5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (2023)

Verkopen op Amazon is big business. In 2019 bedroeg de netto-omzet van Amazon $ 280,5 miljard USD. Ja, miljard met eenB. Vanaf 2021 zijn er meer dan 9,7 miljoen verkopers, waaronder1,9 miljoen actieve verkopers. Dus als je van plan bent een winkel op te zetten en je bij die bijna twee miljoen actieve verkopers aan te sluiten, heb je een geweldig Amazon e-commerce-ontwerp nodig.

We spraken met George Reid, Amazon-expert en auteur vangeorges.blog, over de beste e-commerce grafische ontwerpstrategieën voor Amazon-verkopers. Via zijn blog, nieuwsbrief enFacebook-groep voor Amazon-creatievelingen, beheert George de beste Amazon-content die momenteel op het platform staat en categoriseert deze zodat verkopers voorbeelden kunnen zien van de e-commerce ontwerpstrategieën die het beste werken. Dit is het advies dat hij heeft voor elke ondernemer die een succesvol merk op Amazon bouwt.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (1)

Amazon e-commerce ontwerp in één oogopslag

Allereerst, om een ​​succesvolle Amazon-verkoper te zijn, moeten uw vermeldingen worden geoptimaliseerd voor het platform. Dat betekent afbeeldingen maken met de juiste resolutie, weten hoe u met trefwoorden moet werken, uw vermeldingspagina's zo ontwerpen dat ze mobielvriendelijk zijn en zich houden aan de servicevoorwaarden van Amazon.

E-commerce design voor Amazon heeft veel overlap metuniversele ontwerpprincipes voor e-commerce, maar net als elk ander platform heeft Amazon zijn eigen richtlijnen en vereisten waarmee verkopers rekening moeten houden wanneer ze ontwerpen voor hun Amazon-winkels krijgen.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (2)

Laten we eens kijken naar enkele snelle feiten over ontwerpen voor Amazon:

  • Voor reguliere productvermeldingen wordt aanbevolen om ten minste 2000 × 2000 px te gebruiken voor afbeeldingsafmetingen. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe beter de gebruikerservaring, maar onthoud dat deze afbeeldingen niet groter mogen zijn dan 10 MB.
  • JPEG is het ideale afbeeldingstype voor gewone afbeeldingen met productvermeldingen.
  • Het volledige productbehoeftenverschijnen in het afbeeldingsframe.
  • Watermerken zijn niet toegestaan ​​op productafbeeldingen.
  • Afbeeldingenmisschien nietafbeeldingen of tekst bevatten die niet gerelateerd zijn aan het product.

Afgezien van deze vereisten, is het maken van Amazon-afbeeldingen die klikken genereren meer een subjectief proces. Er zijn beproefde strategieën die u kunt gebruiken, maar hoe u ze toepast, vereist creativiteit en kritisch denken van uw kant.

5 e-commerce grafische ontwerpstrategieën voor Amazon-verkopers van George Reid

Hier zijn de belangrijkste strategieën van George Reid voor Amazon-verkopers om te implementeren bij het ontwerpen voor hun winkels:

1. Differentieer

Differentiatie is overal belangrijk, maar het is vooral belangrijk voor je hoofdimago, omdat dit eerste beeld het eerste contactpunt is dat een potentiële koper met je merk heeft.

In marketing is een contactpunt elk contact dat een persoon heeft met uw merk. Het kan zijn dat ze een advertentie in hun social media-feed zien, langs uw product in een winkelschap lopen, een e-mail van u ontvangen of uw website bekijken.

Je hoofdafbeelding is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van je hele Amazon-vermelding.

Als het allereerste contactpunt in wat tot een verkoop zou kunnen leiden, heeft je Amazon-hoofdafbeelding de grote taak om intriges op te bouwen endie klik krijgen. Al het andere wordt overbodig, tenzij u de klik krijgt.

Uw hoofdafbeelding moet verschillen van de hoofdafbeelding die iedereen voor hetzelfde product gebruikt. En niet alleen anders, het moet de aandacht van de shopper trekken terwijl ze door listing na listing scrollen.

Hoe? Slim grafisch ontwerp datnietin strijd zijn met de servicevoorwaarden van Amazon. Kijk eens naar deze afbeelding die is gebruikt voor Ugly bruiswater:

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (3)

Zie je de blauwe cirkels met de verkoopargumenten? Dezeoverlayszijn de soorten grafische verfraaiingen die ervoor zorgen dat een afbeelding opvalt ten opzichte van de afbeeldingen van concurrenten van hetzelfde product.

Hoewel Amazon bepaalt dat je geen overlays op je hoofdafbeeldingen mag gebruiken, worden veel merken sluw door het algoritme te misleiden door te denken dat de overlay deel uitmaakt van de verpakking van het product, waardoor ze ermee wegkomen. Wanneer alle hoofdafbeeldingen een effen witte achtergrond moeten hebben, is dit een lange weg om hogere klikfrequenties te genereren.

U kunt ook differentiëren door 3D-weergaven te gebruiken in plaats van foto's, en door hoeken, belichting en de triggers op uw verpakking te overwegen.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (4)

Je hoofdafbeelding is niet de enige plaats waar je je moet onderscheiden. Uw hele vermelding moet sprekenaan de kijker. Op Amazon kan het bijzonder moeilijk zijn om de aandacht van een koper lang genoeg op een aanbiedingspagina vast te houden om de verkoop tot stand te brengen, omdat de kijker precies op de pagina van uw vermelding de vermeldingen van concurrenten ziet. Laat die concurrenten uw verkoop niet in de weg zitten door er beter uit te zien dan u - bouw die pagina uit met zeer boeiende, educatieve en emotie-opwekkende inhoud.

Voltooi de taak waarmee u bent begonnen door die klant te converteren met zeer boeiende, educatieve en emotie-oproepende inhoud.

-George Reid

Emotie oproepen door te kopiëren is geen kunst; het is een formule. Ditgids voor het schrijven van emotionele verkooptekstenlegt de verschillende emoties uit die de keuze van klanten stimuleren en uiteindelijk de verkoop stimuleren.

Extra tip: plaats Amazon-advertenties op uw eigen vermelding zodat uw concurrenten dat niet kunnen, waardoor de kansen worden verkleind die zij hebben om klanten van u te stelen. George helpt ook merken meeAmazon-advertentieservices.

2. Opvoeden

Mensen zijn visuele wezens. In bijna alle gevallen is de snelste en gemakkelijkste manier om met kopers over uw product te communiceren via afbeeldingen en/of video's.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (5)
5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (6)

George raadt aan om de volgende vuistregel toe te passen om te controleren of je afbeeldingen voldoende informatie geven. Bekijk nu uw productpagina en stel uzelf de volgende vraag: als u alle kopieën verwijdert, heeft de kijker dan voldoende informatie om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het kopen van het product?

Als het antwoord "nee" is, moet u uw grafische spel verbeteren. Het maken van informatieve afbeeldingen is een van de kernprincipes van het ontwerp van Amazon e-commerce. Via deze afbeeldingen en video's moet u exclusieflos het probleem op waarmee de koper wordt geconfronteerd. Terwijl ze door je pagina scrollen, denken ze na over de problemen die ze hebben en – soms niet eens bewust – hoe het product waar ze naar kijken deze kan oplossen.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (7)

Geef uw kijkers een aantal verschillende soorten afbeeldingen om van te leren:

  • Infographics
  • Lifestyle afbeeldingenlaten zien hoe uw product in gebruik is en hoe het in hun leven past.
  • Vergelijkende afbeeldingen
  • Verpakkingsafbeeldingen
  • Recensies

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen de voordelen van uw product overbrengen. Door dit te doen, leidt u de koper opHoeuw product helpt hen enWaaromhet is de juiste keuze.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (8)
5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (9)

3. Roep op

Weet je nog hoe we zeiden dat je emotie moet oproepen bij je kopers?

Meer dan deel uitmaken van het onderscheiden van uw product en uw merk, emotie oproepenOokwerkt om kopers dichter bij u te brengen. Als je het effectief doet, bouw je een persoonlijke band op met kopers die andere verkopers gewoon niet hebben.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (10)

Om u te helpen bepalen of uw afbeeldingen emotioneel effectief zijn, adviseert George om uzelf de volgende vraag te stellen terwijl u door de afbeeldingen kijkt die u gebruikt: "Voelen potentiële klanten iets wanneer ze op uw pagina terechtkomen en door uw inhoud bladeren?"

Emotie-opwekkende beelden kunnen een krachtig hulpmiddel zijn dat ervoor kan zorgen dat mensen uw product willen kopen. George legt uit: “Apple is op dit punt de beste in zijn soort. Hun beelden zijn betoverend, alleen zij vervullen ons met emotie en een drang om het product te kopen. Dat zorgt ervoor dat we langer dan nodig op hun website rondzweven, want het is echt een plezierige ervaring, het geeft ons een goed gevoel.”

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (11)

Denk bij het kiezen van afbeeldingen om specifieke emoties bij kopers op te roepen aan uwWaarom. Waarom is uw product een betere keuze voor hen dan de producten van uw concurrenten? Waarom moeten ze het in de eerste plaats kopen, enWaarommoeten ze het van kopenJij?

Hoe weet je wat je klanten willen en nodig hebben? Onderzoek naar zoekwoorden laat niet alleen zien welke zoekwoorden bij kopers terechtkomen, het laat ook zien waar ze aan denken en waar ze om geven. Dit zijn tenslotte de zoekwoorden waarnaar ze zoeken - en ze zouden ze niet doorzoeken als ze er niet om geven. Tools zoals Sellics kunnen u helpen bij het onderzoeken van zoekwoorden en het optimaliseren van uw vermeldingen voor SEO.

4. Levensstijl

Uw product bestaat niet ergens in een leegte. Het bestaat om het leven van uw koper te verbeteren. Om dat te doen, moeten uw afbeeldingen zich bezighouden met een praktijk die bekend staat alstoekomstig tempo.

Help de klant te visualiseren hoe hun leven eruit zou kunnen zien met jouw product erin.

-George Reid

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (12)

Future pacing vraagt ​​de kijker zich in de toekomst te wanen. Meer specifiek vraagt ​​het hen om zich in te beelden in een toekomst waarin ze een specifiek product hebben. Hoe maakt dit product hun leven beter? Toon het in de afbeeldingen die u kiest. Help kijkers zichzelf te visualiseren dat ze uw product bezitten en gebruiken.

5. Valideer

George legt uit: “Het maakt niet uit hoe goed de grafisch ontwerper, fotograaf, enz. is. Als de inhoud niet resoneert met het publiek, dan gaat het niet werken.” Daarom moet u uw ideeën altijd valideren.

De sleutel om te weten welke afbeeldingen echt werken, is door ze te splitsen. Maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u dit op deze marktplaats doet.

5 beste ontwerpstrategieën voor e-commerce voor Amazon-verkopers - 99designs (13)

Amazon heeft de functie nog niet beschikbaar waarmee u testhoofdafbeeldingen kunt splitsen, hoewel u test A + -inhoud kunt splitsen. Als u testpagina's online wilt splitsen, moet u twee afzonderlijke vermeldingen op Amazon maken, waardoor verkeer naar verschillende plaatsen wordt geleid. Dit is niet alleen onverstandig, maar het is zelfs in strijd met de servicevoorwaarden (TOS) van Amazon.

Maar er zijn strategieën die u kunt implementeren om uw inhoud te testen.Pickfu, bijvoorbeeld, maakt deel uit van de Amazon Creatives-groep en biedt gebruikers toegang tot hun panel om pagina's offline te testen. Dit werkt vrijwel hetzelfde als split-testen online, alleen test u het met een steekproefpubliek, niet met uw werkelijke publiek.

Een andere optie is om tijdens een testperiode van twee weken te onderzoeken of u uw hoofdafbeelding kunt wijzigen, zodat u zeker weet dat u verder niets verandert (bijv. meer advertentie-uitgaven). Welke kreeg meer klikken? Welke zorgde voor meer omzet? De gegevens die u verzamelt, helpen u te bepalen welke afbeelding het meest effectief is om te gebruiken.

Laat je Amazon-ontwerpen opvallen

Elk e-commerceplatform heeft zijn nuances en Amazon is niet anders. Als u de bovenstaande expertstrategieën volgt, kunt u uw vermeldingen naar een hoger niveau tillen en het aantal klikken en verkopen omhoog schieten.

Als je een goed oog hebt voor design, kun je al deze tips eenvoudig zelf in de praktijk brengen. Geen ontwerpprofessional? Een ervaren grafisch ontwerper kan ervoor zorgen dat uw Amazon-vermeldingen zich onderscheiden van de rest.

Deze strategieën ontwikkelen zich voortdurend, dus het is belangrijk om uw merk up-to-date te houden met de nieuwste trends om duurzaam succes te behalen. Blijf testen en blijf verbeteren. Wil je op de hoogte blijven, luister dan naar de podcastHet is altijd dag éénen uitcheckengeorges.blogom voorop te blijven lopen.

Hulp nodig bij het ontwerpen van je Amazon-winkel?
Onze ontwerpersgemeenschap kan daarbij helpen.

Krijg een ontwerp

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 01/08/2023

Views: 6369

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.