Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (2024)

6 stappen om een ​​handelsaccount te openen

  1. Kies een makelaar
  2. Selecteer uw lidmaatschapsniveau
  3. ID opgeven
  4. Bankrekening koppelen
  5. Aanvraag indienen
  6. Begin met handelen

Als u in aandelen wilt beleggen, moet u zich aanmelden bij een effectenmakelaar.

Je hebt hier 2 keuzes - je kunt de diensten van een traditioneel inhurenfullservice makelaarof u kunt zelf handelen via een online broker (handelsplatforms voor aandelen).

Met online brokers kunt u via internet aandelen van beursgenoteerde bedrijven kopen en verkopen. U kunt een account aanmaken en deze wordt meestal binnen 1-2 werkdagen geactiveerd.

Waar u voorheen een makelaar moest bellen om de aandelen voor u te kopen en verkopen, kunnen beleggers tegenwoordig direct handelen door een online effectenrekening te openen tegen veel lagere kosten.

Onze topkeuze voor

Lage kosten

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (1)

IG-aandelenhandel

Finder-prijs

Onze topkeuze voor

Onderwijs & leren

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (2)

eToro

Finder-prijs

Onze topkeuze voor

Australische aandelen

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (3)

CMC Markten Invest

Finder-prijs

Voor onze topkeuzes hebben we onze Finder-partners vergeleken met behulp van een eigen algoritme in augustus 2022. Houd er rekening mee dat onze topkeuzes misschien niet altijd de beste voor u zijn. U wordt aangemoedigd om zelf te vergelijken om er een te vinden die voor u werkt. Lees onzevolledige methodologie hierom meer te weten te komen.

  • Handel in aandelen

1 - 5 van 5

Regelmatig bijgewerkt

Belangrijk:De weergegeven standaard makelaarskosten zijn de handelskosten voor nieuwe klanten om $ 1.000 aan Australische of Amerikaanse aandelen te kopen. Waar een platform verschillende kosten in rekening brengt voor zowel Amerikaanse als Australische aandelen, laten we de laagste van de twee zien. Waar zowel door CHESS gesponsorde aandelen als bewaaraandelen worden aangeboden, tonen we de goedkoopste optie.

Als u een historische periode neemt, kan het kopen van aandelen een financieel lonende ervaring zijn.

Terwijl de aandelenmarkt volatiel zal zijn, als je een historisch perspectief neemt, aandelenmarktindexen, zegt de AustraliërASX200of de VS, hebben in het verleden altijd een nieuw hoogtepunt bereikt, ook al zijn prestaties uit het verleden geen betrouwbare indicator voor toekomstige rendementen.

Dit betekent niet dat elk bedrijf dat op een beurs is genoteerd, geld zal verdienen. In feite zal de meerderheid van de bedrijven op een index slechter presteren dan de markt als geheel. Maar winnaars zullen verliezende aandelen vaak compenseren.

Om dit punt te illustreren, geeft Vanguard elk jaar een grafiek vrij die laat zien hoe $ 10.000 geïnvesteerd over 30 jaar eruit zou zien.

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (9)

Vanguard indexfondsgrafiek

Zoals u kunt zien, omvat deze periode meerdere recessies, conflicten en veranderende politieke regeringen. Maar vanuit een marktperspectief zou u financieel hebben gewonnen als u aandelen had gekocht en aangehouden.

Verschillende online aandelenhandelsplatforms hebben een reeks verschillende functies en markten waarin u kunt beleggen. Daarom moet u uw behoeften en doelstellingen zorgvuldig overwegen voordat u zich aanmeldt. Als u bijvoorbeeld Australische aandelen wilt kopen, moet u een ASX-aandelenhandelsaccount openen. Als u Amerikaanse aandelen wilt kopen, heeft u een platform nodig met toegang tot Wall Street.

Enkele van de belangrijkste dingen om te overwegen zijn de volgende:

    • Handelservaring.Sommige online aandelenhandelsplatforms bijvoorbeeldCommSecEnEigen rijkdom, zijn ontworpen voor particuliere beleggers in plaats van voor institutionele beleggers en handelaren. Andere handelsplatforms hebben speciale functies die zijn gericht op zeer ervaren handelaren, zoals geavanceerde grafiektools, snelle uitvoering van transacties en live marktgegevens. Deze functies kunnen echter kosten met zich meebrengen en voegen mogelijk niet veel waarde toe als u een minder ervaren handelaar bent.
    • Beschikbare markten.Sommige platformen voor het verhandelen van aandelen bieden alleen toegang tot bedrijven die genoteerd zijn aan de Australian Securities Exchange (ASX), terwijl andere u ook toestaan ​​omhandelt op internationale markten.Sommige handelsplatforms zullen ook toegang bieden tot andere handelsinstrumenten, zoalsforexEncontracten voor verschil(CFD's).
    • De kosten die ermee gemoeid zijn.Er zijn 2 hoofdkosten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een platform voor het verhandelen van aandelen: de makelaarskosten en de lopende kosten. De bemiddelingskosten zijn van toepassing elke keer dat u een transactie plaatst en bedragen gewoonlijk tussen de $10 en $25, afhankelijk van de grootte van de transactie. Nieuwere aanbieders komen op de markt en willen concurreren op prijs. Lopende abonnementskosten worden maandelijks in rekening gebracht en variëren afhankelijk van de provider en de accountfuncties die u selecteert.
    • Handelsmiddelen.Van educatieve tutorials tot onderzoek en beleggingsadvies, bekijk welke tools een platform biedt om u te helpen weloverwogen handelsbeslissingen te nemen.
    • Klantenservice.Als je ooit een probleem hebt of hulp nodig hebt bij een transactie, controleer dan of je toegang hebt tot snelle en behulpzame klantenondersteuning.

Beleggers moeten prioriteit geven aan eenvoud, veiligheid en kosteneffectiviteit bij het kiezen van een handelsplatform.

Dit kan inhouden dat de gebruikersinterface en beveiligingsfuncties van een platform worden onderzocht, evenals de vergoedingen en commissiestructuren.

Selecteer een platform dat een breed scala aan beleggingsopties biedt, zoals ETF's. Zorg er ook voor dat het platform aansluit bij uw individuele investeringsdoelen en risicobereidheid.

Zoek altijd naar een platform dat CHESS/HIN eigendom toestaat. Dat betekent dat u uw aandelen op uw naam bezit.

Zorg er ten slotte voor dat het platform een ​​AFSL (Australian Financial Services Licence) heeft voor de gemoedsrust dat het wordt gereguleerd door ASIC.

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (10)

Chris Brycki
Oprichter, Stockspot

Hoe beginners handels-apps kunnen gebruiken

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen

Het exacte proces voor het openen van een aandelenhandelsaccount varieert afhankelijk van het handelsplatform dat u selecteert. U moet echter over het algemeen de volgende stappen uitvoeren wanneer u zich aanmeldt:

  1. Kies uw makelaar. Onderzoek een reeks opties om de online effectenmakelaar te vinden die alle gewenste functies biedt voor een betaalbare prijs. Sommige aanbieders bieden ook een keuze aan platforms voor het verhandelen van aandelen - bijvoorbeeld een gratis webgebaseerd platform voor informele beleggers en een ingewikkelder softwarepakket met een maandelijks abonnementsgeld voor ervaren handelaren.
  2. Kies uw lidmaatschapsniveau.Sommige providers bieden een keuze uit lidmaatschapsniveaus, elk met een ander niveau van functies en een ander doorlopend tarief. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u moet kiezen tussen een bronzen, zilveren of gouden handelsrekening.
  3. Geef uw gegevens door.U moet uw volledige naam en een geldig identiteitsbewijs met foto opgeven, evenals uw e-mailadres, telefoonnummer, woonadres en belastingdossiernummer (TFN).
  4. Koppel je bankrekening.U moet details verstrekken over de bankrekening die zal worden gebruikt om uw transacties te financieren en mogelijk moet u een minimumbedrag storten. Sommige aandelenhandelsplatforms vereisen ook dat u een cashmanagementrekening opent bij een specifieke financiële instelling voordat u kunt beginnen met handelen.
  5. Dien uw aanvraag in.Uw aanvraag voor het openen van een aandelenrekening wordt doorgaans binnen 1 à 2 werkdagen verwerkt.
  6. Begin met handelen.Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u inloggen op uw account en beginnen met handelen.

Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat het een stuk eenvoudiger kan zijn om een ​​aandelenrekening te openen als u een bestaande klant bent van dezelfde financiële instelling, bijvoorbeeld als u een CommBank-klant bent en een CommSec-aandelenrekening opent. In dit geval hoeft u uw naam, contactgegevens of identiteitsbewijs niet op te geven.

  • Dit is afhankelijk van het aandelenhandelsplatform dat u selecteert. Sommige zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Australië, terwijl andere klanten van over de hele wereld accepteren.

  • Bekijk onzestapsgewijze handleiding voor het online kopen van aandelenvoor alle informatie die u nodig heeft om aan de slag te gaan.

  • Ja, veel online aandelenmakelaars bieden ook een telefonische handelsservice aan.

  • Niet noodzakelijk. U kunt aandelen kopen in een float (ook wel beursintroductie of IPO genoemd) door een aanvraagformulier in het prospectus in te vullen en per cheque te betalen, terwijl het ook mogelijk is om aandelen te kopen via een beheerd fonds. U kunt misschien zelfs aandelen kopen in het bedrijf waarvoor u werkt als onderdeel van een aandelenplan voor werknemers.

  • Niet noodzakelijk. Volgens bovenstaande vraag kunt u ook aandelen kopen via een IPO, beheerd fonds of aandelenplan voor werknemers.

  • Ja, op veel platformen kun je een gezamenlijke rekening openen.

  • Ja. Dit zijnCommSec,ANZ Aandelen beleggen,gepaktEnWestpac online beleggen.

Vrijwaring:Deze informatie mag niet worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van futures, aandelen, ETF's, CFD's, opties of een specifieke aanbieder, dienst of aanbieding. Er mag niet op worden vertrouwd als beleggingsadvies of opgevat als het geven van aanbevelingen van welke aard dan ook. Futures, aandelen, ETF's en handel in opties brengen een aanzienlijk risico op verlies met zich mee en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Handelen in CFD's en forex met een hefboom brengt een hoger risico met zich mee om snel geld te verliezen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. Overweeg uw eigen omstandigheden en win uw eigen advies in voordat u handelt. Lees de Product Disclosure Statement (PDS) en Target Market Determination (TMD) voor het product op de website van de aanbieder.

Hoe een aandelenhandelsaccount te openen in Australië | Vinder (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6063

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.