The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (2024)

Marvel's Eternals introduceert een aantal nieuwe helden en schurken in de MCU, terwijl fans de oude helden ontmoeten die de mensheid duizenden jaren hebben verdedigd. Maar Eternals introduceert ook een aloude Avenger:Game of Thrones-ster Kit Harington speelt Dane Whitman, beter bekend als de zwaardvechtende superheld Black Knight in de strips.

Hoewel Dane in deze film nooit echt past als Black Knight, is die transformatie slechts een kwestie van tijd. Wat biedt de toekomst voor het personage van Harington, en wie is in vredesnaam de persoon die tegen hem spreekt in die cryptische slotscène? Laten we de stripboekachtergrond van Black Knight verkennen en hoe dat zijn MCU-toekomst zou kunnen bepalen.

Marvel's Eternals: hoeveel aftitelingsscènes zijn er?

Maar laten we, voordat we in die achtergrond duiken, een van de grote vragen beantwoorden die MCU-fans altijd hebben over nieuwe films. Zoals zoveel MCU-films, heeft Eternals twee extra sequenties: een scène halverwege de aftiteling en een scène na de aftiteling. Het is de laatste van die twee die meneer Whitman zorgen baart, maar bekijk zeker IGN's volledige uitsplitsing vanDe midcreditscène van Eternals.

Waarschuwing: de rest van dit artikel bevat grote spoilers voor Marvel's Eternals!

Zwarte ridder: de basis

Er zijn verschillende helden en schurken geweest om de mantel van Black Knight te dragen, maar Dane Whitman is veruit de meest duurzame en populaire van allemaal. Dane hanteert een mystiek zwaard genaamd de Ebony Blade en zet de heroïsche erfenis voort van zijn voorvader, Sir Percy van Scandia. Hij is een waardevol lid geweest van veel superheldenteams, waaronder de Avengers, Defenders, Heroes for Hire en Ultraforce. Hij heeft zelfs een romantische band met Sersi gevormd, waardoor hij een blijvende band met The Eternals heeft opgebouwd.

Dane wordt vaak gekweld door innerlijke duisternis. Zijn betoverde zwaard draagt ​​ook een bloedvloek die de gebruiker tot waanzin dreigt te drijven. Maar door dit alles heeft Dane zichzelf herhaaldelijk bewezen als een van de machtigste helden van de aarde.

Dane wordt vaak gekweld door innerlijke duisternis. Zijn betoverde zwaard draagt ​​ook een bloedvloek die de gebruiker tot waanzin dreigt te drijven.

Black Knight: bevoegdheden en capaciteiten

In zijn eentje heeft Dane Whitman geen noemenswaardige bovenmenselijke krachten, hoewel hij een van de beste zwaardvechters in het Marvel-universum is en toevallig een briljante natuurkundige is. Maar nadat hij een band met Sersi had gekregen via een ritueel dat bekend staat als "Gann Josin", kreeg Dane tijdelijk meer kracht, snelheid en duurzaamheid. Later kreeg hij ook het vermogen om magische illusies te doorzien.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (1)

De meeste krachten van Black Knight komen van zijn wapens. Het mystieke Ebony Blade is door Merlijn zelf gesmeed en kan door bijna elke substantie in het universum snijden, magisch of niet. Het Ebony Blade kan ook energie absorberen en van ver worden opgeroepen, zoals Mjolnir. Dit zwaard heeft echter een serieuze keerzijde. Het is geïnfecteerd met een bloedvloek, wat betekent dat hoe meer bloed het morst, hoe meer het zijn eigenaar gek maakt. Dane heeft dit soms gecompenseerd door het Ebony Blade te vervangen door andere wapens, waaronder het Sword of Light en Shield of Night.

Black Knight is vaak te zien terwijl hij een gevleugeld ros genaamd Aragorn in de strijd berijdt.

Wie zijn de schurken Kro en Arishem de rechter van Marvel's Eternals?

Black Knight: oorsprong en achtergrond

Dane Whitman is een van de vele incarnaties van Black Knight die in de loop der jaren zijn geïntroduceerd. De originele Black Knight dateert zelfs van vóór helden als Spider-Man en de Avengers. Deze versie, Sir Percy van Scandia, was een echte ridder van Camelot die na de dood van koning Arthur tegen Mordred the Evil vocht.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (2)

In de moderne tijd erfde Sir Percy's afstammeling Nathan Garrett het Ebony Blade en werd de tweede Black Knight. Deze Black Knight werd een slechterik en vocht tegen de Avengers voordat hij berouw toonde en het zwaard doorgaf aan zijn neef, Dane Whitman. En hoewel verschillende andere personages sindsdien de Black Knight-mantel hebben overgenomen, is Dane de meest populaire en duurzame versie gebleven.

Aanvankelijk aangezien voor een schurk (dankzij zijn snode oom), slaagde Dane erin zichzelf te bewijzen aan de Avengers door de Masters of Evil te infiltreren en vervolgens het team te redden tijdens een conflict met de Grandmaster enKang de Veroveraar. Hij werd al snel een waardevol lid van de Avengers en speelde een sleutelrol in de baanbrekende verhaallijn Avengers: Under Siege. Hij werd zelfs tijdelijk de leider van het team. Dit is ook waar Dane een romance kreeg met Sersi, die een pauze nam van de Eternals om samen met de Avengers te vechten.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (3)

Dane is ook lid van een ander groot Marvel-team dat bekend staat als de MI:13. Zoals de naam al doet vermoeden, is de MI:13 een uiterst geheime Britse inlichtingendienst die zijn eigen Avengers-achtige team vormt als reactie op een Skrull-invasie van de aarde. Dane's MI:13-bondgenoten zijn Captain Britain, Union Jack en zelfs de vampierjager Blade. Meer over hem in een minuut.

Gedurende zijn tijd bij de Avengers en andere teams is Dane vaak het slachtoffer geworden van krachten die groter zijn dan hijzelf. Hij ontdekte dat de Ebony Blade een bloedvloek heeft die hem tot waanzin dreigt te drijven. Hij is vaak losgeraakt in de tijd en teruggevoerd naar de 12e eeuw. Hij en Sersi hebben zelfs gevochten tegen zijn boosaardige dubbelganger Proctor en zijn gestrand in het alternatieve universum dat bekend staat als de Ultraverse. De status-quo verandert voortdurend voor Dane Whitman, maar één ding blijft altijd constant: hij is een van de dapperste helden van de aarde.

Eternals Eindcredits: Wie is die stem?

Black Knight heeft geen uitgebreide geschiedenis buiten de strips van Marvel. Hij verscheen in een niet-sprekende rol in een aflevering van Avengers: Earth's Mightiest Heroes. Hij is ook als speelbaar personage verschenen in games als Marvel Avengers Alliance, LEGO Marvel's Avengers en het arcadespel Avengers in Galactic Storm. Maar dankzij Marvel's Eternals heeft hij eindelijk zijn live-actiedebuut gemaakt.

Dane is uiteindelijk meer een ondersteunend personage in de film, en we zien hem eigenlijk nooit passen als Black Knight. Een scène na de aftiteling bevestigt echter dat er een transformatie op komst is. Wanneer we Dane voor het laatst zien, nadert hij het Ebony Blade, alleen om te worden onderbroken door een onzichtbare stem in de kamer. Die stem is niemand minder dan Mahershala Ali's Blade.

Marvel Cinematic Universe: elke aankomende film en tv-show

After Eternals: Black Knight en de MCU-toekomst van Blade

Wat wil Blade met de toekomstige Black Knight? Zoals we al hebben vastgesteld, hebben de twee personages een gedeelde band in de strips in de vorm van de MI:13-organisatie. Dit zou de eerste stap van Marvel kunnen zijn om dat team in de MCU op te richten.

Aangezien Blade zelf best handig is met een zwaard, kan hij de rol van mentor van Dane op zich nemen. Als we in de loop der jaren iets over Blade hebben geleerd, is het dat hij weinig liefde heeft voor bovennatuurlijke parasieten die jagen op de levenskracht van stervelingen.

Ali heeft zich aangemeld om de hoofdrol te spelen in de Blade-reboot, wat zou kunnen betekenen dat Harington naast hem een ​​ondersteunende rol zal spelen. En vanaf daar, wie weet? Er zou een MI:13-film in de maak kunnen zijn, of zelfs een Black Knight-serie op Disney+. Voor een man als Dane Knight is niets onmogelijk.

Ga voor meer informatie over dit aankomende MCU-epos naar IGN'sEeuwigheid uitgelegdEnAfwijkingen uitgelegdfuncties. Of bekijk onzeEternals einde uitgelegd.

4-11-2021: Dit verhaal is bijgewerkt in het licht van de release van Marvel's Eternals.

Jesse is een zachtaardige stafschrijver voor IGN. Sta hem toe een machete te lenen aan je intellectuele kreupelhout door@jschedeen volgen op Twitter.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6106

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.