Hoe u studiepunten kunt verdienen terwijl u op de middelbare school zit (2024)

Door tijdens de middelbare school een voorsprong te krijgen op studiepunten, bespaart u geld, maakt u indruk op de toelatingsafdelingen van de universiteit en krijgt u meer flexibiliteit. Studiepunten verdienen op de middelbare school is een geweldige manier voor studenten om initiatief te nemen, hun kansen op toelating te vergroten, hun interesses te verkennen of iets nieuws te proberen. Door studiepunten te behalen terwijl ze nog op de middelbare school zitten, kunnen studenten sneller afstuderen, minder geld uitgeven en zichzelf positioneren voor succes.

Er zijn verschillende manieren om studiepunten te verdienen terwijl je nog op de middelbare school zit, waaronder het volgen van college- of AP-lessen, het testen van vereisten en vroeg inschrijven. Ontdek deze en andere opties hieronder.

7 manieren om studiepunten te verdienen tijdens de middelbare school

  1. Geavanceerde plaatsingsklassen
  2. Cambridge AICE-klassen
  3. Internationaal baccalaureaat diplomaprogramma
  4. College Level Examen Programma Examens
  5. Dubbele inschrijving
  6. Zomer College
  7. Vroege inschrijving

Populaire online bachelorprogramma's

Lees meer over startdata, het overdragen van studiepunten, beschikbaarheid van financiële steun en meer door contact op te nemen met de onderstaande universiteiten.

1.Geavanceerde plaatsingsklassen

Ontwikkeld door CollegeBoard, een nationale non-profitorganisatie voor onderwijs,geavanceerde plaatsing(AP) lessen bereiden studenten voor op tests op universitair niveau in meer dan 30 vakken. Studenten die aan het einde van het jaar slagen voor AP-tests, ontvangen studiepunten die van toepassing zijn op instellingen in Noord-Amerika.

Middelbare scholen met AP-programma's bieden meestal lessen aankerncompetentieszoals Engelstalige compositie, Amerikaanse geschiedenis, informatica, scheikunde en muziektheorie. De meeste examens kosten $ 95, maar studenten in financiële nood komen mogelijk in aanmerkingtariefverlagingen. Examens vinden elk jaar in mei plaats en scoren studenten op a1-5 schaal.

Het krediet- en toelatingsbeleid voor AP-studenten verschilt per hogeschool of universiteit. CollegeBoard meldt dat de meeste scholen plaatsing of studiepunten aanbieden voor studenten met scores van drie of hoger, maar het is goed om bij de beoogde school na te gaan wat het exacte beleid is.

2.Cambridge AICE-klassen

Studenten kunnen op de middelbare school ook studiepunten verdienen door lessen Cambridge Advanced International Certificate of Education (AICE) te volgen.Deze cursussenbestrijken meer dan 50 vakken in vier hoofdgroepen: wiskunde en wetenschappen, talen, geesteswetenschappen en kunst, en interdisciplinaire vakken. Deze lessen stellen leerlingen in staat hun interesses te verkennen en tegelijkertijd aanvullende academische vaardigheden op te doen.

Universiteiten wereldwijdCambridge AICE-klassen herkennenvanwege hun alomvattende nauwgezetheid. Gekwalificeerde leerlingen kunnen elke zomer deelnemen aan examens voor gevorderden (A) of gevorderde ondergeschikten (AS). Cursussen op A-niveau hebben een uitgebreidere aanpak en duren doorgaans langer dan AS-cursussen. Studenten kunnen beginnen met een AS-curriculum voordat ze uitbreiden naar klassen op A-niveau.

Cambridge AICEklassen klassenop een schaal van A (hoogste prestatie) tot E (minimale prestatie). Examenuitkomsten resulteren in een bepaald aantal studiepunten - meer voor A-niveau, minder voor AS-niveaus - en studenten met minimaal zeven studiepunten kunnen deCambridge AICE-diploma.

3.Internationaal baccalaureaat diplomaprogramma

Het International Baccalaureate (IB)-programma gebruikt een vergelijkbare benadering als Cambridge AICE, maar beoordeelt verschillende inhoudsgebieden en duurt ongeveer twee jaar. Afgestudeerden krijgen eeninternationaal erkend diplomadat blijk geeft van bekwaamheid en vaardigheid in drie kernelementen en een enkel onderwerp zoals gekozen door elke student. Opties zijn wiskunde, wetenschap of kunst. Alleengoedgekeurde scholenkan IB-diplomaprogrammering beheren.

IB-examensecties worden gescoord op een schaal van 1-7 en omvattenschriftelijke beoordelingenin elke cursus of programmagebied. IB combineert individuele beoordelingsscores om een ​​definitief diplomaresultaat te berekenen. Diplomazoekers hebben minimaal 24 punten nodig.

Meer dan 3.000 hogescholen en universiteiten over de hele wereldaccepteer transcripties van IB-diploma's, maar net als bij andere methoden om studiepunten te verdienen op de middelbare school, varieert het individuele beleid.

4.College Level Examen Programma Examens

Examenprogramma op universitair niveau(CLEP)-examens zijn een geweldige manier voor gemotiveerde studenten met sterke studievaardigheden om studiepunten te behalen op de middelbare school. Deze tests zijn vergelijkbaar met AP-examens, maar ze bieden geen gestructureerde lessen voorafgaand aan de beoordeling. In plaats daarvan bereiden studenten zich zelf voor en bouwen ze hun eigen kennis op universitair niveau op over belangrijke onderwerpen.

CollegeBoard neemt het hele jaar door CLEP-examens af operkende testcentraen is onlangs begonnen met de uitvoeringtoezicht op afstand. Examenskosten $ 89en bestrijken compositie en literatuur, wereldtalen, geschiedenis en wetenschap, bedrijfskunde, en wetenschap en wiskunde.

Testpersonen ontvangen een geschaalde score voor elk examen, variërend van 20-80 punten.Dat meldt CollegeBoard, beveelt de American Council on Education aan dat universiteiten krediet verlenen voor scores van 50 of hoger. Individuele scholen kunnen hun eigen scoredrempels instellen.

5.Dubbele inschrijving

In tegenstelling tot AP-, IB- of Cambridge AICE-opties, die allemaal voorbereidend onderwijs bieden dat bedoeld is voor middelbare scholieren, betekent dubbele inschrijving dat je je inschrijft voor volledige collegeklassen terwijl je nog naar de middelbare school gaat. Leerlingen voltooien opdrachten op universitair niveau en ontvangen studiepunten die van toepassing zijn op zowel hun middelbare schooldiploma's als daaropvolgende universitaire graden.

Volgens deCommunity College-onderzoekscentrum, biedt meer dan 70% van de middelbare scholen in de VS dubbele inschrijving om de overgang naar een universiteit te vergemakkelijken. Organisaties zoals de National Alliance of Concurrent Enrollment Partnershipsrichtlijnen opstellendie deze praktijk informeren.

Studenten die geïnteresseerd zijn in dubbele inschrijving moeten hun middelbare schooladviseurs raadplegen om meer te weten te komen over hun opties en om te bepalen welke cursussen ze moeten volgen. Elk college verschilt in de manier waarop het omgaat met instructies voor dubbele inschrijving, dus het is het beste om je eigen onderzoek te doen. Sommige opleidingen bieden online mogelijkheden om de toegankelijkheid te vergroten.

6.Zomer College

Studenten kunnen op de middelbare school ook studiepunten behalen door deel te nemen aan zomerprogramma's. Deze programma's bereiden studenten voor op de universiteitservaring, waardoor ze wat tijd kunnen besteden aan het ontmoeten van nieuwe mensen en het verkennen van hun academische interesses in een universiteitsomgeving.

Een typisch zomercollege-programma biedt cursussen voor studiepunten op gebieden als informatica, economie, geschiedenis en klassiekers. Zomercursussen duren vaak maar zeven weken, waardoor studenten extra tijd hebben om nieuwe contacten te leggen, praktische vaardigheden op te doen of te werken aan aanmeldingen voor een universiteit.

In aanmerking komende aanvragers moeten gevorderde middelbare scholieren zijn, en sommige programma's vereisen dat studenten toelating tot het college verdienen om deel te nemen. Anderen bieden online mogelijkheden om de toegankelijkheid te vergroten.

7.Vroege inschrijving

Deze praktijk wordt soms 'vroege toelating' genoemd en geeft bijzonder gevorderde studenten de kans om zich ruim voor de gebruikelijke deadlines in te schrijven voor de universiteit. AlsCollegeBoard wijst erop, dit is een geweldige optie voor studenten die weten naar welke school ze willen gaan en de campus al hebben bezocht om daar contacten te leggen. In sommige gevallen kunnen studenten zich tot een jaar van tevoren inschrijven.

Vroege inschrijving kan studenten een gevoel van gemak geven, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als het collegegeld en de beschikbare beurzen een punt van zorg zijn, is vroege toelating financieel misschien niet zinvol omdat het de kansen van studenten om beurzen te vinden beperkt. Sommige studenten hebben mogelijk ook extra tijd nodig om hun applicaties of academische prestaties op te bouwen, wat niet mogelijk is bij vroege inschrijving.

De meeste scholen bieden verschillende opties voor studenten met een vroege inschrijving. Sommige plannen bieden meer ruimte voor flexibiliteit en keuze, terwijl andere beperkingen bevatten. Als u het beleid van uw beoogde school begrijpt, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen. Lees hieronder meer over elk type plan voor vroege inschrijving.

Plannen voor vroege beslissingen

Aanvragers moeten de school bijwonen als ze worden toegelaten. Dit restrictieve plan vereist dat studenten aanvragen van andere hogescholen intrekken, wat betekent dat ze niet via een vroege beslissing op meer dan één school kunnen solliciteren. Kandidaten gebruiken deze optie doorgaans alleen voor hun beste school.

Vroege actieplannen

Dit plan biedt wat meer flexibiliteit omdat er geen bindend besluit voor nodig is, dus leerlingen kunnen het bij meerdere scholen gebruiken. Scholen stellen aanvragers van vroegtijdige actie op de hoogte van toelatingsbeslissingen vóór de algemene pool van aanvragers, waardoor ze meer tijd hebben om weloverwogen beslissingen te nemen, vooral wanneer ze te maken hebben met meerdere deadlines.

Vroegtijdige actieplannen met één keuze

Hoewel ze niet zo beperkend zijn als een vroege beslissing, zorgen actieplannen met één keuze ervoor dat studenten zich niet kunnen aanmelden bij andere scholen door middel van vroege actie of vroege beslissing. Dit betekent dat ze via het traditionele toelatingsproces aanvragen bij andere scholen moeten indienen. Deze optie vereist geen bindende toezegging.

Voordelen van het verdienen van studiepunten op de middelbare school

Het verdienen van studiepunten op de middelbare school kan je onderscheiden als het gaat om toelating tot de universiteit en toekomstige werkgelegenheid. Andere voordelen zijn:

  • Geld besparen

    Vooraf studiepunten verdienen kan op de lange termijn helpen de collegegeldkosten te verlagen.

  • Daag jezelf uit

    Vroeg beginnen geeft je meer tijd om nieuwe vakken te bestuderen of nieuwe disciplines uit te proberen.

  • Verbeter uw college-aanvraag

    Jij kanversterk uw aanvraagdoor blijk te geven van vaardigheid in materiaal op universitair niveau.
  • Verken je interesses

    Als je geïnteresseerd bent in een bepaald studiegebied, kan het verdienen van studiepunten op de middelbare school je helpen die interesse te verkennen voordat je je eraan vastlegt.

  • Nieuwe vaardigheden opdoen

    Cursussen op universitair niveau helpen studenten bij het ontwikkelen van zachte vaardigheden zoals timemanagement, kritisch denken en communicatie.

  • Bereid je voor op geavanceerde cursussen

    Het testen van introductie- of remedial-cursussen maakt de weg vrij voor studie op hogere niveaus.

  • Ontmoet nieuwe collega's en docenten

    Netwerken speelt een belangrijke rol in de universiteit en carrières. Als u zich inschrijft voor geavanceerde cursussen, kunt u professionele contacten leggen met gelijkgestemde mensen.

  • Sneller afstuderen

    Door op de middelbare school studiepunten te verdienen, hoef je die cursussen later niet meer te volgen, wat je tijd en collegegeld bespaart.

Veel Gestelde Vragen

Wat is collegegeld?

Studiepunten zijn een gestandaardiseerde manier om onderwijsvereisten en voortgang naar een diploma te meten. De meeste collegeklassen resulteren in 3-5 studiepunten, die scholen toepassen op uw studierichting.

Hoeveel studiepunten kun je op de middelbare school krijgen?

Uw studielast hangt af van uw omstandigheden en de scholen die u bezoekt. Geïnteresseerde studenten moeten samenwerken met schoolbegeleiders en toekomstige hogescholen raadplegen voor meer informatie.

Hoe heet het als je colleges volgt op de middelbare school?

Deze praktijk wordt vaak "dubbele inschrijving" of "gelijktijdige inschrijving" genoemd. Studenten volgen cursussen op universitair niveau en voldoen tegelijkertijd aan de eindvereisten voor hun middelbare schooldiploma.

Header Image Credit: Afbeeldingen mengen - Peathegee Inc | Getty-afbeeldingen

Gerelateerde bronnen voor de middelbare school

Meer bronnen die relevant zijn voor het onderwerp om uw kennis uit te breiden.
Hoe u studiepunten kunt verdienen terwijl u op de middelbare school zit (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6404

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.