Credits aan het einde van een film: hoe deze correct te gebruiken • Filmmaking Lifestyle (2024)

Vraag je je tijdens het kijken naar een film wel eens af in welke volgorde de aftiteling verschijnt?

Het kan moeilijk zijn om erachter te komen waar u uw ogen op moet richten als er zoveel namen op het scherm scrollen.

De meeste mensen kennen de aftitelingsvolgorde aan het einde van een film. Maar weet je hoe ze besteld zijn?

De openingstitels vertegenwoordigen de mensen die een rol hebben gespeeld bij het produceren van de film, terwijl de aftiteling degenen vertegenwoordigt die betrokken zijn bij de postproductie.

CREDITS AAN HET EINDE VAN EEN FILM

Wat zijn credits aan het einde van een film?

Credits of aftiteling zijn wat op het scherm verschijnt na het einde van een film.

Ze vermelden meestal mensen die hebben deelgenomen aan een deel van het productieproces en hun rollen. Maar ze kunnen ook andere dingen noemen die tijdens het filmen zijn gebeurd.

Er is geen vaste lengte voor hoe lang aftiteling moet worden weergegeven, maar het is niet ongebruikelijk dat ze gedurende 5 minuten of langer vanaf de onderkant van het scherm omhoog scrollen.

Aftitelingsopdracht in film

Is het je ooit opgevallen dat de volgorde van aftiteling in film en televisie typisch verschilt van de volgorde waarin ze op het scherm verschenen?

De algemene regel is dat de titelkaart aan het einde wordt getoond, terwijl alle andere credits tijdens of na de film worden weergegeven.

Dit lijkt misschien verwarrend, maar er zit een reden achter!

De naam van een persoon wordt meestal vermeld op basis van hoeveel schermtijd ze in de film hadden, dus als je er 2 minuten of minder in zat, staat je krediet hoogstwaarschijnlijk aan het begin.

Als u meer dan 5 minuten op het scherm had, is uw tegoed tegen het einde.

Het belang van filmcredits

We kennen allemaal deaftiteling van een film, of het nu over het scherm scrollen voordat we kijken of opduiken aan het einde van een film.

Maar wat betekenen ze eigenlijk? Wie zit er achter hen? De regisseur, producent, cameraman, acteur - en dat zijn er maar een paar!

Kom meer te weten over deze mensen en hun rollen in je favoriete films.

In de filmindustrie is het gebruikelijk dat films alle bij de productie betrokken medewerkers crediteren.

Deze credits worden aan het einde van een film vermeld en omvatten doorgaans belangrijke bemanningsleden zoals producenten, regisseurs, schrijvers, acteurs en anderen.

De namen die worden vermeld, zijn afhankelijk van zowel het aantal mensen dat betrokken was bij het maken van de film als de regels van welk land van toepassing zijn op degenen die eraan werken - dit kunnen Amerikaanse of internationale normen zijn.

Het zal ook elk bedrijf vermelden dat heeft bijgedragen aan de financiering van het project met hun logo prominent weergegeven naast andere bijdragers.

De gecrediteerde crewleden van een film worden niet vaak gevierd, maar ze hebben een van de belangrijkste banen in Hollywood.

Sla je handen ineen voor de onbezongen helden van de filmindustrie!

Wie beslist welke namen in filmcredits verschijnen?

Filmcredits vermelden meestal de namen van mensen die bij een film betrokken zijn.

Er is echter geen standaardmanier om te beslissen wie er wordt vermeld en hoe prominent ze op het scherm verschijnen.

Sommige sterren krijgen hun eigen titelkaart, terwijl andere worden verbannen naar "speciale dank" of zelfs helemaal niet worden genoemd.

De credits zijn een relatief nieuwe uitvinding in de filmgeschiedenis en er is geen standaard wie bepaalt welke namen op het scherm verschijnen.

In sommige gevallen kan de regisseur of producent besluiten dat ze hun naam genoemd willen hebben; in andere gevallen is het misschien aan de acteurs zelf.

Het opnemen van meer dan één credit voor een persoon kan afhangen van of ze betrokken waren bij aspecten als casten en bewerken - of dat ze toevallig bevriend waren met iemand die dat was.

Een paar jaar geleden keek ik naar een film en merkte dat de naam van een van mijn favoriete acteurs was weggelaten.

Nu vraag je je misschien af ​​hoe dit is gebeurd, want we weten allemaal dat Hollywood zo bezorgd is om ervoor te zorgen dat hun sterren helder schijnen.

Nou, het blijkt dat er eigenlijk mensen zijn die beslissen welke namen in filmcredits worden vermeld en dat ze nogal vreemde regels kunnen hebben over wie er aan het einde op het scherm mag verschijnen.

Om ervoor te zorgen dat een acteur wordt gecrediteerd voor zijn werk op de set, moet hij meer doen dan alleen komen opdagen om te filmen.

Als je bijvoorbeeld geen speciale effecten of stunts uitvoert, komt je naam niet in de aftiteling, zelfs niet als je deel uitmaakte van een scène.

Er zijn veel verschillende criteria die bepalen welke namen aan het einde van een film in de aftiteling verschijnen.

De Academy Awards, of Oscars, hebben specifieke naamgevingsvereisten, evenals andere organisaties zoals de Writers Guild en Directors Guild.

The Writer's Guild vereist dat er minimaal drie schrijvers zijn voor elk scenario, waarbij één schrijver krediet ontvangt.

Naast deze regel vereisen ze ook dat als meer dan twee mensen zijn gecrediteerd met "Geschreven door", alle gecrediteerde schrijvers de schrijfcredits gelijkelijk moeten delen.

Dit betekent dat zelfs als iemand zelf een volledig scenario heeft geschreven, maar samen met twee anderen is vermeld onder 'Geschreven door', hij nog steeds recht heeft op evenveel eer omdat hij het alleen heeft geschreven!

Credits aan het einde van een film: hoe deze correct te gebruiken • Filmmaking Lifestyle (4)

Hoe zorgen producenten ervoor dat filmkijkers de aftiteling doornemen?

Veel bioscoopbezoekers weten dat ze tot het einde van de aftiteling op hun stoel moeten blijven zitten om een ​​blooper of andere verborgen verrassingen te zien.

Maar hoe zorgen producenten ervoor dat mensen die credits doornemen? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: als je wilt dat een publiekslid blijft hangen, hoef je ze aan het eind alleen maar iets waardevols aan te bieden.

Het is zelfs niet ongebruikelijk dat sommige producers en regisseurs zichzelf crediteren voor het produceren, regisseren en zelfs schrijven van films, zodat ze helemaal aan het einde nog een paar seconden beeldmateriaal kunnen toevoegen en ervoor kunnen zorgen dat kijkers ervoor blijven.

Wist je dat de gemiddelde bioscoopbezoeker naar schatting twintig minuten aan aftiteling uitzit? Dit komt omdat ze wachten op een postcredescène.

Om deze reden voegen de meeste producenten er een toe aan hun films om te voorkomen dat kijkers voor het einde vertrekken.

Een gangbare praktijk is om ze te gebruiken als een teaser voor eenvervolg.

Categoriseer uw filmcredits vroeg

U beseft het misschien niet, maar door uw filmcredits vroeg in het productieproces te categoriseren, kunt u later tijd en geld besparen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u besluit een CGI-studio in te huren om een ​​deel van uw postproductiewerk te doen.

Als ze geen ervaring hebben met horrorfilms, moet je ze waarschijnlijk specifieke voorbeelden geven van wat voor soort dingen nodig zijn, zoals bloed en bloed.

Of je nu zelf een professionele filmmaker bent of gewoon een fervent filmliefhebber, er valt altijd iets nieuws te leren als het gaat omfilmcredits.

Het is gebruikelijk dat acteurs in bepaalde rollen worden getypecast, maar het is belangrijk om de tijd te nemen en uw filmcredits in een vroeg stadium te categoriseren.

Als je dit doet, kun je gemakkelijker verschillende filmgenres verkennen, waardoor je je vaardigheden een beetje kunt uitbreiden.

Het geeft producenten en regisseurs ook de mogelijkheid om u in te huren op basis van wat ze zoeken om hun product te perfectioneren.

Als het correct wordt gedaan, kan casten een acteur ertoe brengen om van de ene op de andere dag beroemd te worden!

Welke credits moet ik aan het einde van een film plaatsen?

Heb je je ooit afgevraagd welke credits er aan het einde van een film moeten komen? Het zijn niet alleen regisseurs, sterren en producenten. Er zijn veel meer mensen die erkenning verdienen voor hun bijdragen aan de film.

Hier zijn enkele voorbeelden van aftiteling aan het einde van een film: Producenten: degenen die geld investeren om de film tot stand te brengen;

Uitvoerend producent(en): deze personen houden toezicht op alle aspecten van de productie;

Regisseur(s): verantwoordelijk voor het toezicht houden op acteurs, redacteuren, cinematografen om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt;

Schrijver(s): geschreven woorden die ons verhaal vertellen;

Editor(s): gebruikte creativiteit in de postproductie om ervoor te zorgen dat het correct en soepel werd gemonteerd zonder ruwe plekken of gaten tussen scènes.

Credit Roll Order voor mensen met meerdere posities

Veel mensen hebben verschillende soorten professionele functies, waardoor het moeilijk kan zijn om kredietrolorders bij te houden.

De eerste positie op de lijst moeten alle bestuursleden of leidinggevenden zijn die aanwezig zijn voor het evenement.

Vervolgens moet elke afdeling alfabetisch worden vermeld met hun hoofden in volgorde van topmanagement tot werknemers op het laagste niveau.

Dit geldt ook voor elke persoon op het personeel. Als laatste komen alle andere gasten op volgorde van belangrijkheid, zoals donateurs, gemeenschapsleiders en beroemdheden.

Het is ook heel belangrijk om te onthouden dat het genre de kredietorder beïnvloedt

Credits aan het einde van een film: hoe deze correct te gebruiken • Filmmaking Lifestyle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.