Hoe lang duren studiepunten? (2024)

Hoe lang zijn studiepunten goed? Vervallen studiepunten? Het antwoord is dat studiepunten van studenten over het algemeen levenslang geldig zijn. Wil je met die studiepunten een diploma behalen, dan ligt de situatie iets ingewikkelder. De beslissing wordt uiteindelijk genomen door de nieuwe instelling waar je gaat studeren.

In dit artikel leer je over het overdrachtskredietbeleid op de school van je keuze, zodat je kunt zien of je eerder verdiende studiepunten kunnen worden toegepast op een nieuwe opleiding. Je leert ook over het aanvraagproces en het beleid voor herplaatsing en heropname als je terug wilt naar je vorige school.

Advertentie

Bij Career Karma is het onze missie om gebruikers in staat te stellen zelfverzekerde beslissingen te nemen door een betrouwbare en gratis lijst met bootcamps en carrièrebronnen aan te bieden.

Carrière Karma ontvangt een vergoeding van onze bootcamp-partners die grondig worden doorgelicht voordat ze op onze website worden vermeld. Deze commissie wordt geherinvesteerd in de groei van de gemeenschap om gratis coaching te bieden aan hun leden.

Hoe lang duren studiepunten? (1)

Vind je Bootcamp-match

  • Carrière Karma matcht je met bootcamps van toptechnologie
  • Krijg toegang tot exclusieve beurzen en voorbereidingscursussen










Door verder te gaan gaat u akkoord met onzeServicevoorwaardenEnPrivacybeleid, en u stemt ermee in om aanbiedingen en kansen van Career Karma te ontvangen via telefoon, sms en e-mail.

Vervallen studiepunten?

Over het algemeen vervallen studiepunten niet. Veel variabelen, zoals de leeftijd van de studiepunten, spelen een rol bij het al dan niet overstappen naar een andere opleiding. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat elke instelling haar eigen beleid inzake overboekingen heeft.

Zoals bij elke vorm van onderwijsoverdracht, moet u het beleid van de instellingen die u overweegt te bezoeken grondig onderzoeken voordat u een definitieve beslissing neemt over waar u heen wilt voor uw niet-gegradueerde studies.

Wanneer verlopen studiepunten? 5 dingen die van invloed zijn op hoe lang studiepunten goed zijn

  1. Tijd.Recentheid, of de verstreken tijd sinds de credit-uren zijn verdiend, is een algemeen criterium om te bepalen hoe lang studiepunten geldig zijn. Hoe recenter je cursus is, hoe gemakkelijker het is om over te stappen.
  2. Relevantie.Als je studiepunten niet relevant zijn voor de nieuwe opleiding die je wilt volgen, kan het zijn dat een universiteit de overstap niet accepteert. Algemene hbo-opleidingen kunnen gemakkelijker worden overgedragen dan keuzevakken, maar over het algemeen moeten je studiepunten enigszins relevant zijn voor je nieuwe opleiding om te kunnen worden overgedragen.
  3. GPA.Als u ternauwernood slaagt voor een universitaire cursus, is een andere instelling mogelijk niet bereid om dat krediet voor overdracht te accepteren. Dit geldt met name voor programma's met complexere en strengere kerncurricula.
  4. Aantal studiepunten per semester.Sommige hogescholen staan ​​meer overdrachtskredieten toe dan andere. Afhankelijk van de instelling kunnen overdrachtspunten worden geaccepteerd tot een maximum van 30, terwijl slechts 10 studiepunten van een andere instelling kunnen worden geaccepteerd.
  5. accreditatie.De meeste hogescholen en universiteiten in de Verenigde Staten zijn geaccrediteerd door een of meer organisaties. Uw nieuwe universiteit accepteert mogelijk alleen studiepunten van een geaccrediteerde instelling.

Hoe studiepunten over te dragen: een stapsgewijze handleiding

Er zijn tal van redenen waarom studenten besluiten om van hogeschool te veranderen, waaronder verhuizen, van loopbaan veranderen of een hogere graad behalen. Sommige studenten willen misschien na een pauze van hun studie weer naar school.

De volgende stapsgewijze handleiding kan u op weg helpen met het overdrachtsproces. Lees verder hoe je je studiepunten overdraagt ​​naar een nieuwe instelling.

Stap 1: bekijk het overdrachtsbeleid van uw toekomstige school

Elke instelling heeft beleid opgesteld waarin de overdrachtskredieten worden beschreven die zij zal accepteren. Overweeg dit beleid bij het selecteren van een school om af te studeren. Zoek de meest recente academische catalogus op de website van uw toekomstige hogeschool. Vergelijk je eerdere studiepunten met de cursusbeschrijvingen in de schoolcatalogus.

Vergelijk de cursuscodes, namen, vereisten en beschrijvingen van uw doorstroomcursussen met die van de cursussen die door de instelling worden aangeboden. Dit is het type krediet dat je toekomstige universiteit zal accepteren. Zoek daarnaast uit hoeveel studiepunten kunnen worden overgedragen en wat voor soort studiepunten kunnen worden overgedragen volgens de richtlijnen van de school.

Stap 2: Selecteer een overstapvriendelijke school

Omdat de meeste hogescholen over het algemeen tussen de 15 en 90 studiepunten accepteren, moet je rondkijken naar een school die al je studiepunten opneemt. Het kan zijn dat u genoegen moet nemen met een universiteit die minder uitstekend is dan degene die u in gedachten had.

Onderzoek uw prioriteiten als dit het geval is. Het opnieuw verdienen van credits van een "uitstekende" instelling is misschien niet de tijd en het geld waard als je credits kunt gebruiken die je al ergens anders hebt verdiend. U kunt zich veilig voelen in uw beslissing, op voorwaarde dat het college regionaal geaccrediteerd is.

Stap 3: controleer je cijfers

Zodra je je keuze hebt gemaakt voor een school en hebt bevestigd dat je studiepunten van je vorige instelling mag overdragen, controleer je je cijfers. Als je slechte cijfers hebt gehaald voor een bepaald vak, kom je mogelijk niet in aanmerking voor overplaatsing.

Zelfs als je cursussen in aanmerking komen voor overplaatsing, is het misschien een goed idee om de klas opnieuw te volgen als je het bijzonder slecht hebt gedaan in een cursus, tenzij het je GPA te veel beïnvloedt. Zorg ervoor dat u de voor- en nadelen evalueert voordat u een laatste oproep doet.

Stap 4: Kies voor algemene cursussen

Major-specifieke cursussen zijn vaak vereist door de meeste hogescholen en kunnen niet elders worden gevolgd. Dus als je nadenkt over overplaatsingen, zorg er dan voor dat je prioriteit geeft aan algemene cursussen. Ze zullen gemakkelijker worden geaccepteerd en kunnen nog steeds een grote bijdrage leveren aan het verkorten van de tijd die je nodig hebt om een ​​diploma te behalen.

Stap 5: Schakel professionele hulp in

Professionele academische adviseurs kunnen u helpen bij het selecteren van de ideale school voor uw doelen. Omdat ze niet gebonden zijn aan een bepaalde hogeschool, kunnen ze je objectief collegeadvies geven. Zij helpen je bij het ontwikkelen van een collegeplan dat rekening houdt met overdrachtskredieten. Dit plan wordt aangepast aan de instelling waar je wilt afstuderen.

Voorbeelden van hogescholen die oude credits accepteren: in één oogopslag

School Plaats Opmerkingen over het overdrachtskredietbeleid
Bellevue-universiteit Bellevue, NO Kan je volledige associate degree overdragen
Minstens 60 van je eerder verdiende credits
Eerdere tegoeden verlopen nooit
Handvest Oak State College Nieuw Groot-Brittannië, CT Over te dragen tegoeden mogen niet ouder zijn dan 10 jaar
Cijfers hoger dan F worden geaccepteerd bij de overdracht
Excelsior College Albany, New York Credits zijn overdraagbaar als ze zijn verkregen van diplomaverlenende instellingen, militaire en beroepsopleidingsrecords
De beoordelingscommissie beslist welke credits worden overgedragen en hoeveel
Grand Canyon-universiteit Phoenix, AZ Kan tot 30 credits overdragen
Nationale examens, GCU-goedgekeurde certificaten en LLA-credits (levenslang leren) kunnen worden overgedragen
Purdue Universiteit wereldwijd Online Associate degree-credits kunnen tot 75% van een bachelordiploma dekken
Collegegeldvermindering voor afgestudeerden van partnerinstellingen
Zuidelijke Universiteit van New Hampshire Manchester, NH Draag tot 45 studiepunten over naar een associate degree
Draag tot 90 studiepunten over naar een bachelordiploma
Een online studiebeurs van 10%
Strayer Universiteit Washington, DC Breng maximaal 126 studiepunten over naar een niet-gegradueerd programma
Breng maximaal 18 studiepunten over naar een graduaatprogramma
De wereldwijde campus van de Universiteit van Arizona Online Draag maximaal 90 studiepunten over naar de bacheloropleiding
Schrijf tot 9 credits over naarMaster diplomaprogramma
Draag tot 30 studiepunten over naar een doctoraatsopleiding
Thomas Edison Staatsuniversiteit Trenton, New Jersey Draag tot 90 studiepunten over voor een baccalaureaatsdiploma
Draag 45 semesteruren over voor een associate's degree
Universiteit van Phoenix Phoenix, AZ Breng maximaal 87 studiepunten over naar een bachelordiploma
Bespaar $ 144 op elke cursus van 3 studiepunten

10 hogescholen die oude credits accepteren: details

De meeste hogescholen en universiteiten bieden de mogelijkheid om studiepunten die in een vorige instelling zijn verdiend, over te dragen, maar ze kunnen kleine verschillen hebben in de criteria voor het accepteren van die studiepunten, afhankelijk van het toegepaste programma, de bestudeerde staat, eerdere instellingsaccreditatie en andere factoren.

Beleid voor overdrachtskrediet van Bellevue University

Door te profiteren van het liberale beleid voor het overboeken van kredieten aan de Bellevue University, bespaart u tijd en geld doordat u lessen kunt overslaan die u al hebt voltooid. Als u uw geheleassociate degreeje zou kunnen, of ten minste 60 van je eerder verdiende credits.

Top Bellevue University-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor of Science in de gedragswetenschappen | Totaal programmapunten: 127 | Max overdrachtskredieten: 60
  • Bachelor of Science in Data Science | Totaal programmapunten: 127 | Max overdrachtskredieten: 60
  • Bachelor of Science in de wiskunde | Totaal programmapunten: 127 | Max overdrachtskredieten: 60

Charter Oak State College Overdrachtskredietbeleid

Charter Oak staat studenten toe met cijfers zo laag als D- maar niet lager dan dat. Concentratie- en majorcursussen, evenals Engelse compositie, vereisen cijfers van C (2.0) of hoger. Zowel de Cornerstone- als de Capstone-cursus moeten altijd worden voltooid aan het Charter Oak State College om aan hun vereisten te voldoen.

Top Charter Oak State College-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor of Science in Bedrijfskunde | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 9
  • Bachelor of Science in strafrecht | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 9
  • Bachelor of Science-graad inCyberbeveiliging| Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 9

Beleid voor overdrachtskrediet Excelsior College

Bij het bepalen welke studiepunten naar het Excelsior College worden overgedragen en hoeveel studiepunten kunnen worden toegekend, zal het college kijken naar de gegevens over de training die is ontvangen in het leger en op het werk, evenals professionele certificeringen en licenties, en gegevens van andere instellingen voor het verlenen van diploma's. .

Top Excelsior College-programma's om naar over te stappen

  • Associate in Science in Nursing | Totaal programmapunten: 66 | Max overdrachtskredieten: 27
  • Bachelor of Science in de vrije kunsten | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 113
  • Bachelor of Science in informatietechnologie | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 113

Beleid voor overdrachtskredieten van de Grand Canyon University

Het GCU heeft een beleid voor het overdragen van hogescholen ingevoerd om studenten te helpen bij hun overgang naar een nieuwe instelling. Overdrachtsmogelijkheden zijn onder meer nationale examens, door de GCU goedgekeurde certificeringen en de Lifelong Learning Assessment voor maximaal 30 studiepunten (LLA).

Top Grand Canyon University-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor Boekhouding | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Science in de forensische wetenschap | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Science Biomedische Technologie | Totaal programmapunten: 128 | Max overdrachtskredieten: 90

Purdue University wereldwijd overdrachtskredietbeleid

Tot 75 procent van de studiepunten van een niet-gegradueerde opleiding of 50 procent van de studiepunten van een afstudeeropleiding kan vanuit een vooropleiding of werk-levenservaring worden overgedragen naar Purdue University. Programma- en staatspecifieke uitsluitingen kunnen van toepassing zijn.

Top Purdue University Global-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor of Science in de beroepsvlucht | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Science in gezondheid en welzijn | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Science in administratie voor jonge kinderen | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90

Beleid voor overdrachtskredieten van Southern New Hampshire University

Het overdrachtskredietbeleid aan de Southern New Hampshire University is een van de meest flexibele van het land. De universiteit accepteert maximaal 90 bachelorstudiepunten en 45 studiepunten voor een associate's degree.

Top{School}-programma's van Southern New Hampshire University om naar over te stappen

  • AS in Bedrijfskunde | Totaal programmapunten: 60 | Max overdrachtskredieten: 45
  • BS in computerwetenschappen | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • BS in strafrecht | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90

Beleid voor overdrachtskredieten van Strayer University

Studenten kunnen studiepunten overdragen wanneer ze zich aanmelden voor de niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's van Strayer University. De drie stappen die worden genoemd op de webpagina voor het overboeken van kredieten op de website van de universiteit, omvatten de selectie van het programma, de staat waarin u die studiepunten hebt verdiend en de geschatte besparingen die daarmee verband houden.

Top Strayer University{School}-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor Bedrijfskunde | Totaal programma cursussen: 40 | Max doorstroomcursussen: 28
  • Online Bachelor of Science in strafrecht | Totaal programma cursussen: 40 | Max doorstroomcursussen: 28
  • Associate in kunst in informatietechnologie | Totaal programma cursussen: 20 | Max doorstroomcursussen: 14

Het Global Campus Transfer Credit-beleid van de Universiteit van Arizona

Dankzij de articulatieovereenkomsten die worden aangeboden door de Global Campus van de University of Arizona, kunnen transferstudenten hun eerder verdiende studiepunten gebruiken voor een van hun bachelordiploma's. Deze prikkels voor de instromende student zijn opgenomen in deze articulatieovereenkomst, die tot stand is gekomen om de samenwerking tussen instellingen te bevorderen.

Top University of Arizona Global Campus-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor Bedrijfskunde | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Arts in Organisatiemanagement | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Arts in het kleuteronderwijs | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90

Thomas Edison State University overdrachtskredietbeleid

Het transferkredietbeleid aan de Thomas Edison State University is een van de meest genereuze van het land. Het maakt niet uit waar je je studiepunten vandaan hebt gehaald, de universiteit accepteert maximaal 90 studiepunten en 45 semesteruren voor een associate's degree van niet-collegiale aanbieders. ACE- en NCCRS-kredietaanbevelingen vallen onder deze categorie.

Top Thomas Edison State University-programma's om naar over te stappen

  • Associate of Applied Science Degree, Applied Computer Studies | Totaal programmapunten: 60 | Max overdrachtskredieten: 45
  • Bachelor of Science-graad inGegevenswetenschapen analyse | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90
  • Bachelor of Science in cyberbeveiliging | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 90

Overdrachtskredietbeleid van de Universiteit van Phoenix

Studenten die een associate degree volgen, kunnen de driejarige algemene onderwijsvereisten voltooien aan een community college die deel uitmaakt van het 3 + 1-overdrachtstrajectprogramma, en daarna kunnen ze hunbachelor diplomain iets meer dan een jaar aan de Universiteit van Phoenix.

Top University of Phoenix-programma's om naar over te stappen

  • Bachelor of Science in gezondheidsmanagement | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 87
  • Bachelor of Science in informatietechnologie | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 87
  • Bachelor Bedrijfskunde | Totaal programmapunten: 120 | Max overdrachtskredieten: 87

Hoe u het meeste kunt halen uit oude studiepunten

Het overdragen van studiepunten kan u op de lange termijn helpen tijd en geld te besparen als uw primaire doel is om de hoeveelheid tijd en geld die nodig is om uw hbo-opleiding te behalen, te verminderen. Als je aan een andere instelling hebt gestudeerd, is de kans groot dat je nog steeds kunt profiteren van die tijd en moeite en deze kunt besteden aan je nieuwe studie aan een andere universiteit.

Hoe lang duren studiepunten? (2)

"Carrière Karma kwam in mijn leven toen ik het het meest nodig had en hielp me al snel te matchen met een bootcamp. Twee maanden na mijn afstuderen vond ik mijn droombaan die overeenkwam met mijn waarden en doelen in het leven!"

Venus, software-ingenieur bij Rockbot

Verschillende instellingen hebben een verschillend overdrachtsbeleid, dus zorg ervoor dat je je due diligence doet en onderzoek doet naar je toekomstige school. Je kunt zelfs rechtstreeks contact met ze opnemen voor hulp en om te leren hoe je het meeste uit je oude studiepunten kunt halen.

Veelgestelde vragen over Old College Credits

Hoe lang bewaren hogescholen transcripties?

Een officieel transcript wordt niet verouderd en instellingen zijn verplicht om een ​​college-transcript bij te houden voor elke student die zich ooit heeft ingeschreven bij en hun instelling heeft bezocht, ongeacht of de student al dan niet is afgestudeerd aan die hogeschool of universiteit.

Kun je terug overstappen naar je oude universiteit?

Ja, je kunt meestal teruggaan naar je oude universiteit als je besluit terug te keren en je studie af te ronden. Terwijl universiteitsstudenten die voor een langere periode weg zijn geweest van hun studie zich vaak opnieuw kunnen inschrijven zonder een strenge toelatingsprocedure te hoeven doorlopen, vragen de meeste scholen hen om aanvullende documentatie, zoals een intentie om de aanvraag terug te sturen.

Is het de moeite waard om tegoeden over te dragen?

Ja, het loont de moeite om je oude studiepunten over te dragen als je van plan bent om weer naar school te gaan. Hoewel je misschien niet al je studiepunten kunt overdragen, kunnen zelfs een paar een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de tijd en het geld dat je nodig hebt om te investeren om je diploma te behalen.

Is het overdragen van studiepunten moeilijk?

Nee, studiepunten overdragen is niet moeilijk. De meeste instellingen hebben een duidelijk beleid opgesteld met betrekking tot de soorten kredieten die ze van uw vorige instelling zullen accepteren. Zorg ervoor dat u rechtstreeks contact met hen opneemt voor ondersteuning tijdens dit proces.

Hoe lang duren studiepunten? (2024)

FAQs

Hoe lang duren studiepunten? ›

Eén studiepunt (ec) = 28 uur. Het eerste jaar heeft een studielast van 60 studiepunten en voor een driejarige bacheloropleiding moeten 180 studiepunten behaald worden. Een volledige WO-studie van drie jaar bachelor plus een éénjarige master is 240 studiepunten.

Hoe lang blijven je studiepunten geldig? ›

Een hbo- of wo-onderwijsinstelling mag zelf bepalen hoelang studiepunten geldig blijven. Soms is dat slechts vijf jaar en soms tien jaar. De geldigheidsduur van de studiepunten in het hbo en wo is beperkt, omdat de onderwijsinstelling studenten wil motiveren de opleiding binnen een aantal jaar af te ronden.

Hoe lang tellen studiepunten? ›

Voor elke 28 uur werk, krijg je een studiepunt oftewel ECTS. Denkt de opleiding dat het je 28 uur kost om een opdracht goed te doen, dan krijg je dus 1 punt. Kost het 56 uur studie om een tentamen te halen, dan krijg je 2 punten.

Kunnen studiepunten vervallen? ›

Studenten kunnen treuzelen zolang ze willen, hun studiepunten blijven gewoon geldig. Sinds 1 januari mogen opleidingen verouderde tentamenresultaten niet meer laten vervallen. De wet op het hoger onderwijs is met ingang van het nieuwe jaar aangepast.

Hoelang duurt 180 studiepunten? ›

- Een graduaatsopleiding telt doorgaans 120 studiepunten, dus dat betekent dat je na 2 jaar je diploma kan behalen. - Een professionele bachelor is 180 studiepunten, en duurt 3 jaar. - Een academische bachelor 180 studiepunten en een masteropleiding maximaal 120 studiepunten. Met deze opleiding ben je 4 à 5 jaar bezig.

Hoe verlies je studiepunten? ›

Ben je geslaagd voor het opleidingsonderdeel, dan win je de studiepunten terug. Ben je niet geslaagd of zet je een tolerantie in, dan verlies je de studiepunten. Op die manier weerspiegelt het leerkrediet je studiesucces. Een te laag leerkrediet heeft dan ook invloed op het verdere verloop van je studieloopbaan.

Wat als je je p niet haalt in 2 jaar? ›

In het eerste studiejaar moet je 45 punten halen, en in het tweede jaar minimaal de 15 resterende punten van je eerste jaar. Dit wordt ook wel de P-in-2 regel genoemd. Mocht het je niet lukken om binnen twee jaar voldoende studiepunten te halen, dien je in de meeste gevallen te stoppen met je opleiding.

Wat gebeurt er met je studiepunten als je niet slaagt? ›

Studiepunten terugwinnen bij slagen en verliezen bij niet slagen. Het aantal studiepunten dat je verwerft (d.w.z. van de vakken waarvoor je slaagt en dus waarvoor je credits behaalt) wordt opnieuw aan je leerkrediet toegevoegd. De studiepunten van de vakken waarvoor je niet slaagde, ben je voor altijd kwijt.

Hoeveel studiepunten om student te blijven? ›

Algemene regel: je moet ingeschreven zijn voor minimum 27 studiepunten per academiejaar. Uitzonderingen - specifieke situaties: Zit je in je diplomajaar en moet je nog minder dan 27 studiepunten afwerken waaronder een eindwerk/stageverslag?

Hoeveel studiepunten mag je opnemen in 1 jaar? ›

In principe ben je vrij om in een academiejaar het aantal studiepunten op te nemen dat je wil tot maximaal 66. Als je inschrijft in de eerste bachelor, raden we je aan om de 60 studiepunten van het modeltraject op te nemen.

Hoe werkt het systeem van studiepunten? ›

Ieder studiepunt is 25 à 30 uur

“Studiepunten zijn een tijdseenheid die studietijd uitdrukt”, zegt Kris. “Elk jaar telt 60 studiepunten, en één studiepunt staat voor 25 tot 30 uur werken voor je studie.

Hoeveel uur werk is 1 studiepunt? ›

Eén studiepunt staat voor 25 à 30 uren studietijd. Studietijd is de tijd die je besteedt aan lessen volgen, je (thuis) voorbereiden en studeren, papers, oefeningen of andere opdrachten maken en examens afleggen.

Hoeveel studiepunten om naar 2e jaar te gaan? ›

Aan het eind van je 1e studiejaar krijg je een studieadvies*. Met een positief studieadvies kun je door naar het 2e jaar. Daarvoor moet je een minimaal aantal studiepunten halen. Vaak zijn dat er 45 maar dit kan per opleiding verschillen.

Hoe haal je 60 studiepunten? ›

Een studiepunt betekent: voor deze opdracht heb je 28 uur gewerkt. Een studiejaar betetenkt 60×28 uur werken. Je krijgt dan 60 studiepunten. Duurt de opleiding 3 jaar, zoals een universitaire bacheloropleiding, dan moet de student dus 3×60 studiepunten halen, 180 studiepunten in totaal dus.

Hoeveel studiepunten heb je nodig om door te stromen naar het tweede jaar? ›

Hogescholen en universiteiten hanteren een norm voor eerstejaarsstudenten om door te gaan naar het tweede jaar. Dijkgraaf wil dat die norm op maximaal 30 van de in totaal 60 studiepunten komt te liggen. Nu gaat het gemiddeld om 45 punten die in dat eerste jaar gehaald moeten worden.

Wat gebeurt er met je studiepunten als je stopt? ›

Je krijgt studiepunten terug

In het onderwijs- en examenreglement van je onderwijsinstelling staat tot wanneer je kan uitschrijven met teruggave van je leerkrediet. Je moet wel altijd uitschrijven voor de start van de examens.

Wat gebeurt er als je studiepunten verliest? ›

Je verliest de studiepunten. Je leerkrediet weerspiegelt zo je studiesucces. Een te laag leerkrediet heeft invloed op het verdere verloop van je studieloopbaan. Blijven studeren en geen resultaat boeken is dus niet mogelijk.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5984

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.