken en dashboard, en een wit stuurwiel en displays. In tegenstelling tot de vorige ID.4 is een 12-inch touchscreen infotainmentsysteem standaard in de 2023 ID.4.

Op het gebied van veiligheid heeft Volkswagen het Forward Collision Warning-systeem van de ID.4 geüpdatet met fietsdetectie en door de bestuurder geïnitieerde rijstrookwisselfunctionaliteit toegevoegd aan Travel Assist. Ten slotte is er een nieuwe Park Assist Plus met Memory Parking-functie om parkeren gemakkelijker te maken.

Specificaties

Batterij & Bereik

De VW ID.4 uit 2023 is verkrijgbaar met een nieuw accupakket van 62 kWh, waardoor hij goedkoper is dan het vorige model. Met een 201 pk sterke synchroonmotor met permanente magneet die aan de achterkant is gemonteerd, kan hij een actieradius van 325 kilometer leveren (Volkswagen-schatting).

Opladen

Volkswagen verhoogde het maximale DC-snellaadvermogen van de ID.4 van 125 kW in modeljaar 2021 tot 135 kW in modeljaar 2022. Met de MY2023-update heeft het de DC-snellaadcapaciteit aanzienlijk verhoogd tot 170 kW. Bovendien heeft het Plug & Charge ingeschakeld met de nieuwste update van het modeljaar. Het is een standaardfunctie in het ID.4-assortiment en klanten kunnen het gebruiken bij laadstations van Electrify America.

Als Plug & Charge is ingeschakeld, hoeven klanten het authenticatieproces van de laadpas niet te doorlopen om hun ID.4 op te laden bij snellaadstations. Volgens de ISO 15118-norm omvat deze technologie gecodeerde en veilige communicatie tussen het voertuig en de oplaadapparatuur. De automatische authenticatie na het aansluiten duurt een paar seconden en daarna begint het opladen zonder dat de klant iets hoeft in te voeren.

In een andere recente update is het bedrijf van plan om te vertrouwen op twee leveranciers voor de cellen en modules voor het 82 kWh-batterijpakket van de 2023 ID.4 RWD: LG Energy Solution en SK On. De DC-snellaadtijd varieert afhankelijk van de gebruikte batterijcomponenten.

Volkswagen zegt dat de ID.4 RWD 82 kWh uit 2023 met de componenten van de LG Energy-oplossing ongeveer 36 minuten nodig heeft voor een 10-80% DC-snellaadsessie "bij opladen met een lader van 170 kW of hoger" en de ID.4 RWD 82 kWh uit 2023 met SK On's componenten kunnen hetzelfde doen "bij opladen met een lader van 135 kW of hoger." Het bedrijf maakt niet duidelijk of dit betekent dat de laatste niet kan profiteren van de maximaal ondersteunde 170 kW DC-snellaadingang van het model.

Eerste indruk

Amerikaanse en Canadese journalisten hebben de in Chattanooga gemaakte VW ID.4 uit 2023 bestuurd. Volgens Auto Trader Canada Road Test Editor Dan Ilika (viaYouTube), rijdt hij op dezelfde manier als de vorige modellen die uit Duitsland kwamen. Ilika maakt een interessant punt dat de ID.4 nog steeds niet toestaat om het regeneratieve remniveau aan te passen, wat die functie minder aantrekkelijk maakt dan in de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6.

De ID.4 was en is nog steeds geen sportieve of innemende EV. Zoals Ilika zegt in zijn recensie van het nieuwste model, draait het allemaal om efficiëntie. Tomas Mica van TFLEV (viaYouTube), terwijl hij toegeeft dat hij snel accelereert en een pittige rit biedt, zegt hij dat hij niet zou zeggen dat het een leuke auto is om in te rijden. De in de VS gebouwde ID.4 is bedoeld voor klanten die prioriteit geven aan efficiëntie, comfort en bruikbaarheid.

2023 VW ID.4 prijs & reserveringen

De prijzen van de VW ID.4 uit 2023 zijn voor het hele assortiment met 1.500 dollar gestegen. Ze beginnen bij $38.995 en lopen op tot $55.245. De extra, standaard bestemmingstoeslag is nog steeds hetzelfde: USD 1.295. Volgens een rapport vanElectrek, zijn de nieuwe prijzen van toepassing op de eenheden die op 4 januari 2023 of later zijn gemonteerd. Voor uw gemak hebben we beide prijzen in onze tabel opgenomen:

UitrustingsniveauAccupakketOude 2023 VW ID.4 PrijsNieuwe 2023 VW ID.4 prijs
ID.4 Standaard RWD62 kWh37.495 dollar38.995 dollar
ID.4 Pro achterwielaandrijving82 kWh42.495 dollar43.995 dollar
ID.4 Pro AWD82 kWh46.295 dollar47.795 dollar
ID.4 S achterwielaandrijving62 kWh42.495 dollar43.995 dollar
ID.4 Pro S RWD82 kWh47.495 dollar48.995 dollar
ID.4 Pro S AWD82 kWh51.295 dollar52.795 dollar
ID.4 Pro S Plus RWD82 kWh49.945 dollar51.445 dollar
ID.4 Pro S Plus AWD82 kWh53.745 dollar55.245 dollar

De leveringen van de in de VS gebouwde ID.4 uit 2023 zijn begonnen en veel eigenaren hebben afbeeldingen van hun nieuwe rit gedeeld op socialemediaplatforms. We hebben meerdere online vermeldingen gezien van het nieuwe model bij lokale dealers, waaronder Royal Volkswagen of Bloomington (Bloomington, IN), Napleton's Volkswagen of Urbana (Urbana, IL) en City Volkswagen of Chicago (Chicago, IL).

Volkswagen heeft reserveringen voor de ID.4 in de VS onderbroken en heeft geen schatting gegeven over wanneer het van plan is om te hervatten. "We hebben meer dan 20.000 bestellingen in backorder voor 2023", vertelde Di Si eerder in januari 2023 aan Yahoo Finance. Onder verwijzing naar het VW ID Talk-forum,CarsDirectmeldde op 27 januari 2023 dat ID.4-reserveringen in de VS zijn gesloten vanwege een lange wachttijd bij levering sinds oktober 2022. Op de Amerikaanse website van Volkswagen staat dat de beschikbaarheid van de ID.4 "beperkt" is.

Volkswagen onderzoekt of de nieuwe ID.4 voldoet aan de vereisten van het Clean Vehicle Credit-programma, dat een federaal belastingkrediet van maximaal USD 7.500 toestaat op in aanmerking komende plug-in elektrische voertuigen. In de sectie Veelgestelde vragen op zijn Amerikaanse website zegt het bedrijf dat het "hoopvol" is dat de in de VS gebouwde ID.4 uit 2023 in aanmerking komt voor een belastingvermindering.

VW ID.4: Een belangrijke lancering voor de EV-ambitie van VW

De ID.4 was in 2022 de bestverkochte elektrische auto van VW wereldwijd. Het bedrijf verwacht dat de elektrische SUV tegen 2025 goed zal zijn voor een derde van de verkoop van elektrische auto's, zo onthulden Ralf Brandstätter, BoM-lid verantwoordelijk voor China, Volkswagen Group, en Thomas Ulbrich, BoM-lid verantwoordelijk voor de New Mobility-divisie, Volkswagen Group, in oktober 2020. Tegen 2025 streeft VW ernaar om jaarlijks 1,5 miljoen elektrische voertuigen te verkopen, waarvan een half miljoen voor rekening van de ID.4. elektrische SUV alleen. De autofabrikant heeft dus zeker een strategie om ervoor te zorgen dat de VW ID.4 de verkoop van elektrische voertuigen overtreft.

In zijn advertenties zegt VW dat de ID.4 een auto is voor "de miljoenen, niet de miljonairs", en de prijs van 38.995 dollar van de ID.4 ligt heel dicht bij de gemiddelde prijs van een nieuwe auto die in de Verenigde Staten wordt gekocht (ongeveer 36.000 dollar). In vergelijking totToyota's RAV4 Prime plug-in hybridecompacte SUV waarvan de prijzen beginnen bij 42.340 dollar (excl. 1.335 dollar DPH fee), de ID.4 is 3.345 dollar goedkoper. De kloof zou nog groter kunnen worden als het in aanmerking komt voor federale belastingverminderingen in het kader van het Clean Vehicle Credit-programma.

Met Tesla's enorme productiedruk heeft de VW ID.4 zijn werk gedaan. Naast het herwinnen van het consumentenvertrouwen na het Dieselgate-schandaal, moet de ID.4 de Honda CR-V &Toyota RAV4kopers dat ze een deel krijgen van wat Tesla aanbiedt zonder de premium prijzen. De Tesla Model Y, een cross-over zoals de ID.4, kost 54.990 dollar in de Long Range-variant en 58.990 dollar in de Performance-variant.

Volkswagen versnelt de lancering van elektrische voertuigen in de VS

Op 21 maart 2022 kondigde Volkswagen een investering van 7,1 miljard dollar in Noord-Amerika aan om het voertuigaanbod, R&D en productie in Noord-Amerika te vergroten. Het bedrijf zei dat het ernaar streeft om tegen 2030 55% van de verkopen in de VS om te zetten in elektrische voertuigen.VW-ID. Ophefals tweede speciale elektrische auto in het land in 2024 en nieuwe elektrische SUV's vanaf 2026, waaronder deVW ID.8. Aan het EV-portfolio van de Volkswagen Group in Amerika zullen tot 2030 meer dan 25 nieuwe elektrische voertuigmodellen worden toegevoegd. Volkswagen (het merk) zal tegen het begin van het volgende decennium auto's op gas uit het Amerikaanse assortiment uitfaseren.

Volkswagen Group overweegt EV-componenten, waaronder batterijcellen en elektromotoren, in Noord-Amerika te gaan produceren. Het bedrijf wil een batterijcelfabriek bouwen in de VS en zijn fabrieken in Puebla en Silao, Mexico, upgraden om EV-componenten en EV's te assembleren.

Met het identiteitsbewijs. Buzz en andere populaire modellen van het kernmerk en andere merken, zou de Volkswagen-groep het marktaandeel in de VS kunnen verdubbelen tot 10 procent, zei voormalig CEO Dr. Herbert Diess na de aankondiging van de langetermijnstrategie van New Auto in juli 2021, volgensAutomotive nieuws.

De operaties beginnen bij 22 miljoen BEL USD

Volkswagen Group of America (VWGoA) verklaarde op 8 juni 2022 dat de activiteiten van start gingen in het ultramoderne Battery Engineering Lab (BEL) in Chattanooga. De 32.000 vierkante meter grote faciliteit zal de push van het Duitse merk voor elektrische voertuigen in de Verenigde Staten versnellen. Wat nog belangrijker is, BEL zal de EV-transformatie van Volkswagen ondersteunen, inclusief de lancering van de in Amerika geassembleerde ID.4 elektrische SUV.

Gespecialiseerde apparatuur bij de BEL omvat de Multi-Axial Shaker Table (eMAST) die een jaar van gemiddeld rijden (9321 mijl) in één week kan simuleren - het voert ook extreme trillingstests uit. Meer geavanceerde apparatuur omvat een drive-in klimaatkamer, thermische schokkamer en waterdompeltanks.

Meer dan 100 ingenieurs bij de BEL zijn begonnen met operaties met een focus op batterijpakketten en batterijen voor MEB-gebaseerde auto's. VW zegt dat er potentieel is om in de toekomst verschillende soorten batterijen voor de merken in de hele VW Group te integreren. Bovendien zal een nieuw team van 30 ingenieurs zich toeleggen op klimaat-, mechanische, elektrische en corrosietesten van batterijcellen en batterijpakketten.

Deze fabriek in Chattanooga is een van de vier BEL's die VW Group ter wereld heeft. Eén bevindt zich in Braunschweig, Duitsland, en twee in Shanghai en Changchun, China.

Detailhandel

Volkswagen heeft meer dan 600 onafhankelijke dealers in de Verenigde Staten. Het investeert miljoenen dollars om de Amerikaanse Volkswagen-dealers voor te bereiden op de overgang naar elektrische voertuigen. Het bedrijf trekt veel nieuwe EV-kopers en klanten naar het merk met de ID.4, en de verovering zou kunnen doorgaan met toekomstige EV-lanceringen.

90% van de ID.4-bezitters waren eerste kopers van een elektrische auto, 70% was nieuw bij Volkswagen. Om die verovering voort te zetten, hebben we dit jaar meer dan 20 miljoen toegezegd aan ons dealernetwerk, waardoor Volkswagen-dealers zijn omgevormd tot EV-ervaringshubs die gemeenschappen in het hele land bedienen.

Scott Keogh, voormalig president en CEO, Volkswagen Group of America (Volkswagen jaarlijkse mediaconferentie 2022 op 16 maart 2022)

Electrify America kondigt uitbreiding laadnetwerk aan

Terwijl Volkswagen Group zijn EV-assortiment in de VS uitbreidt, is Electrify America van plan om het oplaadnetwerk van het land snel uit te breiden en het EV-offensief van het bedrijf te ondersteunen. Het grootste 'open' DC-snellaadnetwerk van het land zal zijn voetafdruk tegen 2025 meer dan verdubbelen, bevestigde Elke Temme, SVP - Charging & Energy, Volkswagen Group Components en CEO, Elli tijdens het Volkswagen Group New Auto-evenement in juli 2021.

Tegenwoordig biedt Electrify America al het grootste open netwerk van DC-snelladers in de VS en bedient het alle modellen elektrische voertuigen op de markt. Ik ben verheugd aan te kondigen dat we onze toewijding aan het laadnetwerk nog verder zullen uitbreiden. Electrify America zal het totale aantal bestaande oplaadpunten in 2025 meer dan verdubbelen. Laat me herhalen dat het meer dan zal verdubbelen. Dit betekent dat we op dit moment in totaal 10.000 oplaadpunten zullen hebben.

Elke Temme, SVP – Charging & Energy, Volkswagen Group Components, en CEO, Elli (Volkswagen Group New Auto)

In april 2022 waren er 800 Electrify America-laadstations in de VS, met ongeveer 3.500 DC-snelladers die open of geïnstalleerd waren. Electrify America is van plan om tegen 2026 zijn laadnetwerk uit te breiden naar meer dan 1.800 stations met 10.000 ultrasnelle laders die geïnstalleerd/in ontwikkeling zijn in de VS en Canada.

TopElectricSUV zegt

Met zijn 'ID'-line-up van emissievrije modellen die wereldwijd de aandacht trekken, had Volkswagen niet kunnen hopen op een betere comeback van het dieselgate-schandaal. Het bedrijf bracht de ID.4 slechts zes maanden na zijn debuut naar Amerikaanse dealers en iets meer dan een jaar later lokaliseerde het. Het heeft de basisprijs niet verlaagd tot 35.000 dollar door over te schakelen op lokale productie zoals oorspronkelijk bedoeld, maar het heeft de EV aanzienlijk toegankelijker gemaakt. En met de nieuwe federale regelgeving die de Noord-Amerikaanse eindmontage verplicht stelt om vanaf 16 augustus 2022 belastingverminderingen te verkrijgen, had de beslissing om de ID.4 in de VS te maken op geen beter moment kunnen komen!

Uitgelichte afbeeldingsbron: Volkswagen

Anjan RaviFreelance redacteur

Ik ben werktuigbouwkundig ingenieur en begon in 2011 als automotive-redacteur van een regionaal tijdschrift. In mijn 11 jaar ervaring met het maken van automotive-content, heb ik de wereld rondgereisd om 's werelds beste geëlektrificeerde auto's te beoordelen, te analyseren en erover te rapporteren.

2023 VW ID.4 geproduceerd in Chattanooga gelanceerd in de VS (2024)

FAQs

Does ID.4 2023 qualify for federal tax credit? ›

4 models qualify for top $7,500 EV tax credit. All 2023 Volkswagen ID. 4 models will qualify for the highest $7,500 federal EV tax credit amount under the latest rules, VW confirmed Wednesday in a press release.

How many miles can a 2023 Volkswagen ID.4 last? ›

Electrifying style and performance make the 2023 Volkswagen ID. 4 an SUV to remember. This fully electric vehicle can achieve up to 275 miles of pure electric range on a single charge.

How fast is the charging speed for the ID.4 2023? ›

For the 2023 ID. 4 EV, expect it to take about 7.5 to 11.5 hours to recharge completely with a Level 2 charger 2 , with a charging rate of around 24 to 36 miles of range per hour.

Is the ID.4 selling well? ›

In terms of unit sales, they were up by 7,003 units, going from 2,755 sales in Q1 2022 to 9,758 sales in Q1 2023. The ID. 4 is now the 4th best selling electric car in the USA, only trailing the Tesla Model Y, Tesla Model 3, and Chevy Bolt (which is being discontinued at the end of 2023).

Does VW ID 4 qualify for $7500 tax credit? ›

Short answer, yes. The Volkswagen ID. 4 is eligible to receive the $7,500 federal EV tax credit.

What is the income limit for EV tax credit 2023? ›

The EV tax credit income limit for married couples filing jointly is $300,000. And, if you file as head of household and make more than $225,000, you also won't be able to claim the electric vehicle tax credit. The EV credit income limit is $150,000 for all other filing statuses.

How often should an ID.4 be serviced? ›

Inspection service for ID Family is every 2 years, without a mileage interval/limitation.

How many miles can a VW ID.4 go on a full charge? ›

Electricity. Comfortably drive to the office in the morning, take the children to school hand and drive home in the evening – no problem with a single battery charge as the ID.4 Life 'Pro Performance' has a WLTP* combined range of up to 328 miles on the 77kWh net battery capacity and 204PS power output.

How many miles can the VW ID.4 go on a charge? ›

Range, Charging, and Battery Life

The EPA estimates that the ID.4's base 58.0-kWh battery pack is capable of holding enough juice to power the single-motor, rear-drive version up to 209 miles between charges.

Does 2023 id4 come with free charging? ›

The original owner of a 2021 2022 or 2023 Volkswagen ID. 4 benefits from three years of free 30-minute Level 3 charging sessions (or 60-minute Level 2 sessions) at Electrify America charging locations nationwide. Note: there is a 60-minute wait-period between charging sessions.

Does ID 4 get free charging? ›

The original owner of a 2021 Volkswagen ID. 4 benefits from three years of free DC Fast Charging on the Electrify America charging network. We are also excited to confirm, that your purchase of the 2022 Volkswagen ID. 4 includes 3 years of DC fast charging at Electrify America (limitations will now apply).

How long does it take for id4 to arrive? ›

The timeframes mentioned so far by participants on this site indicate that for ordering a Volkswagen ID. 4, it seems to take an average delivery time of about 7 months.

How many VW ID 4 sold in USA? ›

For reference, in 2022, 20,511 Volkswagen ID. 4 were sold in the US, which was 6.8 percent of the brand's total volume. Cumulatively, more than 53,000 ID.

Does id4 have ventilated seats? ›

The bolsters won't hold you as tight as those in a luxury sports car, but they're firm enough to keep you from sliding too much when taking advantage of the ID. 4's sharp steering. Furthermore, the front seats are heated, ventilated, adjustable 12 ways, with lumbar massage and two memory settings.

Does the Volkswagen id4 have a sunroof? ›

There is also and optional tilting panoramic sunroof which is an eye-catching feature in itself which offers an unobstructed view of the sky above.

Are there any tax credits for 2023? ›

Earned income tax credit

For 2023 (taxes filed in 2024), the credit ranges from $600 to $7,430, depending on tax-filing status, children and income.

How much is the VW ID 4 after tax credit? ›

The ID. 4 Standard model has a starting MSRP of $38,995 that has a 62kWh battery and an EPA-estimated range of 209 miles. The ID. 4 Standard is $31,495 after the $7,500 tax credit is applied.

What is the American Opportunity Tax Credit for 2023? ›

American Opportunity Credit

To claim a $2,500 tax credit in 2023, single filers must have a MAGI of $80,000 or less, and joint filers must have a MAGI of $160,000 or less. A partial credit is available for single filers with a MAGI between $80,000 and $90,000, and joint filers with a MAGI between $160,000 and $180,000.

What is the 2023 $7,000 tax credit? ›

You may qualify for a credit up to $7,500 under Internal Revenue Code Section 30D if you buy a new, qualified plug-in EV or fuel cell electric vehicle (FCV). The Inflation Reduction Act of 2022 changed the rules for this credit for vehicles purchased from 2023 to 2032.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5607

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.