CVV-codes: hoe u ze kunt omzeilen en sites die ze niet nodig hebben: editie 2023 (2023)

Heb je je ooit afgevraagdhoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code? Of heb je je ooit afgevraagd waarom CVV-codes eigenlijk bestaan, en zijn ze echt nodig? Als je nieuwsgierig bent naarhoe CVV-codes te omzeilenen u niet zeker weet waarom u of uw klanten ze moeten gebruiken, zal deze gids u uitleggen waarom CVV-codes bestaan ​​en hoe ze u en uw klanten kunnen beschermen tegen creditcardfraude.

Inhoudsopgave

 • Wat is een CVV-code op een bankpas of creditcard?
 • CVV-codes voor verschillende creditcards
 • Over CVV-codes
 • Drie soorten CVV-codes
  • CVV1
  • CVV2
  • Dynamische CVV (ook iCVV genoemd)
 • Hoe beschermt een CVV-code uw account?
  • Card-present transacties
  • Kaart-niet-aanwezige transacties
 • Voordelen van een CVV-code
 • Een betaling uitvoeren zonder CVV-code: beveiligingsproblemen
  • Is het veilig om een ​​CVV-code in te geven tijdens een transactie?
  • Zijn CVV-codes gerelateerd aan pincodes?
  • Kunnen CVV-codes volledige bescherming bieden tegen fraude?
 • Hoe een betaling te doen zonder een CVV-code
 • Werk samen met Zenti

Wat is een CVV-code op een bankpas of creditcard?

Als je ooit een drie- of viercijferig nummer op je creditcard hebt gezien, heb je de CVV-code gevonden. Een acroniem voor Card Verification Value, een CVV ofSPC-codeis een beveiligingsfunctie die identiteitsdiefstal, oplichting en creditcardfraude helpt voorkomen.

Waar staat de CVV-code en hoe vind je deze? Het antwoord hangt af van het type kaart dat u heeft, omdat elke grote creditcard een ander formaat voor zijn code gebruikt.

CVV-codes voor verschillende creditcards

Voor VISA, Mastercard en Discover is het standaard CVV-nummer een driecijferig nummer dat is afgedrukt naast het witte handtekeningpaneel op de achterkant van de kaart. Op American Express-kaarten is de CVV een viercijferige code die op de voorkant van uw kaart staat, boven uw rekeningnummer aan de rechterkant.

Elke creditcard heeft twee CVV-codes: de code die op uw kaart is afgedrukt (en wordt gebruikt voor persoonlijke aankopen) en de andere die is gecodeerd in de magneetstrip van uw kaart en wordt gebruikt voor aankopen waarbij de kaart niet aanwezig is.

CVV-codes worden volgens de creditcardmaatschappij ook met verschillende acroniemen aangeduid. Hier zijn ze in één oogopslag:

 • VISUM: CVV2
 • Mastercard: CVC2
 • Ontdekken: CID (kaartidentificatienummer)
 • American Express: CID
 • Debetkaarten: CSC (Card Security Code)

Als u zich zorgen maakt over het leren van klantenhoe CVV-codes te omzeilen, kan Zenti u de tools geven die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw klanttransacties veilig en beveiligd zijn. Als een landelijke leider in het verstrekkenrisicovolle creditcardverwerkingvoor handelaarsaccounts kan Zenti u helpen goedgekeurd te worden, zodat u een breed scala aan betalingen kunt accepteren, inclusief alle gangbare creditcards, zelfs als u in het verleden betalingsverwerkingsservices bent geweigerd. Met de extra beveiliging die u van Zenti krijgt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat klanten lerenhoe CVV-codes te omzeilen.

Over CVV-codes

Als je het je afvraagthoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code, helpt het om eerst te begrijpen wanneer en waarom ze zijn gemaakt.

CVV-codes warenuitgevonden in 1995door een in het VK gevestigde Equifax-medewerker Michael Stone. Oorspronkelijk was de CVV een alfanumerieke kaartverificatiecode die uit 11 tekens bestond, maar gelukkig voor consumenten en handelaren heeft de UK Association of Payment Clearing Service deze gewijzigd in een driecijferig nummer. Mastercard was de eerste creditcard die deze kaartbeveiligingscode begon te gebruiken in 1997, gevolgd door American Express in 1999 en VISA in 2001. Deze grote creditcardmaatschappijen haastten zich om CVV-codes te implementeren, voornamelijk vanwege de snelgroeiende groei van online retailers, evenals toenemende bezorgdheid van kaarthouders over hackers en oplichters.

Drie soorten CVV-codes

Dit zijn de drie belangrijkste soorten CVV-codes (hoewel ze volgens elke creditcardmaatschappij verschillende namen kunnen hebben):

CVV1

Een CVV1-code beschermt alle soorten "kaart-aanwezige" transacties waarbij de fysieke kaart aanwezig is. Bij deze transacties wordt het nummer of de chip ingevoerd of wordt de magneetstrip geveegd.

CVV2

Een CVV2-code wordt specifiek gebruikt om te valideren“kaart-niet-aanwezig”transacties, die kunnen verwijzen naar online aankopen, telefoonaankopen, contante voorschotten en andere transacties op afstand. Zoals de naam al aangeeft, verwijst "kaart niet aanwezig" naar betalingen die zijn gedaan wanneer de fysieke creditcard niet aanwezig is. Dit kan soms via eenbetalingsgateway.

Dynamische CVV (ook iCVV genoemd)

Recente technologie die bekend staat als de dynamische CVV (of iCVV) wordt gebruikt in chipkaarten en contactloze transacties, zoals die met mobiele apps, zoals Affirm.com. De dynamische CVV kan een klein elektronisch scherm aan de achterkant van de kaart bevatten met een code die elke 30 of 60 minuten verandert, of u kunt de klant een sms of e-mail sturen met een unieke eenmalige pincode, die slechts een paar uur kan worden gebruikt. Dynamische CVV is nog steeds een nieuwe technologie, dus het wordt niet zo veel gebruikt als CVV1 en CVV2.

Hoe beschermt een CVV-code uw account?

Bij het besprekenhoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code, is het belangrijk om duidelijk te maken wat CVV-codes precies doen en hoe ze uw creditcard en verkopersaccount kunnen beschermen.

In wezen draait het bij een CVV-code allemaal om beveiliging, wat een grote zorg is voor elke handelaar of kaarthouder. Volgens statistieken van Juniper Research waren wereldwijde e-commerce-verkopers op weg om evenveel te verliezen als20 miljard dollarin 2021 wegens criminele activiteiten. Dit soort activiteiten kan allerlei vormen van creditcardfraude omvatten, waaronder identiteitsdiefstal, gestolen kaarten, phishing (versturen van valse "bedrijfs"-e-mails om persoonlijke informatie te verkrijgen), computerhacks enfrauduleuze terugboekingen(door de bank uitgegeven creditcardretouren). Daartoe waren CVV-codes de eerste belangrijke verdedigingslinie voor creditcards in het internettijdperk, en ze zijn nog steeds effectief voor een breed scala aan beveiligingsproblemen.

Zo werken CVV-codes:Elke creditcard heeft een uniek nummer van drie cijfers (of vier cijfers in het geval van American Express) dat op de kaart is gedrukt. Wanneer een klant een aankoop doet en een transactie start, wordt de CVV ingevoerd om de identiteit van de klant te valideren.

In wezen doorlopen creditcards een authenticatieproces in twee stappen dat gebruikmaakt van twee stukjes informatie - het creditcardnummer en de CVV - om te bevestigen dat de koper inderdaad de echte kaarthouder is.

Vanaf hier helpt het om uit te leggen hoe CVV-codes anders worden ingevoerd voor persoonlijke en online of externe transacties.

Card-present transacties

Bij transacties waarbij de kaart aanwezig is, wordt de CVV-code op drie manieren ingevoerd in de kaartautomaat bij het afrekenen:

 • Het nummer invoeren in de creditcardautomaat voor een handmatige transactie, bijvoorbeeld wanneer een magneetstrip niet meer werkt
 • Door de magneetstrip in de kaartlezer te halen
 • De chipzijde van de kaart in een chipmachine steken

Bij kaart-aanwezige transacties verifieert het CVV-nummer automatisch dat de fysieke creditcard in het bezit is van de juiste kaarthouder.

Kaart-niet-aanwezige transacties

Wanneer consumenten een kaart-niet-aanwezig-transactie starten, vraagt ​​de handelaar om de CVV-code (als de aankoop via de telefoon is), of de klant voert het CVV-nummer online in tijdens het afrekenen en het betalingsproces.

Zodra het CVV-nummer is ingevoerd, herkent het creditcardbetalingssysteem automatisch de match van de kaart/kaarthouder als echt of weigert de aankoop als dit niet het geval is. Daarom worden betalingen geweigerd als de verkeerde CVV-code wordt ingevoerd.

Op dit moment heeft het CVV-nummer zijn doel gediend. Het is gebruikt om de persoon die de kaart presenteert onmiddellijk te verifiëren als de geldige kaarthouder.

Worden CVV-nummers opgeslagen in een transactie?Het antwoord is nee. CVV-nummers kunnen op geen enkel moment in de transactie worden opgeslagen, noch wordt de CVV opgeslagen of opgeslagen wanneer deze online wordt ingevoerd. Zelfs als een handelaar uw creditcardgegevens in het bestand opslaat, kunnen ze uw CVV niet opslaan. Dit voegt nog een extra beveiligingslaag toe en beschermt zowel de handelaar als de creditcardmaatschappij tegen verlies.

Bezorgd over het beschermen van uwhandelsaccount met een hoog risico? Met Zenti hoef je je geen zorgen te maken dat klanten lerenhoe CVV-codes te omzeilen, omdat Zenti u kan helpen veilige, beveiligde betalingsverwerkingsservices te krijgen die al uw handelstransacties beschermen en stroomlijnen, of ze nu persoonlijk of via uw online winkel worden gedaan.

Voordelen van een CVV-code

Kunnen oplichters lerenhoe kan ik betalen zonder CVV-code?Het is niet waarschijnlijk. CVV-codes bieden een waardevol veiligheidskenmerk dat:

 • Verifieert de identiteit van de kaarthouder tijdens kaart-aanwezige en kaart-niet-aanwezige transacties
 • Voorkomt hacken en volgen omdat de code nooit wordt opgeslagen
 • Elimineert de noodzaak voor het tonen van secundaire identificatie, zoals een rijbewijs
 • Helpt rekeningen van kaarthouders te beschermen tegen oplichters
 • Helpt kaarthouders te beschermen tegen identiteitsdiefstal

Bezorgd over lerende klantenhoe CVV-codes te omzeilen? Overweeg om met een Zenti-expert te praten over hoe ons rooster vanmerchant account dienstenkan extra beschermingslagen toevoegen aan uw betalingen en transacties. Zenti kan u de goedkeuring geven die u nodig hebt, zodat u alle gangbare creditcards, plus mobiele app- en e-check-betalingen naadloos en veilig kunt accepteren zonder onderbrekingen of beveiligingsproblemen.

Hoe een betaling te doen zonder een CVV-code: Veiligheidsproblemen

Als je je nog steeds zorgen maakt over fraudeurs die erachter komenhoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code, zijn hier drie vragen die kaarthouders vaak stellen:

Is het veilig om een ​​CVV-code in te geven tijdens een transactie?

Het antwoord is ja. Het is niet alleen veilig, maar ook noodzakelijk. Gelukkig gebruiken creditcardverwerkers beveiligingsprotocollen om veilige transacties te garanderen. Voor online aankopen gebruiken gerenommeerde verkopers bijvoorbeeld Secure Sockets Layer (SSL)-technologie, een beveiligingsfunctie die gebruikmaakt van een gecodeerde link die is gecertificeerd via een digitaal certificaat. De beste manier om een ​​veilige aankoop te garanderen, is ervoor te zorgen dat u koopt van een site die wordt beschermd door SSL en wordt aangedreven door HTTPS-technologie. Dit type bescherming maakt het buitengewoon moeilijk voor een klant om erachter te komenhoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code, zelfs voor aankopen op afstand.

Zijn CVV-codes gerelateerd aan pincodes?

Het is belangrijk om een ​​persoonlijk identificatienummer (PIN) niet te verwarren met een CVV-code. Pincodes zijn een persoonlijke code die kaarthouders kiezen wanneer ze hun kaartaccount voor het eerst instellen. Pincodes zijn op geen enkele manier gerelateerd aan CVV-codes, behalve dat ze allemaal een extra beveiligingslaag vormen.

Kunnen CVV-codes volledige bescherming bieden tegen fraude?

Helaas niet. CVV-codes zijn niet onfeilbaar. CVV-codes zijn duidelijk zichtbaar op de kaart gedrukt.

Dit betekent dat oplichters bij diefstal van een creditcard toegang hebben tot de CVV-code en tot het rekeningnummer van de creditcard. Daarom is het cruciaal om verloren of gestolen creditcards onmiddellijk te melden bij de uitgevende creditcardmaatschappij. Zodra dit is gemeld, stopt de kaartuitgever onmiddellijk de betaling van alle transacties voor de kaart en geeft de kaarthouder een nieuwe kaart om deze te vervangen. Bovendien controleert uw kaartuitgever zorgvuldig eventuele frauduleuze afschrijvingen op uw kaart en verwijdert deze, zodat kaarthouders niet aansprakelijk zijn.

Hoe een betaling te doen zonder een CVV code

Het is niet meer dan normaal dat u zich afvraagt ​​hoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code.Maar de waarheid is dat je dat meestal niet kunt, behalve in bepaalde gevallen. De enige manier om dit te verduidelijken is door het uit te leggenhoe CVV-codes te omzeilenvoor online aankopen.

Het beste voorbeeld vanhoe CVV-codes te omzeilenis om te winkelen bij een online winkel die er geen nodig heeft. Op het moment van schrijven kunt u nog steeds enkele online retailers vinden die niet om CVV-codes vragen, maar deze aantallen nemen snel af naarmate het aantal gevallen van fraude elk jaar toeneemt.

Het is vermeldenswaard dat sommige mensen virtuele creditcards noemen als voorbeelden vanhoe CVV-codes te omzeilen; maar in feite een echte virtuele creditcard die is uitgegeven door een legitieme bank of creditcardmaatschappijOokheeft een CVV-code, net als een fysieke creditcard.

Avirtuele creditcard(VCC) bestaat alleen in virtuele vorm, dus er is geen fysieke kaart bij betrokken. Het is gekoppeld aan een reeds bestaande creditcardrekening, maar heeft een ander, willekeurig nummer. Dit willekeurige rekeningnummer biedt extra veiligheid, omdat het voor oplichters moeilijk te detecteren is. Bovendien kunnen kaarthouders er eenmalig of tijdelijk gebruik van maken.

Legitieme virtuele creditcards worden uitgegeven door online banken of creditcardmaatschappijen. Virtuele creditcards zijn er in formaten voor zowel eenmalig als meervoudig gebruik, en kaarthouders kunnen een gewenste vervaldatum kiezen en desgewenst zelfs een bestedingslimiet instellen.

Voor verkopers werkt een virtuele creditcard precies zoals een fysieke creditcard, dus het maakt niet uit wanneer de kaarthouder een transactie start of voltooit. Voor klanten kunnen virtuele kaarten in bepaalde gevallen meer controle over financiën en extra veiligheid bieden, maar een legitieme, door een bank uitgegeven virtuele creditcard is geen voorbeeld vanhoe CVV-codes te omzeilen.

Nog steeds bezorgd over lerende hackershoe u een betaling kunt doen zonder een CVV-code? Als u zich zorgen maakt over klanten die erachter komenhoe CVV-codes te omzeilen, kan Zenti u helpen de meest veilige, gestroomlijnde betalingsverwerkingsservices voor uw risicovolle verkopersaccount te krijgen. Met Zenti kunt u goedkeuring krijgen voor alle gangbare creditcards, plus e-check en mobiele app-betalingen, zelfs als u in het verleden deze vitale merchant account-services bent geweigerd. En met Zenti kunt u er zeker van zijn dat elke transactie wordt beschermd met de strengste beveiligingsprotocollen om uw bedrijf en uw klanten te beschermen tegen oplichters.

Werk samen met Zenti

Als u klaar bent om de omzet te verhogen en de klanttevredenheid te verhogen,neem contact op met Zentiom erachter te komen hoe we u kunnen helpen de betalingsverwerking te krijgen die u nodig heeft voor een succesvol bedrijf.

CVV-codes: hoe u ze kunt omzeilen en sites die ze niet nodig hebben: editie 2023 (2)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 20/11/2023

Views: 5413

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.