Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (2024)

  • Ik ben in de zomer van 2022 begonnen met het doorverkopen van gebruikte sneakers om mijn sneakerverslaving makkelijker te kunnen betalen.
  • Ik heb persoonlijk en op Poshmark schoenen verkocht, maar mijn favoriete platform om sneakers te verkopen is Goat.
  • Het is niet perfect. De kosten zijn hoog, maar de gebruikerservaring op de Geit-app is zeer naadloos.

Haal de inside scoop over de grootste verhalen in het bedrijfsleven van vandaag, van Wall Street tot Silicon Valley - dagelijks geleverd.

Bedankt voor het aanmelden!

Krijg toegang tot uw favoriete onderwerpen in een gepersonaliseerde feed terwijl u onderweg bent.

In de zomer van 2022 ben ik begonnen met het doorverkopen van kicks.

Net als vele anderen voelde ik dankzij het record last van stijgende voedsel- en gasprijzen9,1% inflatie in juni. Adidas, Nike en andere grote sneakerbedrijven waren ook begonnen de schoenenprijzen met ongeveer te verhogen$ 10 op populaire modellen.

Dit alles maakte me erg selectief over welke schoenen ik kocht. Ik begon veel algemene release Nike Dunks door te geven,Air Jordans, Yeezys en New Balance schoenen. En plotseling voelde niet elke samenwerkingssneaker als een must-have voor mijn collectie.

Toen heb ik me ook gecommitteerd aan een systeem: twee nieuwe sneakers erin, één gebruikte sneaker eruit. Met andere woorden, ik begon geld te verdienen met mijn gebruikte sneakercollectie voor extra geld om nieuwe schoenen te kopen. Ik koop niet met opzet sneakers in de detailhandel om ze met winst om te draaien.

Het punt is niet om de volledige kosten van de schoen te dekken, maar om in plaats daarvan een deel van de prijs te compenseren. In wezen huur ik een schoen voor een paar maanden totdat ik er een nieuw huis voor wil vinden.

Ik bezit momenteel ongeveer 50 paar sneakers,Exclusief hardloopschoenen. Ze variëren vanNike en Jordaniëtot Adidas classics, Yeezys en New Balance schoenen. Mijn favoriete paar is de Adidas Yeezy "Wave Runner" die ik op Yeezy Day 2021 in de winkel heb gekregen.

Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (1)

Danni Santana

Veel sneakerheads kunnen hele kamers vullen met hun collectie, maar ik heb rekeningen en zou ooit met pensioen willen gaan. Ik nam ook een pauze van ongeveer zes jaar van het verzamelen van schoenen rond de universiteit en begon in 2019 opnieuw.

Ik heb het afgelopen jaar persoonlijk en op Poshmark schoenen verkocht, maar mijn favoriete platform om sneakers te verkopen is Goat. Ik heb tot nu toe ongeveer $ 500 op het platform verdiend.

Het is niet perfect. Maar in tegenstelling tot zijngrotere rivaal StockX, Goat staat verkopers toe versleten sneakers te vermelden. Ook sneakers met mankementen zijn prima te noemen. Het bedrijf authenticeert zelfs alle gebruikte schoenen, naast nieuwe, wat kopers meer vertrouwen geeft dat ze geen replicaparen kopen.Poshmark verifieert itemsdie verkopen voor minstens $ 500.

Geit is een zeer gerespecteerde marktplaats voor wederverkoop. Het bedrijf fuseerde metconsignatieverkoper Flight Club in 2018. Foot Locker geïnvesteerd$ 100 miljoen in Goat Groupeen jaar later.

Uw eerste verkoop doen op Goat

Van de ongeveer 10 gebruikte sneakers die ik heb doorverkocht, zijn er drie gekocht op Goat, waaronder de Yeezy 450 "Utility Black" en de Retro Jordan 12 "Playoffs". Normaal gesproken duurt het ongeveer een week van het verkopen van een schoen tot het ontvangen van mijn betaling. Daarentegen kan het naar mijn ervaring tot twee weken duren om een ​​paar schoenen te ontvangen die op Goat zijn gekocht.

Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (2)

Danni Santana

Er zijn veel factoren die bepalen welke schoen ik te koop aanbied. Hoe vaak heb ik de sneakers gedragen? Hoe lang heb ik ze in bezit? Hoeveel schoenen heb ik van dezelfde kleur? Hoeveel geld kan ik er redelijkerwijs voor krijgen?

Sommige schoenen - zoals een gloednieuw paar Nike LDWaffle x Sacai x CLOT "Orange Blaze" -sneakers - worden in de meeste maten verkocht voor onder de detailhandel op Goat. De schoen heeft een doorschijnend bovenwerk, waardoor andere mensen je voeten kunnen zien. Ik zou een verlies van $ 70 nemen na aftrek van kosten als ik mijn versleten maat 11 paar zou verkopen. Aan de andere kant zou mijn versleten Jordan 4 "White Oreo" $ 375 opbrengen in vergelijking met de $ 210 die ik in de winkel betaalde.

Verkoper worden op Goat is eenvoudig. Verzoek om er een te worden op het tabblad "verkopen" in de app. Ervan uitgaande dat u al een account hebt om bij Goat te kopen, heeft het bedrijf al de meeste van uw gegevens die nodig zijn om verkoper te worden, inclusief een telefoonnummer en verzendadres.

Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (3)

Danni Santana

Eenmaal goedgekeurd, begin je met een verkopersbeoordeling van 90, vergeleken met Poshmark, waar je je opwerkt van een 0% "Posh Ambassador" -status naar 100%. Geitenverkopers voegen twee punten toe aan hun beoordelingen na elke voltooide verkoop. Het annuleren van bestellingen of het niet verzenden van bestellingen binnen twee werkdagen zal uw verkopersbeoordeling schaden, wat resulteert in hogere vergoedingen die aan Goat worden betaald.

Verkopers beginnen door Goat een commissie van 9,5% te betalen, naast een vast bedrag van $ 5 voor verkopers in de VS. Beide zijn goedkoper danStockX's kosten van 10% en $9, maar nog steeds prijzig. Poshmark neemt een vaste 20% van de totale verkoop.

Om een ​​schoen te vermelden, zoek je naar de sneaker die je wilt verkopen op SKU of naam. Vul dan de maat en de staat van de doos en schoen in. Geit vraagt ​​ook om een ​​reeks afbeeldingen van verschillende hoeken van de schoen, samen met een foto van het maatlabel op de doos. Zorg ervoor dat je foto's maakt met natuurlijk licht. Sommige advertenties hebben foto's die er gewoon lui uitzien. U kunt ook extra foto's uploaden om op te vallen tussen andere advertenties.

Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (4)

Danni Santana

De laatste stap is het bepalen van de prijs waarvoor u uw schoenen wilt vermelden. Ik stel mijn prijs graag vast op precies $ 50 lager dan waar de schoen nieuw voor gaat in mijn maat. Er moet een aanzienlijk verschil zijn tussen uw prijs en wat de schoen nieuw verkoopt. Ik vind dat dit tot een snellere verkoop leidt, vooral als je schoenen in goede staat verkeren. Sommige vermeldingen op Goat zijn soms veel te hoog geprijsd, wat in uw voordeel kan werken.

Wat te doen na een verkoop op Goat

Wanneer je een e-mail of pushmelding van Goat ontvangt dat je schoenen zijn verkocht, bevestig dan eerst de verkoop in de app. Vervolgens heb je een paar dagen de tijd om je schoen bij UPS af te geven. Geloof me, Goat zal niet verlegen zijn om je eraan te herinneren de schoenen te verzenden.

Het is het beste om een ​​extra schoenendoos, printer en tape in huis te hebben. Mijn lokale UPS brengt nu kosten in rekening voor het printen van het prepaid verzendlabel en het afplakken van de doos. Ik vermoed dat die van jou dat ook doet. De tarieven van Goat zijn al hoog genoeg zonder UPS nog eens $ 4 tot $ 5 dollar te hoeven betalen.

Werk na verzending van de schoenen de vermelding in de app bij om Goat en de koper te informeren dat de schoenen zijn verzonden voor authenticatie. In mijn ervaring kunnen er twee tot vier dagen verstrijken voordat Geit de schoenen ontvangt en authenticeert.

Maar zodra de schoen is geverifieerd, krijgt u toegang tot uw verdiensten in de Geit-app. U kunt dat geld gebruiken om andere schoenen op de marktplaats te kopen. Maar de meeste mensen, zoals ik, willen hun geld bij de hand hebben om mogelijk hun volgende sneaker voor de detailhandel te kopen.

Nu komt mijn grootste klacht met Geit. Het bedrijf rekent een vergoeding van 2,8% om uw geld naar uw betaalrekening over te maken. Dat is bovenop de andere vergoedingen die je al hebt betaald. UPS-kosten niet meegerekend, een paar schoenen van $ 200 die op Goat worden verkocht, leveren u ongeveer $ 170 op.

Ik blijf in de toekomst schoenen verkopen op Goat. Maar ik houd mijn opties open, vooral als StockX de verkoop van gebruikte schoenen begint toe te staan. Ik zal zeker profiteren van hun periodieke promoties op verkoperskosten waarvan ik in het verleden tot 50% korting heb gezien.

Voor nu doet Geit het werk. het is niet perfect. Maar de gebruikerservaring op de app is heel naadloos. Het platform biedt een makkelijke manier om snel schoenen te verkopen die je amper draagt ​​of waar je spijt van hebt.

Ik verkoop gebruikte sneakers op Goat om te betalen voor nieuwe paren die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Hier leest u hoe u een verkoop op het wederverkoopplatform kunt garanderen. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6511

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.