Hoe Credit Card Services Robocalls voor eens en voor altijd te stoppen (2024)

Robocallsworden een ernstig probleem in de moderne wereld. Oplichtingsoproepen die u dagelijks ontvangt, vormen een inbreuk op uw privacy en veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van hun persoonlijke en financiële informatie.

Het ontvangen van een telefoontje dat de verlaging van de rentetarieven op uw creditcard belooft, klinkt misschien optimistisch en geruststellend. Toch moet je het met een korreltje zout nemen, aangezien je waarschijnlijk a hebt geantwoordrobocall-zwendel.

Er is een landelijk initiatief omvecht terug tegen robocalls, en deFederale Handelscommissie (FTC)loopt voorop in deze strijd.

Wat is een Robocall?

Een oproep wordt gedefinieerd als een robocall als het bedrijf een autodialer gebruikt om hun potentiële klanten te bereiken.Deze vooraf opgenomen berichten zijn gemakkelijk te herkennen: als u geen live persoon aan de andere kant van de lijn hoort, heeft u zojuist een robocall ontvangen. Het is de meest gebruikte methode door telemarketeers.

Bedrijven die robocalls gebruiken voor marketinggerelateerde doeleinden, moeten aan veel vereisten voldoen om wettelijke toestemming te krijgen voor deze oproepen. Meestal heeft het bedrijf uw schriftelijke toestemming nodig waarin u hen toestaat u automatisch te bellen. Toch kiezen de meesten ervoor om de wet te overtreden.

Hoe werken Robocall-oplichters?

Hoe Credit Card Services Robocalls voor eens en voor altijd te stoppen (1)

Oplichters zullen hun best doen om zichzelf te presenteren als een gerenommeerd bedrijf en uw vertrouwen te winnen.Ze zullen doen alsof ze een bank of een legitieme telemarketeer vertegenwoordigen en zullen proberen je geld afhandig te maken. Hoewel veel mensen robocalls kunnen herkennen,drie tot vijf procent van de doelenneem nog steeds de telefoon op en druk op een toets voor meer info. Mensen kunnen op deze manier veel geld verliezen, soms zelfs hun spaargeld. Dit is hoe ze werken:

  1. Telefoonnummers van hun doelwitten kopen.Als je dacht dat het verkrijgen van telefoonnummers moeilijk is, dan heb je het helemaal mis. Tegenwoordig kunnen oplichters gemakkelijk een manier vinden om telefoonnummers te kopen om contact mee op te nemen. Veel legitieme bedrijven verkopen leadlijsten aan telemarketeers en fraudeurs zullen hun best doen om ze te bemachtigen
  2. Voorbereiding van het bericht.Oplichters moeten een bericht opnemen dat overtuigend genoeg moet zijn om u te interesseren. Later wordt het vooraf opgenomen bericht naar duizenden telefoonnummers gestuurd
  3. Het opzetten van een autodialer-software.Technologische vooruitgang heeft robocallers in staat gesteld om binnen een uur tot wel miljoen nummers te bellen.Volgens de rapporten rondIn 2018 werden 85 miljard robocalls gedaan, zodat je kunt begrijpen hoe vervelend ze kunnen zijn!

Hoe legale oproepen te onderscheiden van oplichting?

Niet alle oproepen die u ontvangt zijn illegaal.U kunt worden gebeld door bureaus of soortgelijke instellingen die u van geldige informatie willen voorzien.

Sommige ervan zijn:

  1. Overheidsinstellingen
  2. Incassobureaus
  3. De organisaties die u toestemming heeft gegeven om u te informeren over updates (scholen, apotheken)

U dient deze oproepen te beantwoorden, aangezien ze voor u van groot belang kunnen zijn, vooral als ze voor de juiste doeleinden worden gebruikt, zoals aankondigingen van openbare diensten of herinneringen aan afspraken. Deze oproepen kunnen ook deel uitmaken van politieke campagnes.

Juridische robocallers moeten zichzelf identificeren en ze hebben schriftelijke toestemming van u nodig om contact met u op te nemen.Hun telefoontjes kunnen legaal niet vóór 8.00 uur of na 21.00 uur worden gedaan. Als uw nummer in hetNationaal Bel-me-niet-register, kunnen de meeste robocallers het niet kiezen.

Oplichters zullen u meestal duistere vragen stellen. Hier zijn enkele van de meest typische zwendel robocalls:

  1. Veelbelovende prijzen, geschenken of feestdagen
  2. Vragen om een ​​creditcard of andere persoonlijke informatie
  3. Je overtuigen om een ​​bepaald product te kopen

Hoe klinkt een vooraf opgenomen bericht van creditcard-robocalls?

Het vooraf opgenomen bericht dat u ontvangt, bestaat meestal uit verschillende delen:

  • Invoering.Het eerste wat je gaat horen bij het beantwoorden van de robocall is een mannelijke of vrouwelijke persoon die zich presenteert. Zoals al het andere over deze oproep, kunt u ervan uitgaan dat de naam ook nep is
  • Bezigheid.In dit bericht hoort u dat deze persoon bij de kaartservice of de fraudeafdeling van uw bank werkt. Zo winnen ze uw vertrouwen en laten ze u denken dat u met de bankvertegenwoordiger spreekt
  • Reden van bellen.U krijgt een aanbieding, zoals het verlagen van de rente op uw rekening. In sommige gevallen zullen ze proberen u ervan te overtuigen dat er de laatste tijd ongebruikelijke transacties op uw kaart hebben plaatsgevonden. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat u ze terugbelt
  • Omleiden.Ten slotte zal het bericht u vragen om op het nummer te klikken en contact op te nemen met een live persoon (operator) die uw probleem kan oplossen. Als u op het nummer drukt, bent u halverwege een robocall-slachtoffer te worden.

Wat gebeurt er als u de telefoniste belt?

Zodra u belt, hoort u een telefoniste aan de andere kant van de lijn.Ze zullen zich ook presenteren en u verzekeren dat ze een medewerker van uw bank zijn.Als je hen vraagt ​​voor welke van je creditcards ze werken, zullen ze je wat vage antwoorden geven, zoals Visa en Mastercard.

De fraudeur heeft enkele van uw persoonlijke gegevens nodig om te verifiëren dat u de persoon bent die hij probeerde te bereiken.Ten slotte vragen ze u om een ​​beveiligingsnummer voor de verificatie van de kaart, dat op de achterkant van uw kaart staat.De vermeende reden dat ze dit nummer nodig hebben, is om te bewijzen dat u in het bezit bent van de kaart.

Hoewel u misschien denkt dat dit slechts een standaardprocedure is, beschikt de oplichter nu over alle financiële informatie die hij nodig heeft om uw geld aan te nemen.

Wat moet u doen als u zo'n Robocall ontvangt?

Hoe Credit Card Services Robocalls voor eens en voor altijd te stoppen (2)

Wat u moet onthouden, is dat banken u nooit een robocall-bericht zullen sturen en telefonisch om uw financiële informatie zullen vragen.Als u een robocall ontvangt, volg dan onze richtlijnen om de potentiële bedreigingen te elimineren.

  • Het beste wat je kunt doen op het moment dat je je realiseert dat je een robocall hebt beantwoord, is ophangen. Druk nergens op uw telefoon
  • Neem uw telefoon niet op om met de oplichter te rotzooien
  • Als het nummer hetzelfde netnummer heeft als het uwe, maar nog steeds onbekend is, raden we u aan het niet te gebruiken, tenzij het noodzakelijk is.Fraudeurs gebruiken call-spoofing-technologie die hen helpt valse telefoonnummers weer te geven
  • Geef geen persoonlijke informatie of een creditcardnummer door aan de telefoon
  • Registreer uw nummer op FTC's om de robocalls te verminderenBel-me-niet register. Als je klaar bent,controleer of uw nummer op de bel-me-niet-lijst staatom te zien of je het succesvol hebt ingediend

Er zijn een paaruitzonderingen op de bel-me-niet-lijst. Zelfs als u uw nummer registreert, mogen sommige bureaus en bedrijven u nog steeds bellen.

U hebt hen uw gegevens gegeven. Wat nu?

Oplichters zijn ervaren mensen die weten wat ze doen. Als u uw creditcardnummer heeft onthuld, moet u zich concentreren op het herstellen van de schade.

  1. Je moet snel handelen.Bel zo snel mogelijk uw bank en controleer of er transacties zijn uitgevoerd waar u niet bekend mee bent. Zorg ervoor dat u uw kaart annuleert en vraag de bank om u een nieuwe te geven
  2. Meld de zwendel.U kunt zich wenden totde Federale Handelscommissieen robocalls rapporteren. Als u besluit een klacht in te dienen, moet u het nummer opgeven dat u wilt blokkeren. U kunt de fraude ook melden door te bellen naar 1-888-382-1222
  3. Doe aangifte van identiteitsdiefstal.Bezoek de websiteidentiteitsdiefstal.goven maak een persoonlijk herstelplan

Hoe gebruiken fraudeurs uw creditcardgegevens?

Oneerlijke bureaus zitten meestal achter deze robocalls voor kaartservices.Als je eenmaal het aas hebt gegrepen en ze persoonlijke en financiële informatie hebt gegeven, kunnen ze er genoeg mee doen.

Nadat hij al uw informatie heeft verkregen, kan de oplichter deze gebruiken om aankopen of contante voorschotten te doen. Ze zullen identiteitsdiefstal plegen en al uw spaargeld leegmaken.

De meest typische pogingen achter Visa en Mastercard Robocalls-zwendel

Oplichters staan ​​bekend om hun creativiteit en tactische vaardigheden die ze gebruiken om mensen te misleiden.Ze hebben tal van methoden om u te interesseren voor hun aanbod, en ze zullen zich altijd presenteren als vertegenwoordigers van de bank. Hier zijn enkele van de meest voorkomende pogingen die oplichters gebruiken om u te verleiden om hen uw creditcardgegevens te geven:

Reden om te bellen

Wat ze je vertellen

Uw bankgegevens verifiëren

Ze zullen meestal komen met het verhaal van hoe zehebben enkele ongebruikelijke transacties opgemerkten zullen u vragen om uw creditcardnummer door te geven, zodat zij deze kunnen "verifiëren".

Tijdelijke aanbieding

Een groot aantal mensen met schulden op hun creditcard heeft de oplichters een ander idee gegeven over hoe ze hen kunnen misleiden. Ze zullen je bellen en beloven dat te doenhelpen u uw rente te verlagen. Hun eis is betalenvooruitbetalingen van $ 2.000 of meer, die u uiteindelijk zult verliezen zonder dat u de service krijgt.

Late betaling

Veel Amerikanen worstelen er vaak meerekeningen betalen. De robot roept datdreigen en forcerendeze mensen om te betalen maken de zaken alleen maar erger. Als een persoon toegeeft en een creditcardrekening betaalt met behulp van de methoden die door de fraudeurs worden aangeboden, lopen ze het risico al hun geld te verliezen. Het onthullen van financiële informatie kanveroorzaken u een nogal ernstigecreditcard probleem.

Creditcard gestolen

Soms zullen de fraudeurs paniek zaaien.Ze rekenen op dat moment op je verminderde beoordelingsvermogenen zal ervoor zorgen dat u ze alle informatie geeft die ze nodig hebben.

Hoe kunt u een Robocall op de mobiele telefoon blokkeren?

Vanwege het toegenomen aantal van deze telefoontjes zijn veel mensen op zoek gegaan naar een manier om dit te doenstop robocalls. Ook al veranderen illegale robocallers hun nummer en zullen ze achterover buigen om u te bereiken, er zijn een paar dingen die u kunt doen om ze op afstand te houden.De robocallers gebruiken door de computer gegenereerde nummers, dus het wijzigen van uw nummer helpt niet.

Gebruik de oproepbescherming van uw provider

Om het aantal robocalls te verminderen, belt u uw telefoonmaatschappij en vraagt ​​u om een ​​robocall-blokkeringsservice. In de onderstaande tabel vindt u elk van de grote telefoonmaatschappijen, samen met de beschermende functies die ze hun klanten hebben geboden.

Vervoerder

Robocall-blokkeerservice

Verizon

De Oproepfilter-app kan je daarbij helpenstop ongewenste oproepen, en het staat gratis tot uw beschikking. Het toont zwendeloproepen en werkt op zowel Android- als iOS-telefoons. De geüpgradede versie, Call Filter Plus, is beschikbaar voor $ 2,99 per maandbiedt aanvullende diensten zoals een persoonlijke blokkeerlijst of een spamrisicometer.
AT&T werkt ook aan zijn diensten voor het blokkeren van spamoproepen. HunBel Protect-appis gratis voor Android- en iOS-smartphones. Ze bieden ook de premium-versie aan voor $ 3,99 per maand, watbiedt geavanceerde beller-ID-services en reverse lookups.

T-Mobile

Met behulp van technologie van First Orion kan T-mobile het gesprek inspecteren en weergeven als 'waarschijnlijk spam'. U kunt ook de Spam Block-service gebruiken door u aan te melden bij het account of door #662# te bellen op uw telefoons.Deze dienst zalBlokkeer de zwendeloproepen.

Voordat u zich tot uw providers wendt, moet u weten dat er opties op uw telefoon zijn die u ook kunnen helpen het aantal zwendeloproepen te verminderen.

Nummers blokkeren op Android-apparaten

Gebruikers van Android-telefoons kunnen één nummer of alle onbekende oproepen blokkeren.

Hier is een stapsgewijze procedure voor het blokkeren van één nummer:

  1. Ga naar de Telefoon-app
  2. Klik op Recente oproepen
  3. Zoek het nummer dat je wilt blokkeren en tik erop
  4. Selecteer Blokkeren of Melden als spam
  5. Bevestigen

Hier zijn richtlijnen voor het blokkeren van alle ongewenste oproepen:

  1. Ga naar de Telefoon-app
  2. Klik op Instellingen
  3. Zoek de optie Geblokkeerde nummers
  4. Schakel de schakelaar Blokkeer niet-geïdentificeerde nummers in

Nummers blokkeren op iOS-apparaten

iOS-apparaten bieden de mogelijkheid om één ongewenste beller te blokkeren en alle onbekende contacten het zwijgen op te leggen.

Hier is een stapsgewijze procedure voor het blokkeren van één nummer:

  1. Open je Telefoon-app
  2. Tik op Recent
  3. Klik op het info-pictogram dat eruitziet als een omcirkelde "i"-letter
  4. Selecteer de optie Deze beller blokkeren
  5. Bevestig door op Contact blokkeren te tikken

Hier zijn richtlijnen voor het dempen van onbekende oproepen:

  1. Open instellingen
  2. Tik op Telefoon
  3. Schakel de schakelaar Onbekende bellers stilzetten in

DoNotPay kan u helpen terug te komen bij Robocall-oplichters

Hoe Credit Card Services Robocalls voor eens en voor altijd te stoppen (3)

Als u uiteindelijk het slachtoffer bent geworden van een robocall-fraudeur, zijn er nog enkele manieren om uw geld terug te krijgen. Gebruik DoNotPay om te krijgenrobocall wraakop deze oplichters, in plaats vanrapportage van robocallsnaar de FTC.Robo wraakis er om u te helpen robocall-providers aan te klagen, geld te krijgen voor uw ongemak en u te helpen met derobocall-rechtszaak.

De nieuwe functie van DoNotPay helpt u de mensen te identificeren die achter de robocalls staan. Het enige wat je hoeft te doen is eengratis virtuele creditcard, en binnenkort weet je wie er achter deze oplichters staat. Zodra u alle informatie over hen hebt verkregen, kunt u deze gebruiken om wettelijke schadevergoeding aan te vragen. Ze kiezen er meestal voor om u een schikking aan te bieden in plaats van de hele zaak voor de rechter te brengen. Je kunt tot $ 3.000 krijgen en genieten van je zoete wraak.Het is belangrijk op te merken dat dit alleen mogelijk is met de fraudeurs die vanuit de VS opereren.

Het gebruik van Robo Revenge is niet moeilijk en het kost niet al te veel tijd. Hieronder vind je de stappen om dit het meest efficiënt te doen:

  1. Log in op uw DoNotPay-account via een
  2. SelecteerRobo wraak
  3. VindenBel-me-niet lijsten vul je nummer in
  4. Vraag onze virtuele creditcard aan
  5. De volgende keer dat de robocaller om informatie over uw creditcard vraagt, geeft u hem het virtuele creditcardnummer
  6. Wanneer ze proberen geld van uw rekening te halen, krijgt DoNotPay toegang tot de gegevens van de fraudeurs
  7. De app maakt een sommatie aan en stuurt deze naar de robocaller. Als dit niet werkt, geeft de app je alle informatie die je nodig hebt om de wetsovertreder voor de rechter te dagen

DoNotPay kan met veel andere dingen helpen

Als u onder de indruk was van Robo Revenge, zult u merken dat DoNotPay u veel meer kan bieden.Als u dat bijvoorbeeld wiltverlaag je rekeningen, kan DoNotPay u helpen.Onze app kan u ook helpen met:

  • Restituties krijgen voor uw vertraagde of geannuleerde vluchten
  • Mensen en bedrijven aanklagen in de rechtbank voor geringe vorderingen
  • Beheer van creditcardproblemen
  • Snel een afspraak inplannen bij de RDW
  • Abonnementen of lidmaatschappen opzeggen
  • Verkorten van de wachttijd bij het bellen met de klantenservice
  • Rekeningen beheren die u niet kunt betalen
  • Aantrekkelijk verkeersboetes
  • Onthulling van de identiteit van oplichters achter andere robocalls
  • Snelheidsboetes bestrijden
  • Parkeerkaarten betwisten

De app is beschikbaar op elk.

Hoe Credit Card Services Robocalls voor eens en voor altijd te stoppen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5869

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.