Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (2024)

Verkopers kunnen de sluitingskosten van de koper betalen.

Het wordt een verkoper of sluitingskostenkrediet genoemd wanneer de verkopers van een onroerend goed overeenkomen om bij sluitingstijd een geldbedrag aan de koper te crediteren. De koper kan het gebruiken om de sluitingskosten te dekken, waardoor de contante uitgaven in verband met de aankoop van een huis worden verlaagd.

Verkoperskredieten zijn onderhandelbaar en kunnen worden opgenomen als onderdeel van de verkoopvoorwaarden als zowel de koper als de verkoper hiermee instemmen. De details zijn afhankelijk van de omstandigheden van de verkoop.

Omdat de sluitingskosten hoog kunnen zijn, helpt het onderhandelen over een verkoperskrediet om sommige of al deze kosten te compenseren. Het is een waardevolle tactiek, vooral voor starters op huizenkopers die nu willen kopen in plaats van te wachten om genoeg geld te sparen voor de sluitingskosten.

Verkoperskredieten hebben echter limieten en kredietverstrekkers hebben regels over hoe u ze kunt gebruiken. Na het lezen van dit artikel weet u wat de beperkingen zijn en hoe u kostbare fouten kunt voorkomen bij het onderhandelen over krediet van verkopers.

Hoe werkt een afkoopkrediet van een verkoper bij het kopen van een huis?

Vraag om een ​​krediet voor de sluitingskosten bij het onderhandelen over de voorwaarden van de verkoop met de verkopers. Vermeld vervolgens het bedrag van het verkoperskrediet in dekoopovereenkomst onroerend goedbij het aanbieden van een woning. Uw makelaar helpt u bij het opstellen van het verkoopcontract en het uitbrengen van een bod aan de verkopers.

  • Uitleg verkoopcontract

In ruil voor het geven van krediet, zullen de verkopers willen dat u een hogere prijs voor het onroerend goed betaalt. Gewoonlijk zijn de prijsverhoging en de kredietbedragen van de verkoper ongeveer hetzelfde. Dus als u bijvoorbeeld $ 3.000 vraagt, moet u verwachten dat u $ 3.000 meer betaalt voor het huis.

Als de verkopers $ 100.000 voor het huis zouden accepteren en uw sluitingskosten $ 3.000 zijn, bied ze dan $ 103.000 aan en vraag hen om uw sluitingskosten van $ 3.000 te betalen. Na het betalen van uw sluitingskosten, krijgt de verkoper nog steeds $ 100.000 uit de verkoop en bespaart u $ 3.000.

Als de verkoper ermee instemt, onthoud dan dat u nog steeds de afsluitingskosten in de loop van de tijd betaalt door ze in het geleende bedrag te financieren. Als gevolg hiervan neemt uw lening toe, waardoor uw maandlast hoger wordt.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (1)

Wanneer moet ik een krediet voor de sluitingskosten vragen aan de verkoper?

Wees realistisch tijdens het onderhandelen en houd rekening met het perspectief van de verkoper. Onderhandelen over het krediet van een verkoper kan moeilijker zijn in een verkopersmarkt, waar kopers meer concurreren. U zult echter meer geluk hebben op een kopersmarkt wanneer het aanbod groter is dan de vraag en er veel huizen te koop zijn.

Houd ook rekening met de staat van het huis en eventuele noodzakelijke reparaties of updates. Als het huis wat werk nodig heeft, is de verkoper misschien eerder bereid om akkoord te gaan met een verkoperskrediet om de verkoop aantrekkelijker te maken.

Overleg in het algemeen met uw makelaar en geldschieter om te bepalen wat het beste moment is om verkoperskrediet aan te vragen en om advies te krijgen bij het onderhandelen over de voorwaarden van de verkoop.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (2)

Welke kosten kunnen verkopers van onroerend goed betalen voor huizenkopers?

De verkoper kan een deel of al uw sluitingskosten betalen. Zorg ervoor dat in uw verkoopcontract staat dat het verkoperskrediet de sluitingskosten van de koper betaalt. Dekoopovereenkomstbevat een gedeelte waar u of uw makelaar het tegoedbedrag invult.

In het koop- en verkoopcontract voor onroerend goed luidt Sectie 6, "Closing Cost Credit to Buyer from Seller" als volgt: "De verkoper stemt ermee in om aan de koper te crediteren bij Closing $_________________ OF _______% van de aankoopprijs ("Closing Cost Credit"), toe te passen op vooruitbetaalde uitgaven, afsluitkosten of beide, zoals de geldschieter toestaat."

Afsluitkosten zijn leenkosten en andere kosten die gepaard gaan met het kopen van een woning. Leningskosten zijn vergoedingen voor geldschieters en derden voor acceptatie, een taxatie van onroerend goed en titelwerk. Andere kosten zijn belastingen, overheidsheffingen envooruitbetaalde artikelen. Bekijk onzeUitleg over leningschattingenvoor meer informatie over afsluitkosten.

Sluitingskosten kunnen oplopen tot enkele duizenden dollars en variëren afhankelijk van verschillende factoren, vooral de locatie van het onroerend goed en de geldschieter die u kiest voor de hypotheek. Gebruik onzeHypotheekberekeningom de details over tarieven, betalingen en afsluitingskosten online te krijgen, 24/7.

Praat met een hypotheekexpert bij NewCastle Home Loans om de kosten van het kopen van een huis beter te begrijpen en te bepalen hoeveel geld u moet sparen om voorbereid te zijn op deze belangrijke aankoop.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (3)

Kan ik het verkoperstegoed gebruiken voor de aanbetaling?

Bij het kopen van een huis kunt u geen enkel deel van het krediet voor de sluitingskosten van een verkoper gebruiken voor de aanbetaling.

Dedown betalingis de hoeveelheid geld die u besteedt aan aankopen. Het is een cruciaal onderdeel van het aankoopproces van een huis, omdat het een manier is om uw betrokkenheid bij de aankoop te tonen. U moet het geld voor de aanbetaling bedenkend aan de geldschieter bewijzen dat het afkomstig is van een legitieme bron door kopieën te verstrekken van documenten zoals bankafschriften encadeau brieven.

Het bedrag van de aanbetaling die de geldschieter verlangt, is afhankelijk van verschillende factoren, voornamelijk het type hypotheek dat u gebruikt om uw woningaankoop te financieren. Voor een conventionele lening, deminimale aanbetaling is 3%.

Het geld dat u nodig heeft om een ​​huis te kopen, of de cash-to-close, is de som van de aanbetaling plus de sluitingskosten.

  • Aanbetaling + Sluitingskosten = Cash-to-close.

Laten we zeggen dat de aankoopprijs $ 103.000 is, uw aanbetaling is $ 3.090 (3% van de aankoopprijs) en de sluitingskosten zijn $ 3.000. Het hoogste bedrag dat de verkoper kan betalen voor uw sluitingskosten is $ 3.000, de werkelijke sluitingskosten.

Voordat u een verkoperstegoed ontving, had u $ 6.090 in contanten nodig om te sluiten.

  • $ 3.090 (aanbetaling) + $ 3.000 (sluitingskosten) = $ 6.090 (cash-to close).

Het verkoperskrediet verlaagt uw cash-to-close echter met $ 3.000, dus alles wat u nodig heeft is genoeg geld om de aanbetaling te dekken, die $ 3.090 is.

Het verkoperskrediet kan niet hoger zijn dan de daadwerkelijke sluitingskosten. Anders betaalt het een deel van de aanbetaling, wat niet is toegestaan.

Stel dat de sluitingskosten $ 2.000 zijn en u een verkoperskrediet van $ 3.000 hebt onderhandeld. Helaas kunt u niet het volledige verkoperskrediet gebruiken omdat het meer is dan de sluitingskosten. In dit geval zou de verkoper het verschil van $ 1.000 behouden en zou u $ 1.000 verliezen.

Krijgenvooraf goedgekeurd voor een hypotheekis een goed idee voordat u onderhandelt over verkoperskredieten. Wanneer u vooraf wordt goedgekeurd met NewCastle Home Loans, kent u de afsluitingskosten, zodat u klaar bent om te handelen en geen kostbare fouten zult maken. Maak ondertussen gerust gebruik van onzeHypotheekberekeningom de details over tarieven, betalingen en afsluitkosten online te krijgen, 24/7, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (4)

Kan ik een verkoperstegoed gebruiken om reparaties of verbeteringen te betalen?

Vergeet niet dat de verkoper een deel of al uw sluitingskosten kan betalen met een verkoperskrediet. Maar kredietverstrekkers staan ​​niet toe dat u het gebruikt om reparaties of verbeteringen te betalen.

Kredietverstrekkers noemen kredieten voor reparaties en verbeteringen "reparatiekredieten" en behandelen ze anders dan kredieten voor het afsluiten van kosten. De geldschieter verlaagt de verkoopprijs met het bedrag van het reparatiekrediet, niet met uw sluitingskosten. Laat me het verder uitleggen.

Als de woning moet worden gerepareerd of verbeterd, kunnen u en de verkoper overeenkomen om een ​​reparatiekrediet op te nemen als onderdeel van de verkoopvoorwaarden om de kosten van deze reparaties te dekken. Als in het verkoopcontract echter staat dat het krediet voor reparaties of verbeteringen is, zal de geldschieter de verkoopprijs verminderen met het bedrag van het reparatiekrediet bij het berekenen van uw geleende bedrag.

Het een reparatiekrediet noemen in plaats van een sluitingskostentegoed kan een dure vergissing zijn.

Ervan uitgaande dat de aankoopprijs $ 103.000 is, de aanbetaling $ 3.090 is en de sluitingskosten $ 3.000 bedragen, onderhandelen u en de verkoper over een reparatiekrediet van $ 3.000 in plaats van een krediet voor sluitingskosten.

Eerst trekt de geldschieter het reparatiekrediet af van de verkoopprijs om een ​​aangepaste aankoopprijs van $ 100.000 te krijgen.

  • $ 103.000 Aankoopprijs
  • - $ 3.000 reparatietegoed
  • = $ 100.000 Aangepaste aankoopprijs

Vervolgens berekent de geldverstrekker het geleende bedrag uit de aangepaste koopsom.

  • $ 100.000 x 97% = $ 97.000, geleend bedrag

Het reparatiekrediet is van invloed op hoe de geldschieter uw geleende bedrag berekent, niet op het verkoopcontract. U moet de verkoper dus nog steeds $ 103.000 betalen voor het onroerend goed, waardoor uw aanbetaling wordt verhoogd. Tot overmaat van ramp moet u ook de kosten betalen.

Bijvoorbeeld,

  • $ 103.000 Verkoopprijs
  • - $ 97.000 geleend bedrag
  • = $ 6.000 aanbetaling
  • + $ 3.000 Sluitingskosten
  • = $ 9.000 Cash-to-close

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (5)

Wat moet u doen als de woning kleine reparaties nodig heeft?

Houd bij het onderhandelen over een verkoopprijs en een krediet voor de sluitingskosten van de verkoper rekening met de staat van het huis en eventuele kleine reparaties. Als het huis een beetje werk nodig heeft, zoals schilderen of opruimen, kan de verkoper bereid zijn om akkoord te gaan met een verkoperskrediet om de verkoop aantrekkelijker te maken.

Noem het eerst een krediet voor de sluitingskosten van de verkoper, geen reparatiekrediet. Zorg er vervolgens voor dat het verkoperskrediet lager is dan of gelijk is aan de sluitingskosten. Vraag vervolgens de geldschieter naar de staat van het onroerend goed en bevestig dat deze acceptabel is. Voor sluitingstijd moet de verkoper defecten met betrekking tot de veiligheid, deugdelijkheid of structurele integriteit van het pand verhelpen.

  • FHA 203k woningrenovatielening

Wat zijn de kredietlimieten voor verkoperskredieten?

Kredietverstrekkers beperken de sluitingskosten van de verkoper, afhankelijk van een aantal factoren: het type lening, of u al dan niet in het pand gaat wonen en uw aanbetaling.

Voor eenconventionele lening, kunnen verkopers uw sluitingskosten betalen tot 3% van de aankoopprijs van het onroerend goed als uw aanbetaling minder dan 10% bedraagt. Als uw aanbetaling 10% of meer is, wordt het verkoperskrediet verhoogd tot 6% van de aankoopprijs. En als ze 25% of meer neerleggen, kunnen de verkopers 9% van de verkoopprijs in rekening brengen voor de sluitingskosten.Het krediet mag echter niet meer bedragen dan de daadwerkelijke afsluitkosten.

Als uw aanbetaling is...Dan kun je een verkoperstegoed krijgen...

Minder dan 10%

Tot en met 3%

10% of meer

Tot en met 6%

25% of meer

Tot 9%

Voor eenFHAof USDA-lening, kan de verkoper tot 6% van uw sluitingskosten betalen. Voor eenVA lening, kan de verkoper tot 4% van uw sluitingskosten betalen. Bovendien kan de verkoper onbeperkt geld bijdragen voor zaken als kortingspunten, aanmaakkosten, enquête-, taxatie- en kredietrapportkosten.

De getaxeerde waarde kan het krediet van de verkoper beperken. Bij het bepalen van de waarde van het onroerend goed, gebruikt de geldschieter de laagste waarde van de verkoopprijs of de getaxeerde waarde.

Als de verkoopprijs $ 103.000 is en de taxatie $ 100.000 bedraagt, berekent de geldschieter het geleende bedrag op basis van de getaxeerde waarde van $ 100.000.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (6)

Wat gebeurt er als het krediet van de verkoper hoger is dan de sluitingskosten?

Wanneer het krediet van de verkoper de afsluitkosten overschrijdt, vragen kredietverstrekkers u doorgaans om het bedrag van het krediet te verminderenkoopovereenkomst. Anders kunnen ze de verkoopprijs van het onroerend goed verlagen met het bedrag dat de limiet overschrijdt. Als dit niet het geval is, zullen geldschieters van u eisen dat u het overtollige bedrag bij sluiting aan de verkoper terugbetaalt als laatste alternatief.

Hoe dan ook, kredietverstrekkers laten je alleen afsluiten met een krediet binnen de limiet. Wanneer het krediet van een verkoper de limiet overschrijdt, gaat de extra naar de aanbetaling. En verkopers mogen niet bijdragen aan uw aanbetaling. In plaats daarvan moet je deaanbetalinggeld.

Hoe bereken ik de afsluitkosten?

Het inschatten van de sluitingskosten kan lastig zijn, vooral voor starters op de woningmarkt. De sluitingskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren die u mogelijk nog moet leren, zoals de locatie van het onroerend goed, de verkoopprijs en de geldschieter.

Je hebt misschien wel eens gehoord dat de afsluitkosten tussen de 2% en 5% van het geleende bedrag liggen. Maar het zou het beste zijn als u niet van plan was om via deze methode een huis te kopen, omdat u een nauwkeurigere schatting nodig heeft. Het verschil tussen 2% en 5% van een lening van $ 400.000 is bijvoorbeeld $ 12.000!

We hebben het voor u veel gemakkelijker gemaakt om uw afsluitkosten in te schatten met onze afsluitkostencalculator.

  • Bekijk de sluitingskosten op basis van de huidige tarieven terwijl u op zoek bent naar een huis.
  • Ontvang nauwkeurige informatie in realtime, zodat u weet wat u kunt verwachten.
  • Zorg er dan voor dat u zelfverzekerd onderhandelt met de verkoper.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (7)

Verkoper krediet hypotheek calculator

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (8)

Wanneer moet ik een krediet voor de sluitingskosten vragen aan de verkoper?

Of de verkoper uw bod accepteert, hangt af van de vastgoedmarkt, het onroerend goed en de verkoper.

Wees realistisch tijdens het onderhandelen en houd rekening met het perspectief van de verkoper. Het omgaan met verkopers kan bijvoorbeeld moeilijker zijn op een verkopersmarkt, wanneer de huizenprijzen hoog zijn en het aanbod laag. Aan de andere kant heb je meer geluk op een kopersmarkt als het aanbod groter is dan de vraag en er veel huizen te koop staan.

Overleg in het algemeen met uw makelaar en geldschieter om te bepalen wat het beste moment is om verkoperskrediet aan te vragen en om advies te krijgen bij het onderhandelen over de voorwaarden van de verkoop.

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (9)

Aanvullende informatie over verkoperstegoeden

Verkoperskrediet | Kan de verkoper de sluitingskosten van de huizenkoper betalen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5829

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.