2024 Toyota Land Cruiser is cool, betaalbaar, maar eer aan het origineel (2024)

  • DeLandcruiser uit 2024komt in 1958, Land Cruiser en First Edition-kwaliteiten, met de basisprijs voor het model uit 1958 geplaagd rond het midden van $ 50.000.
  • Elke Land Cruiser heeft een 2,4-liter viercilinder hybride aandrijflijn met turbocompressor die 326 pk en 465 Nm koppel levert.
  • Alle TLC's hebben fulltime vierwielaandrijving met sperdifferentieel in het midden en achter; een loskoppelbare stabilisatorstang voor en 33-inch banden zijn ook beschikbaar.

Toyota heeft vandaag officieel de nieuwe Land Cruiser 2024 officieel onthuld, in een wedergeboorte die niet verwonderlijk was gezien het blijvende cachet dat dit naamplaatje over de hele wereld geniet. Offroad-enthousiastelingen die hun zinnen hebben gezet op reizen door het binnenland, kunnen nu op pad in een nieuwe Land Cruiser in plaats van jaren te wachten tot de prijs van een gebruikte Land Cruiser met een hoge kilometerstand binnen handbereik komt.

Bekijk exterieurfoto's

Het is te verwachten dat Toyota niet weg zou lopen van dit iconische voertuig. In plaats daarvan riep de autofabrikant een time-out in en gebruikte die om een ​​zuivere onderbreking te bewerkstelligen van het steeds duurder wordende en opgeblazen traject van de Land Cruiser. Deze begerenswaardige off-roader is trouw gebleven aan het oorspronkelijke concept, maar Toyota heeft een vastberaden poging gedaan om deze off-road SUV terug te brengen naar een meer mainstream prijsniveau.

Een betaalbare Land Cruiser

Toyota maakt geen volledige details bekend, maar de startprijs zal in het midden van $ 50.000 liggen. Vergelijk dat eens met de minimale instapkosten van $ 87.030 voor de stopgezetteLandcruiser uit 2021, en je kunt begrijpen waarom Toyota verwacht dat de verkoop aanzienlijk zal stijgen boven de schamele 3000 tot 4000 eenheden per jaar die ze de afgelopen tien jaar doorgaans hebben verplaatst. Ze zeggen niet hoeveel de verkoop zal stijgen, maar we vinden het veelzeggend dat ze van plan zijn alle 5000 exemplaren van de eerste editie te verkopen - een aantal dat ze sinds 2004 in een heel jaar niet meer hebben bereikt - binnen de eerste drie maanden. Nadat die zijn gebouwd, zal de productie verschuiven naar de goedkopere basis Land Cruiser 1958 (zo genoemd naar het eerste jaar van de Amerikaanse Land Cruiser-verkopen) en de simpelweg genoemde Land Cruiser-variant.

Om de prijs te verlagen, rijdt de nieuwe Cruiser op een versie van Toyota's nieuwe wereldwijde TGNA-F-vrachtwagenplatform, een modulair werkpaard dat ten grondslag ligt aan toendra's, sequoia's en zelfs de nieuwe Tacoma. Het is de basis voor de Land Cruiser uit de 300-serie op de wereldmarkt, en onder een ander acroniem verschijnt het onder deLexus LX600(een Land Cruiser-variant uit de Amerikaanse 300-serie) en de aanstaandeLexus GX550. Het helpt ook dat het nieuwe model strikt een machine voor vijf passagiers is, wat kosten bespaart door de noodzaak weg te nemen om luchtverdeelkanalen op de derde rij, passagiersbedieningen en andere accommodaties te ontwerpen.

Wat voor soort Landcruiser is het?

In de Toyota-geek-taal waar Land Cruiser-liefhebbers dol op zijn, is de nieuwe Land Cruiser technisch gezien een 250-serie. Hij is lang niet zo groot als de pure 300 Lexus LX600, maar hij is nieuwer dan de 200-serie Cruiser die in 2021 het toneel verliet. Alle drie delen ze een wielbasis van 112,2 inch, maar de nieuwe TLC is bijna zeven centimeter korter dan de LX van neus tot staart. Vergeleken met de oude 200 deelt het nieuwe model een totale breedte van 78,0 inch, is slechts 0,8 inch korter en is slechts 1,2 inch stugger van voren naar achteren. Dat gezegd hebbende, lijken de verschillen in het echte leven enorm, omdat de Land Cruiser uit 2024 een smalle carrosserie, grille en kas heeft met prominente spatbordverbreders die een relatief breed spoor beslaan. Het is een duidelijk magerder voertuig dat eruitziet alsof het is aangepast om het een hardere houding te geven.

Bekijk exterieurfoto's

Eerste editie Toyota Land Cruiser uit 2024.

Ondanks de smallere carrosserie voelen de accommodaties genereuzer aan dan de huidige 4Runner. Interieurafmetingen zijn nog niet beschikbaar, maar het voertuig voelt goed aan. Dat komt omdat deze kleinere Land Cruiser nog steeds niet zo klein is als de stromingToyota 4runner, die nog steeds een plek heeft om in de hiërarchie te leven op zijn gebruikelijke plek onder deze nieuwe Land Cruiser. Toyota is moeder over alle nieuwe 4Runner-specificaties, behalve om te zeggen dat het nergens heen gaat. We denken dat de nieuwe 4Runner, wanneer hij arriveert, voor een lagere prijs zal worden aangeboden door gebruik te maken van het parttime vierwielaandrijvingssysteem van de Tacoma en zijn basis- en middenmotoraanbod. Een krachtige TRD Pro zal waarschijnlijk worden voortgezet, omdat dat hem zou onderscheiden van de meer op het land gerichte Land Cruiser.

Verkleinde hybride aandrijflijn, betere MPG

Alle Land Cruisers uit 2024 zullen worden aangedreven door dezelfde 2,4-liter viercilinder hybride iForce Max-aandrijflijn met turbocompressor en achtversnellingsbak die de high-end van de Tacoma-modellenreeks zal aandrijven, met name de TRD Pro. Het vermogen van deze aandrijflijn van 326 gecombineerde pk's vertegenwoordigt een dip onder de 381 pony's van de oude 5,7-liter V-8, maar zijn machtige gecombineerde koppel van 465 pond-voet overtreft de 401 pond-voet van het oude model waar het off-road telt - vooral sinds de iForce genereert een maximumkoppel bij slechts 1700 tpm in plaats van 3600 tpm. Een geïntegreerde trekhaak is standaard, maar het sleepvermogen van deze kleinere en minder krachtige Land Cruiser daalt van de 8100 pond van het vorige model naar een nog steeds respectabele 6000 pond.

Toyota zal pas later dit jaar schattingen van het brandstofverbruik vrijgeven, maar we verwachten enorme stijgingen ten opzichte van de verschrikkelijke 14 mpg gecombineerd in 2021 (13 stad/17 snelweg). De geherformuleerde hybride Cruiser zou ook handig de grotere gecombineerde 19 mpg van de LX600 (17 stad / 22 snelweg) moeten overtreffen.

Het gebruik van deze motor is een belangrijke reden waarom de Land Cruiser strikt een machine voor vijf passagiers is. De 1,87 kWh nikkel-metaalhydride (NiMH) batterij van het hybridesysteem bevindt zich bovenop de as waar een derde rij zou komen, en het creëert zelfs een laadvloer die iets hoger is dan we graag zien. Toch is de laadruimte volumineus en we waarderen het dat de hybride opstelling de montage van een standaard 2400 watt omvormer en stroomafgiftesysteem mogelijk maakt.

Bekijk interieurfoto's

Vertrouwde hardware

De 2024 Cruiser volgt dezelfde fulltime blauwdruk met vierwielaandrijving als het voorgaande model. Het heeft een tussenbak met twee snelheden en een Torsen-middendifferentieel dat constante vierwielaandrijving op droog wegdek mogelijk maakt. Het middendifferentieel wordt automatisch vergrendeld wanneer de verdeelbak in het lage bereik wordt geschakeld, of de bestuurder kan ervoor kiezen om het in het hoge bereik te vergrendelen. Alle nieuwe Land Cruisers hebben ook achterdifferentiëlen met drukknopvergrendeling, een Crawl Control-systeem en Downhill Assist Control.

Het basisconcept van de ophanging is hetzelfde als voorheen, hoewel de wijziging in de TNGA-F-architectuur heeft geleid tot enkele detailwijzigingen. Deze Cruiser rijdt nog steeds op een onafhankelijke voorwielophanging met dubbele draagarm en een solide achteras die wordt geplaatst door vier sleepstangen en een Panhard-stang. Overal worden eenvoudige dubbele buisdempers gebruikt, maar het zogenaamde KDSS-systeem van het automatisch loskoppelen van de stabilisatorstangen voor en achter is niet meer. De nieuwe Lexus GX550 krijgt een nieuwe e-KDSS-evolutie van het concept, maar de 2024 Land Cruiser schuwt dat in naam van kostenbeheersing.

Hoe de cijfers verschillen

Het basismodel uit 1958 is ontworpen voor degenen die niet vaak off-road gaan, maar het is ook aantrekkelijk voor degenen die eropuit gaan en geld willen besparen om te besteden aan ophanging en bandenmodificaties naar keuze. Hij heeft dunnere 245/70R-18 32-inch banden en vaste stabilisatorstangen. Hij heeft ook handmatig verstelbare, met stof verwarmde stoelen, een verwarmd stuurwiel, het kleinere 8-inch touchscreen en mist een elektrische achterklep. Hij heeft wel ronde LED-koplampen in erfgoedstijl, wat we best cool vinden.

Bekijk exterieurfoto's

Toyota Land Cruiser 1958 uit 2024.

Stap over op de Land Cruiser- en First Edition-modellen en u krijgt 265/70R-18 33-inch banden met iets agressiever loopvlak, een loskoppelbare stabilisatorstang voor om de articulatie te verbeteren en een Multi-Terrain Select-systeem dat kan optimaliseren de tractiecontrole voor verschillende omstandigheden in zowel hoge als lage gearing. Beiden krijgen het grotere 12,3-inch touchscreen en een audiosysteem met 10 luidsprekers, maar de Land Cruiser ruilt ronde LED-koplampen in voor rechthoekige. De ronde exemplaren komen echter terug op de eerste editie, samen met rockrails, een imperiaal, een skidplate vooraan en meer.

Als off-road rijden niet jouw ding is en je liever op 20s rolt, biedt de Land Cruiser-klasse ze als optie. Bepaalde First Edition-standaardtarieven, zoals geventileerde lederen stoelen, zijn beschikbaar in een Land Cruiser Premium-pakket.

De jury is bijna klaar met beraadslagen

We staan ​​minder achterdochtig tegenover de nieuwe Land Cruiser nu we verder hebben gekeken dan de basisspecificaties en hem in het echt hebben onderzocht. De inkrimping is in mechanische zin niet zo radicaal als we vreesden, en bepaalde afmetingen zijn niet zo ver verwijderd van de 200-serie. Het feit dat de carrosserie smaller en strakker is, is misschien wel een positief punt offroad, en het feit dat het een vijfzitter is, is geen slechte zaak. Het ongecompliceerde uiterlijk van de ophanging zal zeker tot de verbeelding spreken van aftermarket-tuners, dus een overvloed aan accessoires van derden zal zeker binnenkort online komen.

De grootste onbekende is de rijeigenschappen van de 2,4-liter viercilinder iForce Max hybride aandrijflijn met turbocompressor. De cijfers zijn goed, en het idee van een elektromotor die een soepel koppel toevoegt bij een zeer laag toerental, klinkt alsof het potentieel heeft, maar het is nog steeds theoretisch totdat we achter het stuur kruipen. Hetzelfde geldt voor de relatieve verdiensten van de ontkoppeling van de voorste stabilisatorstang versus het uitgaande KDSS-systeem.

Wat betreft de onvermijdelijke verontwaardiging van de puristen, niet meer dan 4000 legden het afgelopen decennium elk jaar hun geld op tafel. Hoeveel collectieve onrust kan er zijn?

Zoals veel elementen op de nieuwe Land Cruiser, heeft de terugkeer naar een eenvoudigere en goedkopere aanpak veel aantrekkingskracht. Het heeft de prijs zeker weer op aarde gebracht, en dat is geen slechte zaak. En wie kan ruzie maken met een Land Cruiser die ongetwijfeld een behoorlijk brandstofverbruik zal krijgen? Wat betreft de onvermijdelijke verontwaardiging van de puristen, niet meer dan 4000 van hen legden de afgelopen tien jaar elk jaar hun geld op tafel. Hoeveel collectieve onrust kan er zijn? Het is vrij duidelijk dat de vraag naar een opgeblazen en dure Land Cruiser nauwelijks bestond. Deze nieuwe richting zal ongetwijfeld meer van hen in handen krijgen van degenen die er altijd al een hebben gewild, en we kijken er naar uit om gloednieuwe voorbeelden op de paden te zien.

2024 Toyota Land Cruiser is cool, betaalbaar, maar eer aan het origineel (5)

En Edmunds

Technisch redacteur

Dan Edmunds is geboren in de wereld van auto's, maar niet zoals je zou denken. Zijn vader was een gepensioneerde coureur die Autoresearch opende, een winkel voor het bouwen van raceauto's, waar Dan zijn tanden sneed als metaalfabrikant. Daarna volgde de technische school, daarna SCCA Showroom Stock Racing, en die combinatie leverde hem banen op voor de ontwikkeling van ophangingen bij twee verschillende autofabrikanten. Zijn carrière als schrijver begon toen hij werd opgepikt door Edmunds.com (geen familie) om een ​​testafdeling op te bouwen.

2024 Toyota Land Cruiser is cool, betaalbaar, maar eer aan het origineel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6081

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.